TOP
books - vivlia

Τα απόλυτα gadget για βιβλιοφάγους

Έναν βιβλιόφιλο τον αναγνωρίζεις από μακριά: είναι ο άνθρωπος που έχει στοιβαγμένα βιβλία σε κάθε γωνιά του χώρου του. Είναι ο άνθρωπος που όσο απαραίτητο θεωρεί το αντηλιακό στην παραλία, άλλο τόσο σημαντικό θεωρεί και το να έχει ένα καλό βιβλίο ανά χείρας καθώς ρεμβάζει δίπλα στη θάλασσα. Είναι εκείνος ο τύπος που στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν θα σκρολάρει στο κινητό του, αλλά θα έχει κυριολεκτικά χωμένη τη μύτη του σε κάποιο βιβλίο. Είναι επίσης εκείνος που, ενώ έχει βιβλία προς ανάγνωση, πάντα ξετρυπώνει κι ένα ακόμη για να προσθέσει στη λίστα, καθώς για εκείνον-η τα βιβλία δεν είναι ποτέ αρκετά.

Eνώ θα υπέθετε κανείς πως το να κάνει κάποιος ένα δώρο σε έναν βιβλιόφιλο είναι μια υπόθεση εύκολη, επιτρέψτε μου να σας διαψεύσω. Βλέπετε, η επιλογή των βιβλίων, όπως ακριβώς κι εκείνη των αρωμάτων, είναι πολύ προσωπική υπόθεση. Για κάποιον που αγαπάει τα βιβλία, η επιλογή του επόμενου προς ανάγνωση βιβλίου είναι μια ολόκληρη διαδικασία, καθώς κάθε βιβλίο θαρρείς πως έχει τη δική του υφή, άρωμα και ψυχή. Σαν ένα ζωντανό πλάσμα. Εντελώς οξύμωρα, επομένως, ένα βιβλίο ίσως να μην είναι η κατάλληλη επιλογή δώρου για έναν βιβλιοφάγο. Κι αν όντως είναι έτσι, τι εναλλακτικές υπάρχουν;

Οι βιβλιοφάγοι με τη βούλα θα συμφωνήσουμε μεταξύ μας πως η ανάγνωση, αν κι απολαυστική, θα μπορούσε να γίνει και πιο “άνετη” ανά περιστάσεις. Για τον λόγο αυτό, μετά από μια γρήγορη αναζήτηση, συγκέντρωσα μια λίστα με gadget και ιδέες δώρων που εμείς οι ερωτευμένοι με τα βιβλία σίγουρα θα εκτιμούσαμε.

The Bookseat

Η αν θέλετε να το θέσουμε αλλιώς, ένα μαξιλαράκι για τα βιβλία σας. Πώς λειτουργεί; Σαν ένα πουφ, στο οποίο το βιβλίο σας κάθεται αναπαυτικά, σταθεροποιείται σε όποια επιφάνεια αποφασίσετε να το ακουμπήσετε – μαλακή η σκληρή – , ενώ διαθέτει και στήριγμα για τις σελίδες, ώστε να μην χρειαστεί να το κρατάτε. Ιδανικό για multitaskers, αλλά και για όσους θέλουν να διαβάζουν τα βιβλία τους άνετα όπου κι αν βρεθούν.

Κεριά με άρωμα παλιών βιβλίων

Τα κεριά και τα βιβλία είναι από τα αγαπημένα μου πράγματα. Κάποιος ευφυέστατος άνθρωπος – του οποίου χρωστάω ένα τεράστιο ευχαριστώ – είχε την ιδέα να τα συνδυάσει, δημιουργώντας κεριά που έχουν το άρωμα σελίδων βιβλίου. Άρωμα vintage βιβλίων, δερματόδετα με παλαιομένο χαρτί, άρωμα φρεσκοτυπωμένων σελίδων, συνδυασμένο με λουλουδάτους τόνους, ακόμη και κεριά εμπνευσμένα από συγκεκριμένα βιβλία. Αποτελούν την τέλεια πινελιά για να στήσετε το απόλυτο σκηνικό ανάγνωσης. 

