TOP

Πειράζει που δεν έχω όρεξη να “γιορτάσω” την Πρωτοχρονιά;

Σε αντίθεση με τα Χριστούγεννα, τα οποία αποτελούν μια περίοδο κατά την οποία οι περισσότεροι επιλέγουν να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο που τους προσφέρεται με τις οικογένειές τους, έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι η Πρωτοχρονιά είναι η καλύτερη ώρα για πάρτι. Όλοι ξαφνικά δέχονται την πίεση να βγουν έξω, να βρουν κάποιον να φιλήσουν και να ζήσουν το “εορταστικό” κλίμα. Και φαίνεται ότι η έξοδος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αποτελεί τον κανόνα. Εγώ λοιπόν είμαι εδώ για όλους όσους δεν έχουν όρεξη για καμία έξοδο αυτή την Πρωτοχρονιά. Εάν θέλετε να γιορτάσετε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο σπίτι σας με την οικογένεια σας, τους φίλους σας ή απλά βλέποντας μια ταινία, είναι απολύτως κατανοητό.

Γιατί τόση πίεση ρε παιδιά;

Σκεφτείτε όμως. Γιατί υπάρχει τόση πίεση να βγούμε και να διασκεδάσουμε ακριβώς μετά τα μεσάνυχτα; Φταίει η υπερβολική προβολή στα social media; Τα posts με ποτά, τα Instagram stories γεμάτα βίντεο και φωτογραφίες από πάρτι; Ακόμη και εάν δεν έχεις την τάση να βγαίνεις τόσο έξω, ξαφνικά νιώθεις ότι μένεις εκτός. Οπότε, είναι φυσικό να νιώθεις την πίεση να κάνεις σχέδια για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Δεν ξέρω τι φταίει για την αδιαφορία μου προς τα πρωτοχρονιάτικα πάρτι. Αλλά πιστεύω ότι δεν είμαι μόνη μου σε αυτό το μέτωπο. Ίσως φταίει η εσωστρέφεια ή η έντονη κατανάλωση του εορταστικού πνεύματος τις προηγούμενες μέρες. Πολλοί βέβαια συγχέουν την εσωστρέφεια με την μοναξιά. Αλλά δεν είναι το ίδιο. Το να περνάμε χρόνο μόνοι μας είναι πολύ σημαντικό για την προσωπική μας ανάπτυξη. Πολλές φορές η πίεση από τους συνομηλίκους είναι ένας παράγοντας γύρω από την επιθυμία να βρούμε το νόημα στις ίδιες τις γιορτές. Στην πραγματικότητα η Πρωτοχρονιά είναι ακόμη μια νύχτα, δεν έχει μαγικές ιδιότητες. Το βράδυ αυτό, δεν αλλάζει ούτε το τι συνέβη το προηγούμενο έτος, ούτε το πως θα κυλίσει το επόμενο. Όλοι έχουμε περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουμε τις εξαντλητικές αλλαγές στον κόσμο. Για αυτό το λόγο, μας αξίζει μια στιγμή ξεκούρασης, πριν ξεκινήσει το τρέξιμο του καινούργιου έτους. Δεν θα μείνετε χωρίς φιλιά ή φίλους για το υπόλοιπο του 2022, επειδή επιλέξατε να περάσετε τις πρώτες ώρες του έτους μόνοι σας στον καναπέ σας.

Προσωπικά, σκοπεύω να περάσω την Πρωτοχρονιά πίνοντας κρασί, σκεπασμένη με δύο κουβέρτες και βλέποντας Brooklyn Nine-Nine. Βέβαια αν θέλετε να βγείτε έξω, βγείτε έξω. Δώστε στον εαυτό σας την νύχτα που εσείς προσωπικά χρειάζεστε! Εάν την θέλετε με φίλους, σαμπάνιες και χορό, σας εύχομαι να περάσετε τέλεια. Σε όλους τους υπόλοιπους σαν εμένα, ας κάνουμε την Πρωτοχρονιά, άλλη μια αδιάφορη νύχτα! Σας εύχομαι να είστε υγιείς και χαρούμενοι! Το νέο έτος να είναι παραγωγικό, ήρεμο ή όπως εσείς το θέλετε. Και μην ξεχνάτε #keepcosmogoning!

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
1
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Σπουδάζει Γερμανική Γλώσσα και Φιλολογία, αλλά ζει για να βλέπει ταινίες. Αγαπά τον κινηματογράφο και την μικρή οθόνη. Κάθε στιγμή της μέρας της έχει ένα indie rock track σαν μουσική υπόκρουση, γιατί πιστεύει ότι η ζωή κυλά πολύ βαρετά χωρίς μουσική. Είναι ονειροπόλα και χάνεται στους κόσμους των βιβλίων. Το κόκκινο κραγιόν, τα μπλεγμένα ακουστικά και ο καφές στο χέρι αποτελούν την ταυτότητα της. Το όνειρο της είναι, να ζήσει την ζωή της στο έπακρο και να μην αφήσει τίποτα ανεκπλήρωτο ή απωθημένο.