TOP
thlekpaideysi-mathiths

Τηλεκπαίδευση: Οδηγίες χρήσης για WebEx, eclass, e-me

Η τηλεκπαίδευση είναι γεγονός και για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 όλα τα δημοτικά της Ελλάδας θα ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα. Εκπαιδευτικοί έχουν έτοιμες ήδη τις ψηφιακές τους τάξεις ενώ οι τηλεδιασκέψεις και τα email για την οργάνωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας έχουν ήδη αρχίσει.

Ωστόσο, πολλοί είναι οι γονείς που δυσκολεύονται με τη χρήση όλων αυτών των πλατφορμών που θα χρησιμοποιήσουμε για την τηλεκπαίδευση. Το Cosmogony όμως είναι εδώ για ακόμη μια φορά να δώσει χρήσιμες συμβουλές σε όλους αυτούς τους γονείς οι οποίοι καλούνται να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της νέας πραγματικότητας.

Έτσι λοιπόν οι πλατφόρμες που θα χρησιμοποιηθούν για την τηλεκπαίδευση είναι οι εξής:

WebEx

Το Webx, οι μαθητές θα το χρησιμοποιούν καθημερινά, καθώς αποτελεί πλατφόρμα σύγχρονης εκπαίδευσης. Στο προσωπικό δωμάτιο, τάξη του/της δασκάλου/ας, οι μαθητές θα δίνουν το ραντεβού τους με τον/την εκπαιδευτικό τους. Το ηλεκτρονικό κουδούνι θα χτυπάει στις 14.10 για την πρώτη ώρα μέχρι τις 17.20. Οι ώρες θα πραγματοποιούνται κανονικά, οι μαθητές θα έχουν το ίδιο ωρολόγιο πρόγραμμα. Οι διδακτικές ώρες θα έχουν διάρκεια 30 λεπτών με διαλείμματα διάρκειας 10 λεπτών αντί του συνηθισμένου 45λεπτου της δια ζώσης εκπαίδευσης.

Οι μαθητές θα συνδέονται στο σύνδεσμο (link) που τους έχει στείλει στο προσωπικό email των γονιών τους ο/η εκπαιδευτικός.

Αφού συνδεθούν θα περιμένουν στο lobby μέχρι να τους δεχθεί ο/η εκπαιδευτικός. Το μάθημα ξεκινάει! Ελέγχουμε πάντα το μικρόφωνο μας και την κάμερα μας. Είναι τα εικονίδια του μικροφώνου και της κάμερας στο κάτω μέρος της οθόνης μας. Όταν το μικρόφωνο είναι κόκκινο τότε είναι κλειστό ενώ όταν είναι μαύρο είναι ανοιχτό. Το ίδιο ισχύει στην κάμερα.

Εάν θέλουμε να σηκώσουμε το χέρι μας ώστε να κάνουμε κάποια ερώτηση και να δώσουμε μια απάντηση, πηγαίνουμε με το ποντίκι μας πάνω δεξιά στην οθόνη μας κάνουμε ένα κλικ πάνω στο χεράκι. Τότε ο/η εκπαιδευτικός το βλέπει και μας δίνει το λόγο. Τόσο απλό!

Εάν ωστόσο θέλουμε να διατυπώσουμε την ερώτηση, την απάντηση και την άποψή μας γραπτώς, τότε πηγαίνουμε στο κάτω μέρος της οθόνης και κάνουμε κλικ στο εικονίδιο της συνομιλίας. Μας ανοίγει σε ένα νέο παράθυρο, όπου το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να γράψουμε το μήνυμα και να πατήσουμε enter.

Σημαντικό! Πάνω από το πλαίσιο του μηνύματος η webex μας δίνει τη δυνατότητα, να επιλέξουμε σε ποιον θα πάει το μήνυμα. Για παράδειγμα, εάν θέλουμε το μήνυμα να το δουν όλοι, αφήνουμε την επιλογή “send to everyone”. Εάν θέλουμε να ρωτήσουμε ιδιωτικά τον/την δάσκαλο/δασκάλα, τότε επιλέγουμε από το βελάκι δίπλα δεξιά “send to και το Όνομα του/της δασκάλου/ας”.