Βιβλιοστάτες

Αποτελούν ίσως την πιο ασφαλή επιλογή δώρου, καθώς ποτέ δεν θα πάει χαμένο στα ράφια ενός βιβλιόφιλου. Οι επιλογές είναι αναρύθμητες και τα σχέδια που θα βρείτε εξαιρετικά ευφάνταστα, ορισμένα είναι μικρά έργα τέχνης, σχεδιασμένα να στηρίξουν άλλα έργα τέχνης και να δώσουν ένα όμορφο touch στην μονοτονία των ραφιών μας. 

Φωτάκι ανάγνωσης

Για όσους δεν μπορούν να αφήσουν ένα καλό βιβλίο από τα χέρια τους, το gadget αυτό δίνει λύση στις νυχτερινές αναγνώσεις. Και πάλι οι επιλογές είναι πολλές, ανάμεσα σε στιλ, σχέδια και αντοχή.

Tip: Επιλέξτε φωτάκια που εκπέμπουν κίτρινο φως, ώστε να είναι ξεκούραστο για τα μάτια και να μην δίνει το εφέ του blue light των ηλεκτρονικών συσκευών, που προκαλεί εγκεφαλική υπερδιέγερση. 

Μινι λεξικό με φωτάκι

Έχετε άγνωστες λέξεις ή απλώς θέλετε να εμπλουτίσετε το λεξιλόγιό σας; Το gadget αυτό είναι ίσως από τα πιο περίεργα που συνάντησα, αλλά είναι ιδανικό γι’ αυτό το σκοπό: το φωτάκι “πέφτει” σε μία λέξη και στην οθόνη αυτόματα εμφανίζεται η σημασία της, συνώνυμα, αντώνυμα, καθώς και όλες οι χρήσεις της. 

Πρισματικά γυαλιά

Ένα gadget που πραγματικά μας λύνει τα χέρια, καθώς οι ειδικοί φακοί που διαθέτει επιτρέπουν την ανάγνωση βιβλίων όσο είμαστε ξαπλωμένοι, χωρίς να χρειάζεται να  σηκώνουμε το βιβλίο ή να βρίσκουμε περίεργες θέσεις σώματος για να απολαύσουμε την ανάγνωση.

Σελιδοδείκτης με χρονόμετρο

Όλοι έχουμε πέσει στην παγίδα του “μια σελίδα ακόμη” ή “ένα κεφάλαιο ακόμη”, όταν έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικά καλό βιβλίο. Αυτό πολύ συχνά οδηγεί σε (σχεδόν) ολονυκτίες ανάγνωσης, εις βάρος του ύπνου μας. Ο σελιδοδείκτης αυτός, πέρα από την προφανή του χρήση, διαθέτει και χρονόμετρο, το οποίο ρυθμίζεται από τον αναγνώστη, ώστε να μην παρασυρόμαστε και τα “πέντε λεπτά ακόμη” να τηρούνται. Ορισμένοι από αυτούς διαθέτουν και ενσωματωμένο φωτάκι – τα κάνουν όλα και συμφέρουν – το οποίο σβήνει αυτόματα με την λήξη του χρόνου.

Πηγή Εξωφύλλου: Pexels

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Οδοντίατρος σε αυτή τη ζωή, εξερευνήτρια σε όλες τις άλλες. Πως να εξηγηθεί αλλιώς το ανήσυχο της πνεύμα και η τρέλα για ταξίδια και τη θάλασσα; Λατρεύει τα βιβλία, τη μουσική, το μωβ χρώμα και θεωρεί το να της μιλάς πριν πιει καφέ το πρωί κακούργημα. Κατά τα αλλά πεθαίνει για συζητήσεις: για όσα λέγονται, αλλά κυρίως για όσα δεν λέγονται. Ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που λατρεύουν το πολύ και καλό φαγητό. Πιστεύει στο κάρμα..και στο ότι η σοκολάτα είναι η λύση σε κάθε πρόβλημα. Αν κάτι θέλει να πετύχει στη ζωή της, είναι να χαρίζει και να φτιάχνει χαμόγελα και να μην μεγαλώσει ποτέ, έχοντας την πεποίθηση οτι το γράμμα της για το Hogwarts απλώς έχει λίγο καθυστερήσει.