TOP

#PopUpFavorites: Τηγάνια χορεύουν σε βραζιλιάνικους ρυθμούς στο Hopper’s

Κι ενώ πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στο τελευταίο τριήμερο του Athens Street Food Festival, συνειδητοποιώ ότι σίγουρα όλοι έχουμε ένα αγαπημένο είδος φαγητού, στο οποίο ποντάρουμε κάθε φορά που θα βρεθούμε σε τέτοιου είδους φεστιβάλ. Αδιαμφισβήτητα οι περισσότεροι επενδύουν εκ του ασφαλούς σε ζουμερά και αφράτα μπιφτεκόψωμα που θα τους βγάλουν σίγουρα ασπροπρόσωπους, άλλοι σε φαγητά με άρωμα Ιταλίας, βλέπε μακαρόνια και πίτσες, ενώ άλλοι αδιαφορούν για τις αλμυρές προτάσεις και πορεύονται με βλέμμα καρφωμένο στις γλυκιές αμαρτίες, με νικητή του καλοκαιριού το απαγορευμένο παγωτό.

Ωστόσο, πιάνω τον εαυτό μου να βαριέται με τις mainstream και safe επιλογές! Εκτός λοιπόν από τα στανταράκια που ήξερα ότι θα δω και φέτος στο φεστιβάλ, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, αναζήτησα εκείνο το μαγαζί που θα με κάνει να αναρωτηθώ «μα καλά τι είναι αυτό που φτιάχνουν οι άνθρωποι εδώ;». Έτσι κι έγινε, όταν σταμάτησα μπροστά στην επιγραφή του Hopper’s.  

IMG_8770

Το Hopper’s καταφθάνει στο ASFF με παραδοσιακές γεύσεις από Bahia και Αμαζόνιο, που σίγουρα δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. Ένα από τα δύο πιάτα που σερβίρει είναι η ταπιόκα και εύλογα θα αναρωτηθείς, τι είναι αυτό; Η ταπιόκα είναι ένα άμυλο, το οποίο εξάγεται από τη ρίζα της μανιόκα, ενός γηγενούς φυτού της Λατινικής Αμερικής.

Στη Βραζιλία η ταπιόκα αποτελεί τη βάση για πολλές συνταγές, ενώ είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και είναι ιδανικό  για όσους ακολουθούν μια διατροφή χωρίς γλουτένη. Μπορείς να τη δοκιμάσεις με πολλές και διαφορετικές γεμίσεις. Το Hopper’s μάλιστα προτείνει τόσο αλμυρούς, όσο και γλυκούς συνδυασμούς με βασικό πρωταγωνιστή φυσικά την ταπιόκα.

IMG_8779

Μπορείς να τη δοκιμάσεις με τους εξής συνδυασμούς:

-Tapioca Flatbread με κοτόπουλο και 4 συστατικά της επιλογής όπως καρότο, ρόκα, καλαμπόκι, σαλάτα

-Tapioca Flatbread με χοιρινό και 4 συστατικά της επιλογής όπως καρότο, ρόκα, καλαμπόκι, σαλάτα

-Tapioca Flatbread με ψητά λαχανικά και σως

-Tapioca με μους σοκολάτα και καραμελωμένη μπανάνα 

-Tapioca cocada, φρέσκα καρύδα με βανίλια Μαγαδασκάρης και αποξηραμένη παπάγια

Η διαδικασία

Το ιδιαίτερο όμως η διαδικασία της παρασκευής της. Η μαγείρισσα κοσκινίζει ελαφρά την ταπιόκα στο ζεστό τηγάνι. Το αλεύρι (έτσι θα το παρομοιάσω) αρχίζει να ενοποιείται και σχηματίζει ένα είδος πίτας. Στο εσωτερικό της πίτας προστίθεται το μείγμα της επιλογής σου και το γεύμα σου είναι έτοιμο. 

IMG_8775

IMG_8772

IMG_8773

Η αλήθεια είναι ότι αν η πρώτη σου μπουκιά δεν περιέχει γέμιση, τότε το σίγουρο είναι πως δε θα ενθουσιαστείς ιδιαίτερα με τη γεύση. Φρόντισε λοιπόν να δοκιμάσεις μια γεμάτη μπουκιά με όλα τα υλικά. Θα αντιληφθείς πολύ γρήγορο ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο και το μοναδικό σε γεύση.

Ας περάσουμε στο δεύτερο πιάτο που προσωπικά με ξετρέλανε!

Ο λόγος για το Acaraje, ένα παραδοσιακό βραζιλιάνικο ψωμί από αλεσμένα μαυρομάτικα φασόλια, τηγανισμένο σε λάδι από φοίνικα γεμίζει με τα υλικά της επιλογής σας, γαρίδες ή κρέας και συνοδεύεται με μια ιδιαίτερη σάλτσα που ονομάζεται vatapa. Η vatapa περιέχει φιστίκια κάσιους και αράπικο, φρέσκο τζίντζερ και γάλα καρύδας. Το συγκεκριμένο πιάτο αποτελεί την πιο street food εκδοχή που θα βρείς στην πολιτεία Bahia.

Πώς θα το δοκιμάσεις;

-Acaraje με κρέας μοσχαρίσιο ή χοιρινό, vatapa (βραζιλιάνικη σάλτσα με φιστίκια κάσιους και αράπικο, φρέσκο τζίντζερ και γάλα καρύδας)

-Acaraje με γαρίδες, vatapa και βραζιλιάνικη vinaigrette

IMG_8782

Γιατί να φας εκεί;

-Θα δοκιμάσεις εγγυημένα κάτι που δεν έχεις ξαναφάει. 

-Θα νιώσεις για λίγο σαν να βρίσκεσαι στη Βραζιλία.

-Η τιμή είναι αρκετά καλή για την ποσότητα που προσφέρουν. 

-Είναι ελαφρύ και υγιεινό!

Το Hopper’s θα βρίσκεται σύντομα στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Αθηνάς 18 και Βύσσης γωνία, μέχρι τότε ακολουθήστε τους στο Instagram για να ξερογλείφεστε με το μενού που ετοιμάζουν για όλους εσάς.

[wp-svg-icons icon=”instagram” wrap=”i”] hoppers.athens 

Διαβάστε επίσης

#PopUpFavorites: Ζήσε το αμερικάνικο όνειρο στο Chicken Picken

#PopUpFavorites: Οι εκπλήξεις των Guerilla Chef

ASFF 2019 – Φωτογραφικό Αφιέρωμα: Ώρα να σου ανοίξει η όρεξη 

Φωτογραφίες: Μαρία Κοσμίδου

Editing: Τάσος Κοσμίδης

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Τριγυρνάει στους δρόμους της πόλης προσπαθώντας να ξεκλειδώσει τις συμπεριφορές των ανθρώπων και να μάθει τις ιστορίες τους. Ως δημοσιογράφος βλέπεις, δε διστάζει να γράψει για αυτά ή ακόμη και να τα φωτογραφίσει. Εξερευνεί στέκια και μυστικές γωνιές της Αθήνας. Αδημονεί για τις καλοκαιρινές συναυλίες, εκεί που ο κόσμος είναι ελεύθερος και μυρίζει αγάπη παντού. Θέλει να μάθει κιθάρα για να τραγουδάει μαζί με τους φίλους της κάτω από τα αστέρια. Ονειρεύεται μια ζωή γεμάτη ταξίδια και κυνηγάει στιγμές ανεμελιάς και ξεγνοιασιάς.

Post a Comment