TOP
haunted-house

Το στοιχειωμένο σπίτι της Βασιλίσσης Όλγας #historybehindmystery

Στοιχειωμένο σπίτι έχουμε συναντήσει ξανά στη στήλη μας. Αυτή τη φορά θα ταξιδέψουμε μέχρι τη συμπρωτεύουσα να ανακαλύψουμε την ιστορία πίσω από το σπίτι της Βασιλίσσης Όλγας που ο μύθος θέλει να είναι στοιχειωμένο. 

egkataleleimeno spiti

Το σπίτι βρίσκεται στη περιοχή του Ντεπώ πάνω στη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας 263 απέναντι από την νομαρχία. Είναι ένας από τους πιο διαδεδομένους αστικούς μύθους της πόλης. Τι συμβαίνει όταν το παράδοξο, το παραφυσικό και το ανεξήγητο εγκαταλείπει την ύπαιθρο και εγκαθίσταται ανάμεσα στους θορυβώδεις δρόμους μιας πόλης? Τότε ξεκινάει ο αστικός μύθος που αν το καλοσκεφτούμε πλαισιώνει πάντοτε κτίσματα ή χώρους όπου έχουν χαθεί ανθρώπινες ψυχές με τραγικό τρόπο. 

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ «ΚΑΚΟΥ»

Η κατασκευή του στοιχειωμένου σπιτιού της Βασιλίσσης Όλγας τοποθετείται ανάμεσα στο 1918 και το 1922. Από την πρώτη στιγμή ξεκίνησαν οι φήμες ότι η κατασκευή διήρκεσε περίπου 6 χρόνια λόγω «περίεργων» εμποδίων. Αυτά που συνέβαιναν ήταν και η αφορμή για τον πρώτο ιδιοκτήτη και την οικογένειά του να βιαστούν να το ξεφορτωθούν. Λέγεται ότι το πούλησαν πολύ γρήγορα, μη μπορώντας να αντέξουν άλλο την παραφυσική δραστηριότητα του χώρου. Ο θρύλος όμως είναι πιο παλιός και ξεκινά επί Τουρκοκρατίας. Τότε το οικόπεδο ανήκε σε κάποιον πλούσιο μπέη, ο οποίος δολοφόνησε μία από τις γυναίκες του, πνίγοντάς την με σχοινί, γιατί επαναστάτησε εναντίον της συμπεριφοράς του απέναντι στις γυναίκες του σπιτιού. Ο μπέης,  για να αποφύγει την όποια καταδίκη. δήλωσε πως η γυναίκα του είχε αυτοκτονήσει. 

stoixeiomeno-spiti

ΚΑΤΟΧΗ ΚΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ

Πριν την εισβολή των Γερμανών, το αρχοντικό λειτουργούσε ως εβραϊκή χαρτοπαικτική λέσχη, ενώ επί Κατοχής πέρασε στα χέρια της Γκεστάπο, η οποία μετέτρεψε τους υπόγειους χώρους του σε θαλάμους βασανιστηρίων. Υπάρχει και μία άλλη ιστορία που αφορά πρόσφυγες, τους ανταρτόπληκτους όπως τους αποκαλούσαν, που κατά την περίοδο του Εμφυλίου εγκαταστάθηκαν στο άδειο σπίτι. Πολύ γρήγορα όμως ζήτησαν να μεταφερθούν. Αιτία ήταν οι παράξενοι θόρυβοι, αλλά και ψίθυροι και λάμψεις που παρουσιάζονταν κατά τη διάρκεια της νύχτας.  

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ;

Σύμφωνα με τον αστικό μύθο που έχει περιβάλλει το σπίτι στη Βασιλίσσης Όλγας 263, οποιοσδήποτε επίδοξος αγοραστής προσπάθησε να παρέμβει στο συγκεκριμένο οίκημα είχε είτε άδοξο τέλος, είτε προβλήματα υγείας.  Η πιο περίεργη αλλά και συνάμα γνωστή ιστορία μυστηρίου του συγκεκριμένου αρχοντικού διαδραματίστηκε την δεκαετία του ’80, όταν οι πολυάριθμοι ιδιοκτήτες του κτιρίου αποφάσισαν να δώσουν το αρχοντικό αντιπαροχή. Λέγεται ότι μία μέρα πριν ξεκινήσουν οι εργασίες, ο εργολάβος υπέστη ανακοπή καρδιάς. Παράλληλα, ο αρχιτέκτονας και ο μηχανικός σκοτώθηκαν σε αυτοκινητικό δυστύχημα ταξιδεύοντας προς Αθήνα. Αλλά και οποιαδήποτε μετέπειτα προσπάθεια εκμετάλλευσης του οικήματος απέβη άκαρπη λόγω αιφνίδιων θανάτων ή προβλημάτων υγείας των ενδιαφερομένων.haunted

 

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΕΙΤΟΝΩΝ

Ο θρύλος του αρχοντικού προσέγγισε και εξακολουθεί να μαγνητίζει ως σήμερα πολλούς ανθρώπους που αναζήτησαν μία περιπέτεια αδρεναλίνης, μελετητές παραφυσικών δραστηριοτήτων ακόμα και μέντιουμ προσπαθώντας να επικυρώσουν ή να απορρίψουν τον συγκεκριμένο αστικό μύθο. Άρθρα, βίντεο, φόρουμ βρίθουν από εμπειρίες, πληροφορίες και «έχω ακούσει σχετικά με το τι συμβαίνει τα βράδια στη βίλα».

Παράξενοι θόρυβοι, ψίθυροι, κραυγές, αντικείμενα που πέφτουν, πόρτες που κλείνουν είναι κάποιες από τις παρατηρήσεις που επισημαίνονται. Υπάρχουν γείτονες που μιλούν για λάμψεις που εμφανίζονται ξαφνικά μέσα από τα παράθυρα. Αντίθετα, άλλοι γείτονες μαρτυρούν ότι δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα μέσα στο σπίτι.

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
3
+1
0
+1
1
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Όποιον ρωτήσεις για την Αγγελική θα σου πει μία λέξη: τρελή. Στη βάφτιση της έριξαν κερκυραϊκό, κρητικό και μανιάτικο λάδι κι απορείς με το χαρακτηρισμό; Την πήρες την απάντησή σου. Ισορροπώντας μεταξύ σοβαρότητας και παράνοιας, τελείωσε Δημοσιογραφία στο Πάντειο κι επειδή το ένα πτυχίο είναι pass, τελείωσε και Digital & Social Media στον Ant1 MediaLab. Στον ελεύθερό της χρόνο της αρέσει να διαβάζει βιβλία, να βλέπει σειρές και ταινίες, ν’ ακούει μουσική, να κάνει γυμναστική (χαχαχα) κι αν δεν το κάνει αυτό, ψάξτην στην κουζίνα γιατί θα ψαχουλεύει να βρει να φάει γλυκό. Προορισμός των ονείρων της η Νέα Υόρκη ελπίζοντας να πάει η τρέλα της μέχρι εκεί σύντομα.