TOP

Hermes: Το νέο μαντήλι του οίκου γράφει «Ελευθερία»

Πρωτοπορώντας μια ακόμη φορά, ο οίκος Hermes θα κυκλοφορήσει την συλλεκτική έκδοση του μεταξωτού μαντηλιού, τον σχεδιασμό του οποίου επιμελήθηκε ο Έλληνας σχεδιαστής και ζωγράφος, Ηλίας Καφούρος.

Με τη λέξη ελευθερία αποτυπωμένη στο μαντήλι του, ο οίκος Hermes συμμετέχει συμβολικά στον επετειακό εορτασμό και τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια που έχουν περάσει από την ελληνική επανάσταση.

Συγκεριμένα, ο Ηλίας Καφούρος, έχει τοποθετήσει μέσα σε σχηματισμένα τετραγωνάκια του μαντηλιού, την εμβληματική για τους Έλληνες φράση, κάθε γράμμα της οποίας βρίσκεται και σε ένα τετράγωνο.

Ο σχεδιασμός του εν λόγω μαντηλιού παραπέμπει σε σημαία και τοποθετεί τα γράμματα της λέξης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μέσα σε χαρακτηριστικά τοπία από τις τρεις κύριες περιοχές της χώρας: την Hπειρωτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου που πήραν ενεργά μέρος στην Επανάσταση του 1821.

Αυτή η δημιουργία εξυμνεί το ύψιστο για τον άνθρωπο δικαίωμα, που είναι η ελευθερία και μέσα από τις καλλιτεχνικές απεικονίσεις, ο καλλιτέχνης επιθυμεί να προβληματίσει σχετικά με την έννοια της που όλοι υποστηρίζουμε. Την βάζει σε τοπία, βουνά, λίμνες, δέντρα και την αφήνει να κυκλοφορεί ανάμεσά τους ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Μάλιστα, το κέντρο του μαντηλιού και συγκεκριμένα το γράμμα ΘΗΤΑ, σχηματίζει ένα γαλάζιο μάτι, το οποίο σύμφωνα με την παράδοση, αποτρέπει την κακή τύχη.

Λίγα λόγια για τον Ηλία Καφούρο

Ο Ηλίας Kαφούρος σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ και µελέτησε το σχέδιο σε σχέση µε τον διαλογισµό στην Ινδία. Ολοκλήρωσε το Master Painting Training µε την Γιαπωνέζα Meera Hashimoto και εκπαιδεύτηκε στο animation στο School of Visual Arts της Νέας Υόρκης. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό και αυτή είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζεται με τον Γαλλικό Οίκο.

«Η ιστορία της Ελλάδας είναι παγκόσμια και ως Ευρωπαίοι, το πεπρωμένο μας συνδέεται με το πεπρωμένο της Ελλάδας», λέει ο Pierre-Αlexis Dumas, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του οίκου Hermès, υπογραμμίζοντας την επιθυμία του Οίκου να διηγηθεί την ιστορία της ανεξαρτησίας της Ελλάδας. «Βλέπω το μαντήλι σαν βιβλίο, σαν ντοκιμαντέρ, σαν μια ιστορία τυπωμένη σε μετάξι», προσθέτει.

Το μαντήλι θα κυκλοφορήσει  σε περιορισμένη έκδοση και θα είναι διαθέσιμο στο κατάστημα της Hermès στην Αθήνα από τις 26 Μαρτίου 2021.

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
1
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Γεννημένη στο αστικό χάος, βρίσκεται σχεδόν πάντα, είτε βουτηγμένη ανάμεσα σε φύλλα χαρτιού, στυλό και ανοιχτό λάπτοπ, είτε στην κορυφή ενός βράχου ν’ ατενίζει ηλιοβασιλέματα. Με την περιέργεια του δημοσιογράφου, την ενσυναίσθηση ενός γιόγκι και την τρέλα ενός ανθρώπου που βρίσκει την ουσία ακόμα και στα πιο μικρά, θαυμάζει, ψάχνει και αποτυπώνει, αυτό το κάτι που υπάρχει σε όλα. Στον άνθρωπο, στην φύση, στα πράγματα, στην ζωή!