TOP
the-silent-sea-gong-yoo-bae-doo-na-new-trailer-netflix-k-drama-upcoming-2021-1024x650

Ποιο είναι το μυστικό του “The Silent Sea”;

Το “The Silent Sea” (Η Σιωπηλή Θάλασσα) αποτελεί μια νοτιοκορεατική τηλεοπτική σειρά θρίλερ μυστηρίου και επιστημονικής φαντασίας του 2021, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Netflix στις 24 Δεκεμβρίου 2021. Πρωταγωνιστούν οι Bae Doona, Gong Yoo, Lee Joon, Kim Sun-Young, Kim Si-A, Lee Moo-Saeng, Lee Sung-Wook, Choi Yong-Woo και Jung Soon-Won. Η σειρά είναι μια προσαρμογή της μικρού μήκους ταινίας “The Sea of Tranquility” (2014), σε σενάριο και σκηνοθεσία του Choi Hang-yong, ο οποίος σκηνοθετεί και την σειρά.

the-silent-sea-netflix-everything-you-need-to-know

Η πλοκή

Η ιστορία διαδραματίζεται στο δυστοπικό μέλλον. Όπου ο πλανήτης υποφέρει από έλλειψη νερού και τροφής, που προκαλείται από την ερημοποίηση και την ξηρασία. Οι άνθρωποι ζουν σε άθλιες συνθήκες με ένα σύστημα «πόντων» που καθορίζει την κατανομή του νερού ανάλογα με την κοινωνική υπόσταση του κάθε πολίτη. Μια ομάδα επιστημόνων και όχι μόνο, επιλέγονται για να ανακτήσουν κάψουλες με ένα δείγμα αδιευκρίνιστης ουσίας που μπορεί να φανεί σωτήριο για το ανθρώπινο είδος, από έναν εγκαταλελειμμένο ερευνητικό σταθμό. Πρέπει να συγκεντρώσουν αυτά τα δείγματα εντός 24 ωρών. Ο σταθμός αυτός έκλεισε μετά από μια μαζική τραγωδία που σκότωσε όλους τους επιβαίνοντες μόλις πριν από 5 χρόνια. Η αποστολή τους αρχίζει να ξετυλίγεται μέσα από ένα έντονο ταξίδι αυτογνωσίας και συναισθηματικής απελευθέρωσης, που σηματοδοτεί αυτό το πολύπλοκο ταξίδι των πρωταγωνιστών.

Ο Han Yun-Jae (Gong Yoo) στρατιώτης με ειδικότητα στις διαστημικές αποστολές, επιλέγεται για να καθοδηγήσει το πλήρωμα. Βρίσκεται σε συνεχή σε πίεση, καθώς δεν γνωρίζει ποιους μπορεί να εμπιστευτεί και προσπαθεί να ολοκληρώσει την αποστολή πάση θυσία. Η Song Ji-An (Bae Doo-Na) είναι μια σιωπηλή, παρατηρητική και απρόθυμη αστροβιολόγος που συμμετέχει σε αυτή την αποστολή, με σκοπό να ανακαλύψει τι συνέβη στην αδερφή της, μια νεκρή υπάλληλο αυτού του διαστημικού σταθμού. Μετά την καταστροφή του σκάφους αποστολής τους, τα δυσοίωνα περιστατικά συσσωρεύονται και ο αριθμός των πτωμάτων αυξάνεται. Οι πρωταγωνιστές πρέπει να συλλέξουν τις κάψουλες, αλλά και να καταφέρουν να παραμείνουν ζωντανοί. Όλα διαδραματίζονται σε ένα κλειστοφοβικό περιβάλλον, με μια συνεχή αίσθηση φόβου και απειλής.

Πώς μου φάνηκε λοιπόν;

Το “The Silent Sea” αποτελεί μια οπτικά πανέμορφη σειρά. Με τα σεληνιακά φαράγγια να είναι τόσο εντυπωσιακά καλοσχεδιασμένα, ώστε να δημιουργείται μια αισθητικά ευχάριστη εικόνα. Τα κλειστοφοβικά πλάνα στην βάση Balhae προκαλούν αγωνία και φόβο καθόλη την διάρκεια των επεισοδίων, καθώς γνωρίζουμε, ότι δεν υπάρχει έξοδος. Ο Choi Hang Yong έφερε μια οπτικά και τεχνικά εντυπωσιακή κλίμακα στη διαστημική σειρά, η οποία είναι εφάμιλλη στην κινηματογραφική της επεξεργασία με κλασικές διαστημικές ταινίες του Χόλυγουντ όπως το “Gravity”.

Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να δημιουργηθεί η αίσθηση, ότι το σενάριο μέσα σε αυτήν την ατμόσφαιρα κινείται αργά. Βέβαια, κάποιος μπορεί να διαφωνήσει. Και να στηρίξει ότι αυτή η καθυστέρηση στο να δοθούν απαντήσεις, κρατά το μυστήριο ζωντανό και ο θεατής δεν σταματά να σκέφτεται. Είτε για τα γεγονότα που έλαβαν χώρο πριν πέντε χρόνια, είτε για το ποιον μπορεί πραγματικά να εμπιστευτεί από το πλήρωμα ή το τι ακριβώς είναι αυτό το δείγμα που πρέπει να ανακτηθεί και πως αυτό θα σώσει την ανθρωπότητα.

the-silent-sea-netflix-bae-doo-na-221121
Οι χαρακτήρες της σειράς είναι απλοί, καθημερινοί άνθρωποι, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και μονοδιάστατοι. Σε πολλές στιγμές της σειράς μπορούν να θεωρηθούν λίγο ασύνδετοι μεταξύ τους. Με εξαίρεση τον Han Yun-Jae (Gong Yoo) και την Song Ji-An (Bae Doo-Na), για τους οποίους μαθαίνουμε τόσο το Backstory, όσο και τα κίνητρα για την συμμετοχή τους σε αυτή την αποστολή. Η σχέση αυτών των δύο βασικών χαρακτήρων αποτελεί το συναισθηματικό κέντρο της σειράς, ισορροπώντας ανάμεσα στην ευαισθησία και τον κυνισμό. Αν και ο Gong Yoo είναι εντυπωσιακός για ακόμη μια φορά και δείχνει την ποικιλία ρόλων που μπορεί να ερμηνεύσει, η Bae Doo-Na καταφέρνει αν ξεχωρίσει ανάμεσα σε ένα Cast αναμφίβολα ταλαντούχων ηθοποιών. Οι οποίοι είναι εύκολο να αναγνωρισθούν αν κάποιος έχει δει “Sense8”, “Squid Game” ή “Train to Busan”.

Η πρώτη σεζόν τελειώνει με τέτοιον τρόπο που θα μπορούσε να θεωρεί και ως το τέλος της σειράς. Βέβαια υπάρχουν κάποια πράγματα, τα οποία μένουν αδιευκρίνιστα και θα μπορούσε να υπάρξει συνέχεια. Ωστόσο, λόγω της μυστηριακής ατμόσφαιρας που έχει δημιουργήσει η σειρά, δεν θα χαρακτηριζόταν ελλείπεις, εάν ολοκληρωνόταν έτσι.

Αξίζει να την παρακολουθήσετε! Είναι ενδιαφέρουσα για τα περισσότερα από τα οκτώ 45λεπτα επεισόδια της. Λόγω του ότι η σειρά επιβραδύνει, δίνει την δυνατότητα στον θεατή να σκεφτεί, να αναρωτηθεί κα να αγχωθεί για την συνέχεια. Το “The Silent Sea”, όπως και άλλες σειρές Κορεάτικης παραγωγής όπως “Squid Game”, κινείται σε ένα τολμηρό έδαφος, κάνοντας ένα κοινωνικό σχόλιο για το ταξικό χάσμα που φαίνεται να κυριαρχεί στην ταυτότητα της Νότιας Κορέας στη σημερινή εποχή. Επίσης αυτή η σειρά περιπέτειας και επιστημονικής φαντασίας επικεντρώνεται στο πόσο μακριά θα φτάσουν όσοι έχουν πλούτο και επιρροή για να ελέγξουν το μέλλον. Ποια είναι τα όρια της ανθρώπινης φιλοδοξίας σε σχέση με το μεγαλείο της απεραντοσύνης του διαστήματος; Το “Silent Sea” ξεπερνάει την διαστημική ψυχαγωγία και γίνεται ένα ευφυές κοινωνικό σχόλιο για την κατάσταση των πραγμάτων στον πλανήτη μας.

Δείτε το trailer 

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Σπουδάζει Γερμανική Γλώσσα και Φιλολογία, αλλά ζει για να βλέπει ταινίες. Αγαπά τον κινηματογράφο και την μικρή οθόνη. Κάθε στιγμή της μέρας της έχει ένα indie rock track σαν μουσική υπόκρουση, γιατί πιστεύει ότι η ζωή κυλά πολύ βαρετά χωρίς μουσική. Είναι ονειροπόλα και χάνεται στους κόσμους των βιβλίων. Το κόκκινο κραγιόν, τα μπλεγμένα ακουστικά και ο καφές στο χέρι αποτελούν την ταυτότητα της. Το όνειρο της είναι, να ζήσει την ζωή της στο έπακρο και να μην αφήσει τίποτα ανεκπλήρωτο ή απωθημένο.