TOP

“PRO MYTHEUS”: Η νέα έκθεση του Μανώλη Αναστασάκου

H εταιρεία εικαστικών συμβούλων ART EXPERTISE Α.Ε., μέσα στο πλαίσιο της παρουσίασης καλλιτεχνών και παράλληλα με την έκθεση των έργων Greek Sale / BONHAMS,  φιλοξενεί την έκθεση του Μανώλη Αναστασάκου.

Ενός καλλιτέχνη με όραμα και δύναμη, που το ιδίωμα της εικαστικής του φύσης αποτυπώνεται έντονα στη δουλειά του.

Στην έκθεση “Pro Mytheus” παρουσιάζονται επιλεγμένα έργα από τη σειρά “Personhood” και τη σειρά “Μύθος”.

H σειρά “Personhood” έχει στο ενεργητικό της συμμετοχές σε εκθέσεις σε Ευρώπη και Αμερική.

Ξεκινώντας από το 2010 μέχρι και σήμερα, παρουσιάζονται τα πιο χαρακτηριστικά έργα, τα οποία συμβολίζουν έναν κόσμο γεμάτο με όνειρα, παιδικές μνήμες και pop στοιχεία μέσα σε ένα έντονα κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον.

mrs hope & dreams

Στη σειρά “Μύθος”, ο καλλιτέχνης καταφέρνει να ενώσει δύο διαμετρικά αντίθετα στοιχεία στην ιστορία της τέχνης. Τον μινιμαλισμό και την αφαίρεση, με το ζωγραφικό μπαρόκ.

Πρωτογενείς μύθοι πριμιτιβιστικού περιεχομένου με ρίζες που χάνονται στους ανθρώπινους πολιτισμούς.

Η έκθεση “Pro Mytheus” θα ταξιδέψει τον θεατή από παιδικές μνήμες μέχρι μελλοντικά οράματα.

Ο Μανώλης Αναστασάκος για την έκθεση

Συχνά επιβεβαιώνουμε με βιασύνη τη γνώση μας σε ένα θέμα την στιγμή που αναφερόμαστε σε αυτό. Η αλήθεια όμως, βρίσκεται στην απόσταση που έχουμε από το εκάστοτε θέμα και τη γνώση που έχουμε αποκομίσει καθώς το προσεγγίσαμε στο παρελθόν. Η ουσιαστική γνώση και επίγνωση επί του εκάστοτε θέματος, κερδίζεται πάντα μέσω της συγκέντρωσης και της κριτικής σκέψης, σε μια απόσταση από το θέμα, που μας επιτρέπει να έχουμε μια ξεκάθαρη, ευδιάκριτη και εύγλωττη εικόνα.

Επέλεξα το θέμα των Μύθων γιατί από τη φύση τους οι αρχέγονες ιστορίες αυτές αποκαλύπτονται σιγά σιγά στον θεατή-δέκτη και έχουν πολυεπίπεδη ανάγνωση. Ξεδιπλώνονται σιγά σιγά όσο τους ερευνάς και η κατανόησή σου σε σχέση με αυτούς είναι συνυφασμένη με τον χρόνο και την συγκέντρωσή σου.

Cosmos Catalogue All.cdr

Μέσω της απόστασης και της συγκέντρωσης λοιπόν, της ανάλυσης και της κριτικής σκέψης του εκάστοτε ενδιαφερόμενου το έργο αποκαλύπτει τις κρυφές πτυχές του και εμφανίζει την πραγματική του φύση. Η οποία εν τέλει αντανακλά την φύση του ίδιου του θεατή.

Αρχέγονοι Μύθοι λοιπόν ιδωμένοι στο σήμερα, σε μια εποχή που δεν έχει ήρωες και σίγουρα δεν έχει Μύθους ανάλογους με αυτούς που μας προίκισε η ανθρωπότητα. Έργα που φαντάζουν αφαιρετικά και λιτά από την απόσταση του θεατή σε αυτά, αλλά καταλήγουν σε έναν έντονο πλουραλισμό. Έργα που φαντάζουν ευχάριστα στα μάτια του αμύητου αλλά συνέχουν μέσα τους το μένος, τη ματαιοδοξία, την αγάπη, τον έρωτα και τη φιλοδοξία της ανθρώπινης φύσης. Η σειρά Μύθος διαχειρίζεται με εικαστικούς όρους τις ιστορίες της ανθρώπινης φύσης που μας έπλασαν σε αυτό που είμαστε σήμερα και συνάμα, καταφέρνει να θυμίσει μέσα από την αισθητική πρόταση που συνέχεται σε αυτούς την ανθρώπινη δημιουργικότητα.

[wp-svg-icons icon=”location-2″ wrap=”i”] The Image GalleryΑμαλίας 36 Αθήνα

[wp-svg-icons icon=”bell” wrap=”i”] Εγκαίνια έκθεσης: Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 08:00 μ.μ.

[wp-svg-icons icon=”calendar-2″ wrap=”i”] Διάρκεια έκθεσης: 31 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου

[wp-svg-icons icon=”clock” wrap=”i”] 11:00 π.μ. – 08:00 μ.μ.

[wp-svg-icons icon=”phone” wrap=”i”] 2103636404

[wp-svg-icons icon=”globe” wrap=”i”] m-anastasakos.com

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Τριγυρνάει στους δρόμους της πόλης προσπαθώντας να ξεκλειδώσει τις συμπεριφορές των ανθρώπων και να μάθει τις ιστορίες τους. Ως δημοσιογράφος βλέπεις, δε διστάζει να γράψει για αυτά ή ακόμη και να τα φωτογραφίσει. Εξερευνεί στέκια και μυστικές γωνιές της Αθήνας. Αδημονεί για τις καλοκαιρινές συναυλίες, εκεί που ο κόσμος είναι ελεύθερος και μυρίζει αγάπη παντού. Θέλει να μάθει κιθάρα για να τραγουδάει μαζί με τους φίλους της κάτω από τα αστέρια. Ονειρεύεται μια ζωή γεμάτη ταξίδια και κυνηγάει στιγμές ανεμελιάς και ξεγνοιασιάς.

Post a Comment