TOP

Η εποχή των προβάτων

Διότι το να είσαι πρόβατο φίλε και φίλη μου είναι πλέον της μόδας. Και ξέρεις πολύ καλά για τι πράγμα μιλάω. Κι αν δεν ξέρεις, θα σου πω μερικές λέξεις-κλειδιά: My Style Rocks, Shopping Star, GNTM και πολλά άλλα. Το trash επέστρεψε δυναμικά στην τηλεοπτική ζώνη!

263066-skoura-provata

Πηγή Εικόνας: olalathos.com

Υπήρξε λίγος καιρός που είχε ηρεμήσει το κεφάλι μας από τις εκπομπές που μας έκαιγαν τον εγκέφαλο και τα μόνα προβλήματα που είχαμε ήταν τα οικονομικά, η πολιτική και γενικά το μέλλον της χώρας. Επειδή, μάλλον, έκριναν ότι πρέπει να ξεκουραστούμε λίγο και να ξεφύγουμε από τα άσχημα, ξεκίνησαν πάλι τις παραγωγές που μ’ έναν μαγικό τρόπο θες δε θες θα παρακολουθήσεις.

Ξέρεις σαν άνθρωπος γενικά ότι τέτοιες εκπομπές δεν είναι σοβαρές κι επιπέδου, αλλά προκειμένου να έχεις κάτι να συζητήσεις και να κράξεις με την παρέα σου κάθεσαι αποσβολωμένος μπροστά στην οθόνη και τα παρακολουθείς. Ε είσαι πρόβατο!

13707728_863106420492188_4480696944310440539_n

Ξέρεις ότι αν δε γνωρίζεις έστω και μια κοπέλα από το My Style Rocks, δε θα μπορείς να συζητήσεις με τις φίλες σου. Ξέρεις ότι αν δε γνωρίζεις τους βασικούς κανόνες του Shopping Star, δε μπορείς να σταθείς στην κοινωνία. Ξέρεις ότι αν δε γνωρίζεις έστω κι έναν από τους κριτές του GNTM, θα έρθει η Καγιά στον ύπνο σου να σου κάνει μαθήματα μόδας. Και κάπως έτσι αναγκάζεσαι να χαραμίσεις λίγα λεπτά από την καθημερινή σου ξεκούραση για να μπορέσεις να έχεις ένα θέμα να πεις με τους γύρω σου. Διότι για κάποιο λόγο μας έχουν πείσει ότι μόνο με αυτό πρέπει να ασχολούμαστε.

Προφανώς είμαι κι εγώ πρόβατο. Δεν κρύβω ότι παρακολούθησα κι εγώ GNTM και το συζήτησα με τις φίλες μου. Το να γνωρίζω, όμως, ότι μου κάνει κακό, με βοηθάει στο να το αποβάλω πιο εύκολα από τη ζωή και την καθημερινότητά του. Το κακό εντοπίζεται στους ανθρώπους που ζουν γι’ αυτά τα τηλεοπτικά σκουπίδια και με έναν ανεξήγητο τρόπο παροτρύνονται να λάβουν μέρος και σ’ αυτά.

201608031605456705

Πηγή Εικόνας: mantoles.net

Δε θα σταθώ σε αυτό αλλά στο ότι η τηλεόραση είναι τόσο υπνωτική που σε κάνει να πιστεύεις πως είσαι ικανός για τα πάντα ενώ δεν είσαι. Είναι λυπηρό να βλέπεις ανθρώπους να ρεζιλεύονται στο βωμό των 15 λεπτών διασημότητας. Κι είναι ακόμα πιο στενάχωρο να βλέπεις μικρές και μεγάλες κοπέλες να ταπεινώνονται γιατί κάποιοι θεωρούν ότι δεν έχουν τα σωστά πρότυπα ομορφιάς ή ότι δεν έχουν στυλ κι όμορφα ρούχα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.

Θύματα της μάζας όλοι μας. Η μάζα, όμως, πρέπει ενωμένη να εναντιωθεί, να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι αυτό το νοητικό επίπεδο που της επιβάλλουν και να δώσει ένα τέλος στην τηλεοπτική παρακμή πατώντας το κουμπί του κοντρόλ που κλείνει την τηλεόραση. Ένα μικρό πάτημα απ’ τον καθένα μας θα σταματήσει την εποχή των προβάτων και θα γίνουμε επιτέλους άνθρωποι. 

 

Πηγή Εικόνας Εξωφύλλου: pentapostagma.gr

 

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Όποιον ρωτήσεις για την Αγγελική θα σου πει μία λέξη: τρελή. Στη βάφτιση της έριξαν κερκυραϊκό, κρητικό και μανιάτικο λάδι κι απορείς με το χαρακτηρισμό; Την πήρες την απάντησή σου. Ισορροπώντας μεταξύ σοβαρότητας και παράνοιας, τελείωσε Δημοσιογραφία στο Πάντειο κι επειδή το ένα πτυχίο είναι pass, τελείωσε και Digital & Social Media στον Ant1 MediaLab. Στον ελεύθερό της χρόνο της αρέσει να διαβάζει βιβλία, να βλέπει σειρές και ταινίες, ν’ ακούει μουσική, να κάνει γυμναστική (χαχαχα) κι αν δεν το κάνει αυτό, ψάξτην στην κουζίνα γιατί θα ψαχουλεύει να βρει να φάει γλυκό. Προορισμός των ονείρων της η Νέα Υόρκη ελπίζοντας να πάει η τρέλα της μέχρι εκεί σύντομα.

Post a Comment