TOP
green alley windows xp

Η ιστορία πίσω από το πιο iconic λιβάδι της παιδικής μας ηλικίας

Η παιδική μας ηλικία έχει ταυτιστεί με πάρα πάρα μα πάρα πολλά πράγματα. Θα σταθούμε, όμως, σε ένα: στο περίφημο αυτό λιβάδι που υπήρχε σαν επιλογή εικόνας του υπολογιστή μας στα Windows XP (feel old yet?)

Πολλοί μπορεί να νόμιζαν ότι το λιβάδι αυτό είναι προϊόν επεξεργασίας. Είναι, όμως, υπαρκτό και μάλιστα, η φωτογραφία είναι τραβηγμένη με κάμερα με φιλμ και δεν έχει σχεδόν καμία επεξεργασία.

Η ιστορία της περίφημης φωτογραφίας

Τον Ιανουάριο του 1996, ο πρώην φωτογράφος του National Geographic, Charles O’Rear, έκανε την καθιερωμένη διαδρομή του προς το σπίτι της κοπέλας του. Η μέρα ήταν ηλιόλουστη και η ατμόσφαιρα πεντακάθαρη, λόγω της βροχής των προηγούμενων ημερών.

Το γρασίδι ήταν στα καλύτερά του και τα άσπρα σύννεφα κοσμούσαν τον καταγάλανο ουρανό. Ο Charles δεν γινόταν να μην μαγευτεί από την ομορφιά της φύσης κι έτσι απαθανάτισε το τοπίο. Το 2000, η Microsoft αγόρασε τη φωτογραφία, κάνοντάς την πιο διάσημη φωτογραφία παγκοσμίως!

Πού βρίσκεται, όμως, αυτό το ειδυλλιακό λιβάδι;

Το λιβάδι βρίσκεται στο Bliss της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ανήκει στην αμπελουργική περιοχή Los Carneros ή «Wine Country» στην επαρχία Sonoma κι είναι γνωστή για τα υπέροχα κρασιά και τα βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια.

Η Los Carneros έχει παράδοση με κρασιά από το 1812. Την εποχή εκείνη, η περιοχή ανήκε στους Ισπανούς, οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί σε μία αποστολή τους από την Ευρώπη και είχαν φτιάξει τους πρώτους αμπελώνες. Το συγκεκριμένο λιβάδι ήταν εξίσου αμπελώνας, αλλά εκείνη τη χρονιά είχε μείνει «ορφανό», λόγω κάποιας αρρώστιας/ ξηρασίας που διέλυσε τη σοδειά εκείνη την περίοδο.

Κι αν αναρωτιέσαι πώς είναι ο κύριος Charles σήμερα:

Charles O'Rear

Κι αν αναρωτιέσαι πώς είναι το iconic λιβάδι σήμερα:

Los Carneros

Όπως είναι εμφανές, το τοπίο έχει αλλάξει από τότε, καθώς τα αμπέλια πλέον φυτεύονται στον λόφο, καθιστώντας αδύνατο να τραβηχτεί ξανά η ίδια εξαίσια φωτογραφία του Charles O’Rear. Βέβαια, αυτό δεν έχει εμποδίσει πολλούς φωτογράφους να προσπαθήσουν, με μερικές από τις προσπάθειές τους να έχουν συμπεριληφθεί σε εκθέσεις τέχνης.

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Όποιον ρωτήσεις για την Αγγελική θα σου πει μία λέξη: τρελή. Στη βάφτιση της έριξαν κερκυραϊκό, κρητικό και μανιάτικο λάδι κι απορείς με το χαρακτηρισμό; Την πήρες την απάντησή σου. Ισορροπώντας μεταξύ σοβαρότητας και παράνοιας, τελείωσε Δημοσιογραφία στο Πάντειο κι επειδή το ένα πτυχίο είναι pass, τελείωσε και Digital & Social Media στον Ant1 MediaLab. Στον ελεύθερό της χρόνο της αρέσει να διαβάζει βιβλία, να βλέπει σειρές και ταινίες, ν’ ακούει μουσική, να κάνει γυμναστική (χαχαχα) κι αν δεν το κάνει αυτό, ψάξτην στην κουζίνα γιατί θα ψαχουλεύει να βρει να φάει γλυκό. Προορισμός των ονείρων της η Νέα Υόρκη ελπίζοντας να πάει η τρέλα της μέχρι εκεί σύντομα.