
Υγιεινά μπισκότα με ταχίνι (χωρίς ζάχαρη και αλεύρι!)
Θέλετε εν όψει νηστείας του Πάσχα αλλά και καραντίνας, να φάτε υγιεινά αλλά και να φτιάξετε ένα γλύκισμα πολύ γρήγορα, μόλις σε 10 λεπτά; Σας προτείνουμε τα μπισκότα με ταχίνι, μέλι και κακάο χωρίς ζάχαρη και αλεύρι! Με μόλις 4 υλικά και 10 λεπτά ψήσιμο έχετε υπέροχα μπισκότα, που καλύτερα θα ήταν να φαγωθούν ζεστά.
Υλικά:
- Ταχίνι: Το ταχίνι ως γνωστόν θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσής μας, καθώς αποτελεί σημαντικό σύμμαχο της σωστής διατροφής και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές, π.χ. σε σούπες, σαλάτες, dressings. Μπορεί ακόμη ν’ αντικαταστήσει και το αβγολέμονο, δίνοντας έτσι στη μαγειρική έναν αέρα ανανέωσης. Αναμεμειγμένο με μέλι, αποτελεί μια θρεπτική και γλυκιά λιχουδιά που μπορεί να ξετρελάνει τους πάντες, προσφέροντας ταυτόχρονα υγεία και ενέργεια. Η χρήση του επεκτείνεται πλέον και στη ζαχαροπλαστική. Ταχινόπιτες, ταχινοκουλουράκια και νηστίσιμα κέικ είναι μερικές μόνο από τις εφαρμογές του.
- Κακάο: Έρευνες έχουν αποδείξει πως το κακάο ρυθμίζει τα επίπεδα της ενδορφίνης, αυξάνει την έκκριση της σεροτονίνης, ενώ περιέχει τη φαινυλαιθυλαμίνη, ουσία που εκκρίνεται στον εγκέφαλο όταν ερωτευόμαστε.
- Βρώμη: Η βρώμη περιέχει πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες συμπλέγματος Β και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.
- Μέλι: Εξαιρετικά ωφέλιμο για τον οργανισμό αλλά και την ομορφιά του δέρματος. Πλούσιο σε αντιβακτηριδιακούς παράγοντες και μεταλλικά στοιχεία, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και μειώνει τις φλεγμονές και τις μολύνσεις.
- Cranberries: Τα cranberries και μερικά άλλα φρούτα, όπως τα βατόμουρα και οι φράουλες, αποτελούν καλή πηγή κηκιδικού οξέος, μια αντιοξειδωτικής ουσίας που διαθέτει αντικαρκινική δράση.
Τα υλικά που χρειαζόμαστε για 10 μπισκότα
– 100 γρ. ταχίνι με κακάο
– 120γρ. μέλι
– 120γρ. νιφάδες βρώμης
– μια χούφτα cranberries
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Το ταχίνι και το μέλι πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αδειάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα τροφίμων ή σε μεμβράνη. Την πλάθουμε σε ρολό, σαν να φτιάχνουμε σαλάμι και τη βάζουμε για 5 λεπτά στην κατάψυξη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και κόβουμε τη ζύμη σε ροδέλες. Αν παρατηρήσετε πως διαλύεται, δεν πειράζει, απλά πατήστε με τα χέρια και θα ενωθεί. Στο ψήσιμο δεν θα φουσκώσουν πολύ, συνεπώς δεν χρειάζονται μεγάλη απόσταση. Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί όπου έχουμε πρώτα βάλει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τα ψήνουμε μόλις για 10 λεπτά για να είναι σχετικά τραγανά. Μην τα αφήσετε ούτε λεπτό παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν!
Καλή απόλαυση!!
Post a Comment
You must be logged in to post a comment.