
#PopUpFavorites: Οι εκπλήξεις των Guerilla Chef
Νομίζατε πως ξεμπερδέψαμε με το τρίτο Athens Street Food Festival; Φυσικά και όχι! Ως λάτρεις του φαγητού δεν έχουμε αποκαλύψει όλα τα μυστικά που σας περιμένουν στο Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ στο Γκάζι. Πολλές γνώριμες συμμετοχές είναι η απόλυτη εγγύηση που χρειαζόμαστε σε ένα τέτοιο φεστιβάλ, ενώ παράλληλα δε λείπουν τα μικρά pop up stores που αποκαλύπτουν μικρές γευστικές αμαρτίες που δε θα μετανιώσετε ποτέ που τις δοκιμάσατε.
Η στήλη #PopUpFavorites είναι εδώ για να σου συστήσει τα ιδιαίτερα pop up stores που θα λατρέψεις στο φετινό Athens Street Food Festival. Προλαβαίνεις ακόμη να ξεσκεπάσεις τις νοστιμιές που προσφέρουν στο τελευταίο τριήμερο που απομένει. Πάμε όμως να ξεκινήσουμε και επέτρεψε μου να σου συστήσω τους Guerilla Chef!
Αν τους ψάχνετε, τώρα ξέρετε που θα τους βρείτε! Πίσω από τις καυτές εστίες της κουζίνας τους στο περίπτερο του Athens Street Food Festival θα σου φτιάξουν ένα σίγουρα υπέρτατο σε γεύση μπέργκερ. Γνωρίζουν καλά πως το μπέργκερ είναι ο πρωταγωνιστής των street food και το εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο.
Ένα καλό αφράτο brioche αγκαλιάζει ένα λεπτό μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, λιωμένο cheddar, κέτσαπ, μαγιονέζα και μουστάρδα. Η απογείωση έρχεται με την πινελιά της τηγανιτής πίκλας που καρφώνουν στην κορυφή του μπέργκερ. Οι πιστοί των μπέργκερ σίγουρα εκτιμάμε λίγο παραπάνω τη γευστική αυτή λεπτομέρεια. Σου δίνουν την επιλογή να απολαύσεις το πολυπόθητο μπέργκερ σου μονό ή διπλό, η απόφαση δική σου.
Μέχρι τώρα ξέρεις ότι εκεί θα δοκιμάσεις στα σίγουρα την καλύτερη δυνατή κλασσική συνταγή του μπέργκερ, αλλά άκουσε με καλά, γιατί σημασία έχει και το συνοδευτικό ενός τέτοιο πιάτου, γι’ αυτό άνοιξε καλά τα αυτιά σου και ετοιμάσου να εντυπωσιαστείς! Τα παιδιά σου προτείνουν plantains με avocado-mayo. Αν μπερδεύτηκες και δεν έχεις ξανακούσει τι είναι τα plantains, πρόκειται για τηγανισμένες μπανάνες που κολυμπούν σε μια πεντανόστιμη μαγιονέζα αβοκάντου.
Τα plantains τρώγονται κυρίως σε χώρες της Αφρικής, της Αμερικής και τις Ασίας. Ουσιαστικά, είναι μπανάνες Αντιλλών και χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα σε αντίθεση με τις πιο μαλακές μπανάνες που έχουμε συνηθίσει. Αναλαμβάνουν ρόλο τηγανιτής πατάτας, αφού συνηθίζεται να τρώγονται τηγανιτές. Βέβαια, δεν υπάρχει επίσημος διαχωρισμός ανάμεσα στις μπανάνες και τις μπανάνες Αντιλλών. Οι τελευταίες είναι ανθεκτικότερες και έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα από ότι οι κοινές μπανάνες που γνωρίζουμε όλοι.
Τη φιλοσοφία αυτή μετέφεραν με το πιάτο τους οι Guerilla Chef.
Γιατί να φας εκεί: Γιατί θα φας το κλασσικό μπέργκερ που ζητάς, φτιαγμένο με κέφι και μεράκι. Η κορυφαία πρόταση ωστόσο για εμένα παραμένουν τα plantains, αν θες να γευτείς κάτι πρωτότυπο που δε βρίσκουμε συχνά στην Ελλάδα. Είναι ιδανικό εάν το συνδυάσεις με το μπέργκερ των παιδιών, αλλά και ως ένα πρώτο ορεκτικό που θα σε βάλει για τα καλά στο κλίμα του φεστιβάλ και των γεύσεων που μπορεί να σου χαρίσει. Μοναδικό, ιδιαίτερο και νοστιμότατο πιάτο που επιβάλλεται να δοκιμάσεις. Προσωπικά με ενθουσίασε και νομίζω πως ταιριάζει με κάθε λογής λιχουδιά επιλέξεις να φας από τα παραταγμένα περίπτερα που θα βρεις εκεί.
Αυτό ήταν μονάχα η αρχή, γι’ αυτό μείνε συντονισμένος για να ανακαλύψουμε μαζί τη μαγεία που κρύβουν τα φετινά pop up stores στο Athens Street Food Festival 2018! Μέχρι τότε μπορείς να πάρεις μια ιδέα για το κλίμα του αγαπημένου μας φεστιβάλ με τη βοήθεια ενός οδηγού και ενός φωτογραφικού αφιερώματος που φτιάξαμε για εσένα!
Πηγή Εικόνων: Προσωπικό Αρχείο/ Τάσος Κοσμίδης
Post a Comment
You must be logged in to post a comment.
Pingback: #PopUpFavorites: Θα σου φύγει «Ο Τάκος» – Cosmogony
Pingback: #PopUpFavorites: Ζήσε το αμερικάνικο όνειρο στο Chicken Picken – Cosmogony
Pingback: ASFF 2019 – Φωτογραφικό Αφιέρωμα: Ώρα να σου ανοίξει η όρεξη – Cosmogony