TOP
petrol grafomichani

Οι τελευταίες σκέψεις του 2020

Πολλές είναι οι σκέψεις που περνάνε από το μυαλό μας κάθε χρόνο αυτή την ημέρα. Για το 2020, όμως, οι σκέψεις αυτές είναι διαφορετικές.

Αισίως, φτάσαμε στο τέλος που ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως αποζητούσαμε (και μην το αρνηθείτε αυτό!) και εννοώ το τέλος του 2020. Δεν είναι τυχαίο που έχουν δημοσιευθεί άπειρες εικόνες και σαρκαστικά κειμενάκια για την αξιοπερίεργη χρονιά του 2020. Μαζί με τη «λήξη» της φετινής χρονιάς την εμφάνισή τους κάνουν και κάποιες τελευταίες σκέψεις, ωθώντας μας σε έναν σαρωτικό απολογισμό

plaki echi ikona

 

Αναμφίβολα, η χρονιά που διανύσαμε υπήρξε ιδιαίτερα δύσκολη. Μας έφερε αντιμέτωπους με μια πανδημία η οποία έχει αλλάξει ριζικά την καθημερινότητά μας. Μας έχει στερήσει πλήρως την ελευθερία μας (ας μη γελιόμαστε) και έχει αφαιρέσει άδικα πολλές ζωές. Δεν ζήσαμε, όπως θα θέλαμε και υπάρχει μια ολόκληρη λίστα με πράγματα που λόγω της κατάστασης δεν καταφέραμε να κάνουμε (και ένας Θεός ξέρει πότε θα μπορέσουμε να τα ξανακάνουμε φυσιολογικά).

Τώρα το τι ακριβώς θα έχουμε να θυμόμαστε από αυτή τη χρονιά; Κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει με βεβαιότητα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι θα θυμόμαστε την καραντίνα (ή μάλλον…τις δύο καραντίνες) και το απαραίτητο αξεσουάρ που έχει γίνει η επέκταση του χεριού μας….την μάσκα! Ωστόσο, καταφέραμε να επιβιώσουμε τόσο σωματικά όσο και ψυχικά από αυτό και να αντλήσουμε τεράστια δύναμη για τη ζωή.  

Εκείνο που μας δίδαξε ο φετινός χρόνος είναι να ζούμε την κάθε στιγμή και να εκτιμάμε όσα έχουμε. Τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, γιατί η ζωή έχει δείξει, ουκ ολίγες φορές, το σκληρό πρόσωπό της. Μπορεί να στερηθήκαμε πολλά και σημαντικά ή ακόμη και αυτονόητα πράγματα. Ωστόσο, βγήκαμε πιο δυνατοί από αυτό και είμαστε προετοιμασμένοι να αντέξουμε τα πάντα.

Μπορεί ο Δεκέμβριος ως μήνας να σηματοδοτεί το κλείσιμο ενός «κύκλου», εφόσον αποτελεί τον τελευταίο μήνα του έτους και να συνιστά το πέρασμα σε μία νέα και εντελώς διαφορετική ιστορία. Παρ’ όλα αυτά, φέτος τα πράγματα, δυστυχώς, θα είναι διαφορετικά.

Ας ευχηθούμε όλοι να λήξει σύντομα αυτή η κατάσταση και να βγούμε αλώβητοι και ακόμη πιο δυνατοί από αυτό το μαρτύριο! Το μόνο που χρειάζεται να έχουμε είναι δύναμη, για να αντέξουμε όσα πρόκειται να συμβούν. Και φυσικά, πίστη και ελπίδα, ότι θα πάνε όλα καλά!

Ποιες είναι οι δικές σας σκέψεις τώρα που «φεύγει» το 2020;

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Αν και έχει καταγωγή από το Αγρίνιο (μην ακούτε τις κακές τις γλώσσες, δεν είναι όλοι τόσο κακοί όσο λένε από εκείνα τα μέρη) έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αθήνα και έχει τρελή αδυναμία στη Θεσσαλονίκη. Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Επικοινωνίας του Παντείου Πανεπιστημίου και ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Ρητορική των Μέσων. Όταν έχει ελεύθερο χρόνο τον περνάει με την οικογένεια και τα δύο σκυλιά της. Λατρεύει τα ψώνια, τη μουσική, τις ατελείωτες βόλτες στις γειτονιές της Αθήνας, τα ταξίδια και εννοείται το... ΦΑΓΗΤΟ! Όνειρό της να επισκεφθεί όσες περισσότερες χώρες γίνεται (εντός και εκτός Ευρώπης).