TOP

Γυμναστική, διατροφή και δουλειά: Συνδυάζονται;

Τον τελευταίο καιρό, πολλοί άνθρωποι διαφόρων ηλικιών έχουν μια τάση να θέλουν να γραφτούν σε γυμναστήριο (υπάρχουν και τρελοί) και να προσέξουν τη διατροφή τους (γιατί βαρέθηκαν τα σουβλάκια, τις πίτσες και τα γλυκά ξέρω γω, οι τρελοί). Και να σου πω και κάτι στην τελική; Καλά κάνουν, αφού η Ελλάδα είναι από τις χώρες που είναι επίκεντρο συζήτησης για την παχυσαρκία. Τι γίνεται όμως, όταν θες να γυμναστείς, να προσέξεις τη διατροφή σου και στα παράλληλα δουλεύεις κιόλας; Ψυχραιμία. Με θέληση όλα γίνονται. Αφού πήρες την απόφαση να κόψεις τα σουβλάκια, το να τα συνδυάσεις και τα τρία είναι πιο εύκολο.

shutterstock_33246178

Πηγή εικόνας: thinkfree.gr

Κι όμως, δεν είναι τόσο εύκολο όσο μπορεί να νομίζουμε εμείς που ακόμα τρώμε την πιτσούλα μας στον καναπέ μας και κουραζόμαστε που περπατάμε μέχρι τη στάση του λεωφορείου. Αν υποθέσουμε πάντα ότι δουλεύεις (γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ανεργία αλλά και την αεργία), είναι στο χέρι σου αν θα τα καταφέρεις. Ο συνδυασμός και των τριών είναι κάτι υποκειμενικό, από τη στιγμή που ο καθένας κάνει διαφορετική δουλειά κι ο φόρτος κι οι υποχρεώσεις του είναι περισσότερες ή λιγότερες σε σχέση με άλλους. Πολλοί μπορεί να καταφέρνουν να συνδυάζουν μόνο δουλειά και γυμναστική ή δουλειά και διατροφή. Βέβαια, αν πας γυμναστήριο, θα σου πουν σίγουρα να ξεκινήσεις διατροφή, οπότε επειδή αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα, ή θα τα καταφέρεις ή όχι. Κι εντάξει ρε παιδί μου, δεν είπαμε να πηγαίνεις κάααθε μέρα γυμναστήριο. Πρέπει να ξεκουράζεσαι κιόλας (ευτυχώς που το θυμήθηκες). Κι αφού λοιπόν δε χρειάζεται κάθε μέρα το γυμναστήριο, μπορείς να τα συνδυάσεις όμορφα κι ωραία. 

12896475_1103111963086888_2019773237_o_1

Πηγή εικόνας: elemesos.com

Δεν είπε κανείς ότι είναι κάτι εύκολο (δυσκολεύομαι και που το γράφω). Αν σκεφτείς, όμως, ότι ο κόπος σου θα κάνει καλό στην υγεία σου πρέπει τουλάχιστον να κάνεις μια προσπάθεια. Το να μπορέσεις να καταφέρεις να έχεις το κουράγιο να γυμνάζεσαι ενώ έχεις την κούραση της δουλειάς σου, θα είσαι ήρωας κι ηρωίδα. Μάλιστα, το γυμναστήριο θα σε κάνει να ξεσπάσεις την πίεση που έχεις και τελικά να χαλαρώσεις. Ακουστικά, την αγαπημένη σου μουσική, νερό και θέληση κι όλα θα πάνε καλά. Κι επειδή δε γίνεται να γυμνάζεσαι και να τρως άσχημα, θα συνδυάσεις και μια διατροφή που δε θα σου λείψει καμιά τροφή και θα μπορείς να κρατιέσαι και καλύτερα στη δουλειά αφού θα χορταίνεις. 

Balance-Diet-and-Exercise-1038x778

Πηγή εικόνας: beautyguard.gr

Η καλή διατροφή, η καλή γυμναστική και γενικά ο σωστός και καλός τρόπος ζωής είναι πράγματα που δε θα έπρεπε να τα σκεφτόμαστε, αλλά να τα έχουμε στη ζωή μας έτσι κι αλλιώς. Οπότε, είτε έχεις πολύ φόρτο από τη δουλειά σου, είτε όχι, θα έπρεπε να τα έχεις στη ζωή σου όπως και να’ χει, άρα πρέπει να το προσπαθήσεις. Αρχικά, δε χρειάζεται να δουλεύεις πολύ ή λίγο για να μη μπορείς να προσέξεις τη διατροφή σου. Επιπλέον, αν δεν έχεις χρόνο για γυμναστήριο ή είσαι πιο ελεύθερο πνεύμα, μπορείς να τρέχεις στα στενά του σπιτιού σου ή σε ένα κοντινό στίβο ή άλσος. Με αυτόν τον τρόπο, διαμορφώνεις εσύ το πρόγραμμά σου και πόσο χρόνο θα αφιερώσεις στη γυμναστική σου, χωρίς να πιέζεσαι από τη δουλειά σου και να έχεις περισσότερο χρόνο ξεκούρασης. Κι όταν δε θα έχεις να κάνεις τίποτα από αυτά, κάτσε στον καναπέ σου με τον καφέ σου και χαλάρωσε κάνοντας αυτό που αγαπάς πιο πολύ. Μην ξεχνάς: με θέληση όλα γίνονται!

 

Πηγή εικόνας εξωφύλλου: cookoo.gr

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Όποιον ρωτήσεις για την Αγγελική θα σου πει μία λέξη: τρελή. Στη βάφτιση της έριξαν κερκυραϊκό, κρητικό και μανιάτικο λάδι κι απορείς με το χαρακτηρισμό; Την πήρες την απάντησή σου. Ισορροπώντας μεταξύ σοβαρότητας και παράνοιας, τελείωσε Δημοσιογραφία στο Πάντειο κι επειδή το ένα πτυχίο είναι pass, τελείωσε και Digital & Social Media στον Ant1 MediaLab. Στον ελεύθερό της χρόνο της αρέσει να διαβάζει βιβλία, να βλέπει σειρές και ταινίες, ν’ ακούει μουσική, να κάνει γυμναστική (χαχαχα) κι αν δεν το κάνει αυτό, ψάξτην στην κουζίνα γιατί θα ψαχουλεύει να βρει να φάει γλυκό. Προορισμός των ονείρων της η Νέα Υόρκη ελπίζοντας να πάει η τρέλα της μέχρι εκεί σύντομα.

Post a Comment