TOP
love-couple

Σχέσεις από απόσταση: ισχυρότερες ή όχι;

Βασικό συστατικό τους; Ο κεραυνοβόλος έρωτας. Οι περισσότεροι τις φοβούνται. Μερικοί τις τολμούν. Κάποιοι βγαίνουν κερδισμένοι από αυτές, ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Οι σχέσεις από απόσταση, που φαίνεται να είναι πολύ της μόδας στην εποχή μας, αποτελούν μια δύσκολη κατάσταση. Δεν ξέρεις αν αξίζει ο κόπος, η προσπάθεια που κάνεις, η ανυπομονησία που νιώθεις, αν όλο αυτό θα οδηγήσει κάπου ή θα είναι κάτι το ανούσιο, μια απλή σχέση που το μόνο που θα φέρει είναι πόνος. Δε γνωρίζεις αν θα ξεχάσεις ή θα ξεχαστείς. Αν όμως δεν τολμήσεις, δε θα το μάθεις ποτέ.

plane-flies-over-a-man-in-a-long-distance-relationship

Ναι, είναι πολύ δύσκολες. Απαιτούν τρομερή δύναμη ψυχής, πίστη και υπομονή. Θα έρθουν στιγμές που θα λυγίσεις, θα κλάψεις, νοσταλγώντας μια αγκαλιά και ένα φιλί. Θα νιώθεις ότι δε σε χωρά ο τόπος, ότι θες να ξεφύγεις από όλους και από όλα και το μόνο που θες είναι να πάρεις το πρώτο αεροπλάνο, πλοίο ή κτελ και να τρέξεις σε αυτόν/ην. Γιατί μόνο ο δικός σου άνθρωπος μπορεί να σε ηρεμήσει και να γεμίσει αυτό το κενό που νιώθεις όταν βρίσκεσαι μακριά του. Εκείνος και κανένας άλλος. Όσο και να σε παρηγορεί το ότι μιλάτε κάθε μέρα, όλη μέρα – το κινητό έχει γίνει πλέον η προέκταση του χεριού σας – όσο και να βγαίνεις με φίλους για να ξεχαστείς, οι προσπάθειές σου δεν έχουν αποτέλεσμα. Αλλά μόνο και μόνο τα συναισθήματα που δίνεις και παίρνεις από αυτή τη σχέση, σε κάνουν να ξεχνάς όλες τις δυσκολίες και σου δίνουν τη δύναμη να ξεπεράσεις όλα τα εμπόδια που συναντάς. Κι όλα αυτά αργά ή γρήγορα θα τελειώσουν και θα βρεθείτε κοντά. Θα επιβραβευθεί όλη αυτή η υπομονή που κάνατε και θα είστε μαζί. Γιατί όλα τα προβλήματα λύνονται και όλες οι δυσκολίες ξεπερνιούνται.

Οι σχέσεις από απόσταση έχουν και τα καλά τους, όσο δύσκολες και αν ακούγονται. Γεμίζετε το πρόγραμμά σας κάθε φορά με διαφορετικά πράγματα. Γι’ αυτό και δε ρουτινιάζετε ποτέ, αφού ο χρόνος σας μαζί είναι μετρημένος. Αυτός είναι για εσάς το πολυτιμότερο αγαθό. Τον φυλάτε σαν τα μάτια σας και δεν τον σπαταλάτε άσκοπα. Αξιοποιείτε κάθε δευτερόλεπτο που σας έχει δοθεί. Και φυσικά, ακόμη και όταν σμίξετε για πάντα, ο χρόνος θα σας φαίνεται πάλι ότι κυλάει σαν νερό, όπως τότε στις συναντήσεις σας, και το αίσθημα του «μου λείπεις» θα είναι «κρυμμένο» μέσα σας για πάντα.

relationship-distance-heart

Οι σχέσεις από απόσταση, όσο περίεργες, ανώριμες ή δύσκολες κι αν ακούγονται σε κάποιους, για μερικούς άλλους είναι όλη τους η ζωή. Ίσως είναι και οι πιο δυνατές και ουσιαστικές σχέσεις, αφού βασίζονται στη βαθιά και αληθινή αγάπη.

Πηγή Εξωφύλλου: Unsplash

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Αν και έχει καταγωγή από το Αγρίνιο (μην ακούτε τις κακές τις γλώσσες, δεν είναι όλοι τόσο κακοί όσο λένε από εκείνα τα μέρη) έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αθήνα και έχει τρελή αδυναμία στη Θεσσαλονίκη. Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Επικοινωνίας του Παντείου Πανεπιστημίου και ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Ρητορική των Μέσων. Όταν έχει ελεύθερο χρόνο τον περνάει με την οικογένεια και τα δύο σκυλιά της. Λατρεύει τα ψώνια, τη μουσική, τις ατελείωτες βόλτες στις γειτονιές της Αθήνας, τα ταξίδια και εννοείται το... ΦΑΓΗΤΟ! Όνειρό της να επισκεφθεί όσες περισσότερες χώρες γίνεται (εντός και εκτός Ευρώπης).

Post a Comment