Προσοχή! Δεν μαγνητοσκοπούμε και δεν βγάζουμε φωτογραφίες ποτέ το μάθημα, δεν ξεχνάμε πως κάνουμε μάθημα σαν να είμαστε στην τάξη.

Αφού κάνουμε το μάθημά μας στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, θα πάμε στην ψηφιακή μας τάξη! Ο/Η δάσκαλός/α σας θα σας έχει καλέσει να γίνετε μέλη της.

Eclass

Αφού εισέλθετε στην πλατφόρμα με τους κωδικούς που έχετε δημιουργήσει στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, θα έχετε μπει στην ηλεκτρονική σας τάξη. Δεξιά θα εμφανιστούν όλα τα μαθήματά σας. Θα κάνετε κλικ πάνω στον τίτλο. Στη συνέχεια, θα πατήσετε «Έγγραφα», στη δεξιά στήλη κάτω από το «η-τάξη». Τέλος, θα κάνετε λήψη του αρχείου word με τις ασκήσεις.

Τις απαντήσεις θα τις στέλνετε ηλεκτρονικά στον/στην δάσκαλο/α σας και για ότι χρειάζεστε θα επικοινωνείτε μαζί του στο προσωπικό του email.

E-me

Αφού εισέλθετε στην πλατφόρμα με τους κωδικούς που έχετε δημιουργήσει στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, θα μπείτε στην ψηφιακή σας τάξη. Θα κάνετε κλικ στο εικονίδιο «Κυψέλες» και θα σας ανοίξει μια σελίδα με όλα τα μαθήματά σας. Θα κάνετε κλικ πάνω στον τίτλο.

Πάνω δεξιά θα δείτε τη λέξη «ΤΟΙΧΟΣ» θα κάνετε κλικ και θα σας εμφανιστεί ένας τοίχος όπου ο/η δάσκαλος/α σας θα σας αναρτεί με ημερομηνία τα καθήκοντα της επόμενης ημέρας και τις ασκήσεις σας. Κάτω από κάθε ανάρτηση μπορείτε να κάνετε την ερώτησή σας και να προσθέσετε το προσωπικό σας σχόλιο.

Αφού μπείτε στην κυψέλη σας, θα εισέλθετε στο μάθημά σας και θα κάνετε κλικ στο εικονίδιο «Αρχεία» → «Αρχεία» Θα κάνετε κλικ στο αρχείο word με τις ασκήσεις. Η e-me σας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε το αρχείο στον υπολογιστή σας, να το εκτυπώσετε και να το διαβάσετε.

Τις απαντήσεις σας θα τις στέλνετε ηλεκτρονικά και για οποιαδήποτε πληροφορία θα επικοινωνείτε με τον/την δάσκαλο/α στο προσωπικό του email.

Σίγουρα αποτελεί μια πρόκληση και ένα εγχείρημα που απαιτεί προσπάθεια και μέσα υποδομών από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Σίγουρα η τηλεκπαίδευση είναι μια διαδικασία σχεδόν πρωτόγνωρη που όλοι ευχόμαστε να τελειώσει πολύ σύντομα και να γυρίσουμε στις πραγματικές τάξεις μας, ωστόσο η υγεία μας είναι πάνω από όλα και όταν είμαστε υγιής όλα μπορούμε να τα κάνουμε!

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
5
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Γεννημένη τον Μάη, μεγάλωσε στη Νάουσα Ημαθίας. Στα 18 της και με εισιτήριο το μηχανογραφικό της αποφάσισε να ζήσει το όνειρο της πολλά υποσχόμενης φοιτητικής της ζωής, σπουδάζοντας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ. Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές της, γράφτηκε στο μεταπτυχιακό «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» του Πανεπιστημίου Πατρών - Λευκωσίας. Σήμερα η Μάνια εργάζεται σε δικηγορική εταιρία ως γραμματέας και αναζητά νέους δρόμους για να αποκτήσει περισσότερα εφόδια στο ταξίδι των σπουδών της. Στον ελεύθερο χρόνο της αρέσει να ακούει μουσική, να γράφει και να σχεδιάζει φορέματα μιας και η μόδα είναι η κρυφή της αγάπη. Αγαπάει τα ταξίδια και τις εποικοδομητικές συζητήσεις με τους φίλους της.