TOP

Φυτά και Ευτυχία

Η ευτυχία είναι στιγμές, λένε… δυστυχώς όμως δύσκολα τη βρίσκουμε, καθώς στις μέρες μας βαλλόμαστε καθημερινά από άσχημα νέα και δυσάρεστα γεγονότα που μας μετατρέπουν σε αποδέκτες δυστυχίας.

Έρευνες που έχουν γίνει από επιστήμονες στον κλάδο της ψυχολογίας, έχουν αποδείξει πως η επαφή μας με την φύση καταλαγιάζει το άγχος και την αγωνία που νιώθουμε και βοηθά στην ανάπτυξη θετικής στάσης απέναντι στη ζωή. Θα αναρωτιέται κάποιος πώς είναι δυνατόν ο άνθρωπος των αστικών κέντρων να βιώσει την επαφή με την φύση; Φυσικά δεν είναι και τόσο εφικτό με την ακριβή έννοια του όρου εκτός και αν πάει μια εκδρομή στην εξοχή τον ελεύθερο του χρόνο ή κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, παραδείγματος χάρη. Επειδή όμως δεν χρειάζεται να κυνηγάμε και να αγωνιούμε πάντα για τα “μεγάλα” πράγματα μπορούμε να καταφέρουμε όμορφα πράγματα και με τα πιο “μικρά και απλά” και ποιά είναι αυτά; Μια αξιόλογη πρόταση είναι να έχουμε στο σπίτι μας τα κατάλληλα φυτά που θα μας φέρουν κοντά στην φύση αλλά και πιο κοντά σε όμορφα συναισθήματα που θα μας γεμίσουν χαρά και γαλήνη, οπότε για να δούμε ποια είναι αυτά:

Ο Βασιλικός που με το άρωμά του και μόνο “επιβάλλεται” σκορπίζοντας στον χώρο θετικότητα που οφείλεται στη λιναλοόλη συστατικό στο οποίο αποδίδεται η ωραία οσμή του φυτού.

cup-leaf-spring-leaves

Το Δενδρολίβανο, συμβολίζει την εσωτερική γαλήνη του ατόμου και το άρωμά του  μας φέρνει στο νου το καλοκαιράκι, άκρως ηρεμιστικό για αυτούς που λατρεύουν την θάλασσα, τον ήλιο και αδημονούν για την αυτή την εποχή.

Οι όμορφες και επιβλητικές με την ομορφιά τους Ορχιδέες που τις βρίσκουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, φτιάχνουν την διάθεση ακόμη και τις πιο δύσκολες και σκοτεινές μέρες του χειμώνα.

Τα Γεράνια με το απαλό άρωμά τους φέρνουν την πνευματική χαλάρωση που χρειάζεται ο άνθρωπος καθημερινά.

Η Λεβάντα χαλαρώνει από το άγχος και για αυτό το λόγο κυκλοφορούν στο εμπόριο πολλά αρωματικά κεριά λεβάντα γιατί τα αποτελέσματα είναι ευεργετικά.

pexels-photo-371052

Το Μοσχομπίζελο πάλι ανακαλεί τις χαρούμενες εκείνες αναμνήσεις που είχαμε στην παιδική μας ηλικία, εκείνες τις ωραίες και αθώες στιγμές, τότε που κάναμε όλοι πράγματα που αγαπούσαμε πολύ.

Το Μπαμπού έρχεται να μας προστατέψει από το κακό, να απορροφήσει την κακή ενέργεια του χώρου. Παράλληλα καταπολεμά την κατάθλιψη και την πλήξη που νιώθουμε έντονα στην καθημερινότητά μας. Έχει θετική επίδραση στο μυαλό και αυξάνει την πνευματική ευελιξία του ανθρώπου καθώς και την ανάπτυξη των ταλέντων του.

Το όμορφο κι επιβλητικό με τη μυρωδιά του Γιασεμί, προσελκύει τον πλούτο, ενθαρρύνει τα όνειρα και την ελπίδα. Συμβολίζει επίσης τη θηλυκότητα και την απαλότητα. Απορροφά το βάρος των συναισθηματικών δεσμών και απομακρύνει τα προβλήματα και τις διαφορές που προκύπτουν.

Για το τέλος, αφήσαμε τη Μικρή Τριανταφυλλιά που συντηρείται εύκολα μέσα στο σπίτι και είναι “θαυματουργή” παρά το μικρό της μέγεθος! Προστατεύει την ευτυχία, την αγάπη και την τύχη εντός της οικίας. Αποτελεί ασπίδα κατά του φθόνου και προστατεύει από τις κρίσεις της υγείας. Και να μην ξεχνάμε τις έννοιες που συνδέονται με το χρώμα της τριανταφυλλιάς: το λευκό που συμβολίζει την αγνότητα, την εντιμότητα και την αθωότητα, το κόκκινο που συμβολίζει το ρομαντισμό και το πάθος, το κίτρινο την θετική ενέργεια και το ροζ τη χαρά, τη νεότητα, την κομψότητα και το εκλεπτυσμένο γούστο.

Οι επιλογές είναι πολλές και ανάλογα με τις προτιμήσεις σας μπορείτε να “επενδύσετε” στα φυτά, να ομορφύνετε τον εσωτερικό ή τον εξωτερικό σας χώρο και μαζί με την μεταμόρφωση του χώρου σας να νιώσετε και τη δική σας “αναγέννηση”.

Πηγή Εξωφύλλου: Pexels 

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Καθηγήτρια Γαλλικών (Bonjour, Madame!) και ιδιωτική υπάλληλος (όνομα εταιρείας δε λέμε, μην είμαστε περίεργοι...), ευγενική, αυστηρή (εκεί που πρέπει), με πολλή φαντασία, ενθουσιώδης, με ιδιαίτερη αντιπάθεια στη ρουτίνα και με μεγάλη αδυναμία στα σκυλιά. Στον ελεύθερό μου χρόνο διαβάζω βιβλία (μυθιστορήματα, ψυχολογίας, προσωπικής ανάπτυξης κ.α.). Όνειρό μου; Ένα ταξίδι στο Μεξικό με εισιτήριο άνευ επιστροφής! Μία έκφραση που με χαρακτηρίζει; "Ποτέ μη λες ποτέ!", Οπότε Vamos Cosmogony!

Post a Comment