TOP

MANDALA : Από την τέχνη στην ψυχική ηρεμία!

Εξουθενωτική μέρα μετά από την δουλειά; Νιώθεις έντονη πίεση και δυσφορία που δε σου επιτρέπουν να χαλαρώσεις; Νιώθεις ότι το άγχος κατακλύζει την καθημερινότητά σου; Νιώθεις ότι τα προβλήματα της καθημερινότητάς σε απασχολούν διαρκώς; Νιώθεις ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις από αυτές τις ανησυχίες; Δυσκολεύεσαι ακόμα και να κοιμηθείς λόγω των διαφόρων στρεσογόνων σκέψεων σου; Κι όμως, είναι καιρός να πάψεις να αναλώνεσαι σε τέτοιες ψυχοφθόρες σκέψεις που θα προκαλέσουν ή ήδη έχουν προκαλέσει την έλλειψη ελέγχου στις αντιδράσεις σου. H MANDALA λοιπόν, είναι ένας τρόπος να καταπολεμήσεις σε μεγάλο βαθμό τα δυσβάστακτα φορτία άγχους και να ανακουφιστείς επιτέλους από την έντονη δυσφορία! 

unnamed

Τι είναι η MANDALA; 

Η MANDALA αποτελεί ένα είδος τέχνης, ειδικότερα, είναι ένα είδος ζωγραφικής που γίνεται σε κυκλικό μοτίβο, το οποίο χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό εργαλείο, καθώς η ενασχόληση με τα χρώματα και τον χρωματισμό σχεδίων μέσα ή έξω από τις γραμμές είναι δυνατόν να καταπολεμήσουν το έντονο άγχος. Έτσι λοιπόν, η MANDALA μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τεχνική χαλάρωσης μετά από μία έντονη μέρα! 

Σύμφωνα με τον ψυχίατρο και ψυχαναλυτή Carl Gustav Jung, οι χρωματισμοί MANDALA μπορούσαν να εστιάσουν στο υποσυνείδητο των ασθενών του, κάνοντας τους να αφεθούν. 

 Στην αυτοβιογραφία του, ο Jung έγραψε: Σχεδίαζα κάθε πρωί σ’ ένα σημειωματάριο ένα μικρό κυκλικό σχέδιο, το οποίο φάνηκε να αντιστοιχεί στην εσωτερική μου κατάσταση την εποχή εκείνη.  Μόνο σταδιακά ανακάλυψα τι είναι πραγματικά η MANDALA: ο Εαυτός, η ολότητα της προσωπικότητας, η οποία αν όλα πάνε καλά είναι αρμονική. 

Ωστόσο, δε μπορούμε να παραλείψουμε τον τομέα της θρησκείας και της παράδοσης, καθώς οι MANDALAS μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εστιάσουν την προσοχή των επαγγελματιών και των ειδικών, ως εργαλείο πνευματικής καθοδήγησης, για τον καθορισμό ενός ιερού χώρου και ως βοήθημα στον διαλογισμό. Επομένως, βλέπουμε πως μπορούμε να συναντήσουμε την MANDALA σε αρκετές θρησκείες και παραδόσεις. 

61okpBbPrIL._SL500_AC_SS350_

Πώς φτιάχνουμε μια MANDALA; 

Μπορούμε να αναζητήσουμε στο διαδίκτυο σχέδια, να τα εκτυπώσουμε και ύστερα να τα χρωματίσουμε, όπως εμείς επιθυμούμε. Ακόμη, μπορούμε να δημιουργήσουμε και το σχέδιο μόνοι μας. Βέβαια, είναι αρκετά εύκολη και η εύρεση τους στην αγορά, αφού βιβλιοπωλεία πωλούν έτοιμα βιβλία MANDALA. 

  mandalas-coloring-Mehandi-Mandala-design-56a906743df78cf772a2ed27

Σίγουρα, εκτός από την ψυχική ηρεμία που μπορεί να προσφέρει, η MANDALA προσδίδει ένα τόνο δημιουργικότητας και τόνωσης στο τέλος της ημέρας, οπότε το προτείνουμε ανεπιφύλακτα! 

Πηγή Εξωφύλλου: artpeople.net 

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Ήρεμη; Χαμηλών τόνων; Έτσι θα την περιέγραφε κάποιος που δεν την ξέρει καλά. Κι όμως άμα την κερδίσεις θα καταλάβεις τι πάει να πει πειραχτήρι. Δύσκολο αλλά εφικτό. Ξινή την αποκαλούν οι γνωστοί, αλλά οι κολλητοί ξέρουν ότι η καρδιά της λιώνει για τα άτομα που έχει κοντά της. Αγαπημένες συνήθειες η μαγειρική με παρέα και τα ταξίδια σε νησάκια του Αιγαίου. Μια νησιώτισσα με τα όλα της που άμα καταφέρεις να εισβάλεις στον χώρο της θα εκπλαγείς!

Post a Comment