TOP
lunch break at home

7+1 προτάσεις για να ξεφύγει το μυαλό σας στο lunch break

Τι μπορούμε να κάνουμε για να χαλαρώσουμε στο lunch break μας από την τηλεργασία;

Η όλη κατάσταση μας έχει κουράσει. Και για πόσο ακόμα να πηγαίνουμε από την καρέκλα στο κρεβάτι ή τον καναπέ και πάλι πίσω για να ξεπιαστούμε από την τηλεργασία στο διάλειμμά μας; Παρακάτω σου έχω 8 τρόπους να εμπλουτίσεις ποιοτικά το lunch break σου!

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ Σ’ ΕΝΑ ΦΙΛΟ Ή ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΝΕΟ

Το να είμαστε χωρισμένοι από τους συναδέλφους μας μας έχει στερήσει από πολλές συνήθεις ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις. Η ώρα του μεσημεριανού μας είναι συχνά μια βολική στιγμή για να επανασυνδεθούμε με παλιούς φίλους. Συχνά, είμαστε πολύ απασχολημένοι για να εξασφαλίσουμε χρόνο το απόγευμα, αλλά μια κίνηση μπορεί να μας επαναφέρει σε επαφή και να μιλήσουμε. Διαφορετικά, θα μπορούσαμε να προσκαλέσουμε τον εαυτό μας να μιλήσει με έναν ξένο ενώ βρισκόμαστε σε κατάστημα ή καφετέρια, ακόμα κι αν είναι το κλασικό ξεκίνημα της συζήτησης για τον καιρό.

via GIPHY

ΚΟΥΝΗΣΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ

Γνωρίζουμε ήδη ότι πρέπει να ασκούμαστε, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό τώρα που πολλές δραστηριότητες έχουν αφαιρεθεί από τις καθημερινές μας συνήθειες. Το lunch break είναι μια ευκαιρία να το κάνουμε καθημερινή πρακτική. Οπότε σήκω!

via GIPHY

ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑ ΡΑΦΙΑ ΣΟΥ

Όσο πνιγόσουν με την τηλεργασία και δεν είχες ελεύθερο χρόνο να τακτοποιήσεις το σπίτι και πράγματα που τα θεωρείς αγγαρεία, ήρθε η ώρα τους. Ξεκίνα από τα ράφια και συνέχισε με ντουλάπες, συρταριέρες κι ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή σου.


via GIPHY

ΞΕΚΙΝΑ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ (ΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ)

Μη σε πάρει η κατρακύλα και ξεχάσεις ότι έχεις και δουλειά. Ένα επεισόδιο μισής ώρας είναι το ιδανικό χρονικό διάστημα για μια αποτελεσματική διακοπή από την εργασία. Από την άλλη, κάνοντας ένα διάλειμμα από οθόνες, θα μπορούσαμε να διαβάσουμε ένα βιβλίο.

via GIPHY

ΞΕΚΙΝΑ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ Η ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΟ

Μπορούμε να περάσουμε το μεσημεριανό μας διάλειμμα κάνοντας κάτι που συνήθως δεν έχουμε χρόνο να κάνουμε – να μάθουμε μια γλώσσα, ένα νέο όργανο, να γράψουμε ένα βιβλίο, να ερευνήσουμε το γενεαλογικό μας δέντρο. Ας δοκιμάσουμε να το συνδυάσουμε με το χρόνο που εξοικονομούμε επειδή δεν χρειάζεται να μετακινηθούμε και θα μπορούσαμε να ξοδεύουμε 10 ώρες κάθε εβδομάδα για να αποκτήσουμε μια νέα ικανότητα, ενισχύοντας παράλληλα τη δύναμη του εγκεφάλου και την μνήμη μας.

via GIPHY

ΑΝΑΦΕΡΕ 3 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΓΝΩΜΩΝ

Μια σταθερή καθημερινή «πρακτική ευγνωμοσύνης» μπορεί να επαναφέρει τον εγκέφαλό μας προς την αισιοδοξία σε τρεις εβδομάδες. Όσο πιο συγκεκριμένοι είμαστε ως προς αυτό, τόσο περισσότερα οφέλη θα νιώσουμε. Το να κάνουμε την ευγνωμοσύνη μας μέρος του μεσημεριανού μας διαλείμματος θα μας βοηθήσει να νιώσουμε λιγότερο άγχος και περισσότερα κίνητρα για το δεύτερο μισό της ημέρας μας.

via GIPHY

ΚΟΙΜΗΣΟΥ

Μια πρόσφατη μελέτη περί ηλικιωμένων ενηλίκων στην Κίνα βρήκε συσχέτιση μεταξύ του ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας και χαμηλής πιθανότητας νόσου υψηλής γνωστικής και σωματικής λειτουργίας και ενεργού δέσμευσης με τη ζωή. Κάντε το περίπου επτά ώρες μετά το ξύπνημα. Πιείτε ένα φλιτζάνι καφέ εκ των προτέρων. Ρυθμίστε ένα χρονόμετρο για 25 λεπτά κι αν το συνηθίσετε θα έχετε μεγαλύτερα οφέλη.

via GIPHY

ΚΑΝΕ ΣΕΞ

Σου άφησα το καλύτερο για το τέλος. Μία από τις κορυφαίες συμβουλές των θεραπευτών του σεξ για το πώς να κάνουμε περισσότερο σεξ είναι να το «δομήσουμε» μέσα στην ημέρα μας: Η εργασία από το σπίτι ανοίγει ακόμα περισσότερα παράθυρα ευκαιριών. Δεν χρειάζεται να κάνουμε ολόκληρο το διάλειμμα: Μια μελέτη το 2004 με 152 ζευγάρια κατέγραψε μια μέση διάρκεια 12 λεπτών για ερωτικά παιχνίδια και επτά λεπτών σεξουαλικής επαφής. Με το καλό τυχεροί μου αναγνώστες!

via GIPHY

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
2
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Όποιον ρωτήσεις για την Αγγελική θα σου πει μία λέξη: τρελή. Στη βάφτιση της έριξαν κερκυραϊκό, κρητικό και μανιάτικο λάδι κι απορείς με το χαρακτηρισμό; Την πήρες την απάντησή σου. Ισορροπώντας μεταξύ σοβαρότητας και παράνοιας, τελείωσε Δημοσιογραφία στο Πάντειο κι επειδή το ένα πτυχίο είναι pass, τελείωσε και Digital & Social Media στον Ant1 MediaLab. Στον ελεύθερό της χρόνο της αρέσει να διαβάζει βιβλία, να βλέπει σειρές και ταινίες, ν’ ακούει μουσική, να κάνει γυμναστική (χαχαχα) κι αν δεν το κάνει αυτό, ψάξτην στην κουζίνα γιατί θα ψαχουλεύει να βρει να φάει γλυκό. Προορισμός των ονείρων της η Νέα Υόρκη ελπίζοντας να πάει η τρέλα της μέχρι εκεί σύντομα.