TOP

#Ναυάγια Vol.2: Η αντροπαρέα των θαλασσών

Η εξερεύνηση των ναυαγίων στα ελληνικά νερά συνεχίζεται, και μαζί της η περιπέτεια των διακοπών σου! Το ταξίδι ξεκινά και νέα μοναδικά ναυάγια καρτερούν την άφιξή σου, αφού γνωρίσαμε τα τρία πρώτα εδώ!

«Δημήτριος» – Γύθειο

Το πλοίο «φάντασμα», όπως πολλοί αποκαλούν, βρίσκεται προσαραγμένο κοντά στο Γύθειο, στην παραλία Σελινίτσας από τις 23 Δεκεμβρίου 1981. Παρά τους μύθους και τις ιστορίες που ακούγονται για το πλοίο περί λαθρεμπορίου, η αλήθεια είναι πολύ πιο απλή απ’ όσα χτίζει η ανθρώπινη φαντασία. Το πλοίο ήταν ιδιοκτησία των αδερφών Μολλάρη και των αδερφών Ματσινού. Όλα ξεκίνησαν όταν το πλοίο αναγκάστηκε να καταπλεύσει στο λιμάνι του Γυθείου λόγω ασθενείας του πλοιάρχου και έκτοτε οι ιδιοκτήτες το εγκατέλειψαν εξαιτίας οικονομικών και μηχανικών προβλημάτων. Το μυστήριο έγκειται στο πως κατέληξε το πλοίο στη σημερινή του τοποθεσία, με τους μύθους να λένε πως μεταφέρθηκε από μόνο του στην παραλία Σελινίτσας, δίνοντας μια τροπική αίσθηση στους λουόμενους που απολαμβάνουν τα πεντακάθαρα νερά της. Αν την επισκεφτείτε, θα συναντήσετε μια μη οργανωμένη παραλία, οπότε φροντίστε να είστε εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα και αφήστε τη θέα του ναυαγίου να σας ταξιδέψει.

ghost-ship-Gytheio-2

(Πηγή εικόνας: room5.trivago.gr )

«Δημήτριος Π.» – Κρήτη

Ο «Δημήτριος Π.» ξεκινά το ταξίδι του από τη Χαλκίδα με τελικό προορισμό τη Βόρεια Αφρική στις 30 Δεκεμβρίου 1967, μεταφέροντας 440 τόνους τσιμέντο. Άλλη μια φορά ο πολυτάραχος, απρόβλεπτος καιρός στάθηκε εμπόδιο στο ταξίδι του πλοίου, το οποίο αγκυροβολεί με δύο άγκυρες μέχρι να κοπάσει η κακοκαιρία. Συμβαίνει όμως το αναπόφευκτο, αφού η αλυσίδα της δεξιάς άγκυρας κόβεται και το μηχανοστάσιο πλημμυρίζει με νερά. Η εντολή του πλοιάρχου δεν είναι από την εγκατάλειψη του πλοίου. Σήμερα, θα το βρείτε καθηλωμένο και σκουριασμένο, μόλις δύο μίλια μακριά από τη λιμνοθάλασσα του Μπάλου, στη Γραμβούσα. Φτάνοντας εκεί, θα απολαύσετε τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά που κάνουν παρέα στα σκαριά του άτυχου, μα εντυπωσιακού πλοίου.

e6192654c63a5d5d3f2a7848c9529172

(Πηγή εικόνας: www.pinterest.co.uk )

«Παναγιώτης» – Ζάκυνθος

Φυσικά, στο άκουσμα και μόνο της λέξης «ναυάγιο», το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας είναι η παραλία της Ζακύνθου με το περιβόητο ναυάγιο, που ξεκουράζει τα σκαριά του στην άμμο της παραλίας. Προσελκύει διαρκώς χιλιάδες επισκέπτες Έλληνες, αλλά και ξένους τουρίστες που θέλουν να δουν από κοντά το ξακουστό ναυάγιο της Ζακύνθου. Ο «Παναγιώτης» ξεκίνησε ένα ταξίδι το 1980 ανοιχτά του Ιονίου πελάγους, όπου οι ελληνικές αρχές άρχισαν να καταδιώκουν, θεωρώντας το ύποπτο για λαθρεμπόριο τσιγάρων. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες ήταν η αιτία που το πλοίο κατέληξε στην ακτή του Άη Γιώργη, όπως ονομαζόταν πριν γίνει ξακουστή ως «Ναυάγιο». Πρόκειται για ένα από τους πιο δημοφιλείς ελληνικούς καλοκαιρινούς προορισμούς, μιας και τα γαλαζοπράσινα μαγευτικά νερά του Ιουνίου είναι μοναδικά, ενώ ταυτόχρονα το επιβλητικό ναυάγιο στέκει περήφανο ανάμεσα στους γιγαντιαίους βράχους που μοιάζουν να το προστατεύουν και να το διατηρούν ακέραιο στο χρόνο.

8067f58fe7c357421e55299f72fe8eb9

(Πηγή εικόνας: gr.pinterest.com )

Τα μαγευτικά #Ναυάγια δεν έχουν τελειώσει ακόμη! Ακολουθεί η συνέχεια που θα σας ταξιδέψει ακόμη και στους υποβρύχιους άγνωστους θησαυρούς των ελληνικών θαλασσών!

Πάρτε βαθιά ανάσα κι ετοιμαστείτε για μια μοναδική βουτιά!

Πηγή Κεντρικής Εικόνας: gr.pinterest.com 

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Τριγυρνάει στους δρόμους της πόλης προσπαθώντας να ξεκλειδώσει τις συμπεριφορές των ανθρώπων και να μάθει τις ιστορίες τους. Ως δημοσιογράφος βλέπεις, δε διστάζει να γράψει για αυτά ή ακόμη και να τα φωτογραφίσει. Εξερευνεί στέκια και μυστικές γωνιές της Αθήνας. Αδημονεί για τις καλοκαιρινές συναυλίες, εκεί που ο κόσμος είναι ελεύθερος και μυρίζει αγάπη παντού. Θέλει να μάθει κιθάρα για να τραγουδάει μαζί με τους φίλους της κάτω από τα αστέρια. Ονειρεύεται μια ζωή γεμάτη ταξίδια και κυνηγάει στιγμές ανεμελιάς και ξεγνοιασιάς.

Post a Comment