TOP

Facebook dating app: Tα υπέρ και τα κατά

Διότι πλέον το να μιλάς και να φλερτάρεις από κοντά με ένα αγόρι ή μια κοπέλα είναι too boring, too shy, too old- fashioned! Αφού λοιπόν έχει χαθεί πλήρως η ανθρώπινη επικοινωνία, η face to face που λένε και στο χωριό μου, το Facebook δημιούργησε το dating app, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αφού ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δεν είναι και το πιο αξιόπιστο άτομο που έχουμε γνωρίσει.

acastro_180501_1777_facebook_dating_0003.0

Αν και η εφαρμογή αυτή είναι ήδη διαθέσιμη στις Η.Π.Α., το Facebook Dating είναι αρκετά διαφορετικό ως υπηρεσία από την αρχική εφαρμογή. Για να δημιουργήσουν δικό τους προφίλ οι χρήστες πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, ενώ αυτό το προφίλ λειτουργεί ξεχωριστά από τις σελίδες των χρηστών στο Facebook.

H πλατφόρμα θα προσφέρει ματσαρίσματα στους χρήστες με βάση τις προτιμήσεις, τα ενδιαφέροντά τους και τα πράγματα που τους αρέσει να κάνουν στο Facebook, και έτσι θα προτείνει άτομα από φίλους φίλων ή και άλλους που δε βρίσκονται στο “στενό δίκτυο” του εκάστοτε χρήστη. Η εφαρμογή δεν θα συστήνει τους πραγματικούς φίλους στο Facebook, εκτός κι αν εμείς τους επιλέξουμε στην κατηγορία “Secret Crush” – αν επιλέξουμε ο ένας τον άλλον σε αυτήν την κατηγορία τότε θα λάβουμε σχετική ειδοποίηση, ενώ σε αντίθετη περίπτωση το άλλο άτομο δε θα το μάθει ποτέ.

dims

Στην εφαρμογή αυτή θα υπάρχουν επίσης groups και events, στα οποία θα μπορούν να συνδεθούν οι χρήστες με online κοινότητες και στη συνέχεια να δουν εάν θα παρευρεθούν στα ίδια events. Επιπλέον, μία ακόμη πληροφορία που θα μπορούν να μοιράζονται οι χρήστες είναι και η τοποθεσία για επερχόμενα ραντεβού με φίλους μέσω Messenger.

Αυτά είναι πάνω κάτω τα βασικά της νέας εφαρμογής που θυμίζει αρκετά το Tinder κι ίσως το ξεπεράσει κιόλας σε δημοτικότητα. Ας δούμε, όμως, και τα μικρά γραμματάκια της. Όσον αφορά στα στοιχεία ιδιωτικότητας, λόγω των οποίων κλονίστηκε η φήμη του Facebook, η εταιρία επέλεξε στο Facebook Dating να συλλέγει στοιχεία που αφορούν μόνο το όνομα και την ηλικία των χρηστών με βάση τα προφίλ τους στο Facebook, ενώ δεν θα αποκαλύπτει την ταυτότητα φύλου. Μάλιστα, το site αναφέρει ότι η δραστηριότητά τους στο dating δεν θα είναι εμφανής στα προφίλ ή το newsfeed των χρηστών.

Facebook-Dating-Feature

Εκτός αυτού, η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα μέσω της σύνδεσής της με το Instagram να μπορούν οι χρήστες να μοιράζονται φωτογραφίες από την εφαρμογή απευθείας στο Facebook Dating, ενώ οι followers στο Instagram μπορούν επίσης να ανήκουν δυνητικά στην κατηγορία “Secret Cruch”. H πλατφόρμα ευελπιστεί συγχρόνως ότι θα δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να δημιουργούν stories στο προφίλ τους.

Το λανσάρισμα της νέας εφαρμογής έγινε μια μέρα μετά την επιβεβαίωση του Facebook ότι υπήρξε διαρροή τηλεφωνικών αριθμών για περισσότερους από 419 εκατομμύρια χρήστες. Οι πληροφορίες αυτές ήταν αποθηκευμένες σε έναν online server ο οποίος δεν προστατευόταν από κωδικό, με τους χρήστες από τις Η.Π.Α., τη Μεγάλη Βρετανία και το Βιετνάμ να έχουν δεχθεί τη μεγαλύτερη επίπτωση. Με μεγάλη προσοχή, επομένως, στην αναζήτηση του ιδανικού ταιριού όταν η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα. Μέχρι τότε, ας προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε την ανθρώπινη επικοινωνία και να βγούμε offline για λίγο!

Πηγή Εικόνας Εξωφύλλου: wearecollider.com

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Όποιον ρωτήσεις για την Αγγελική θα σου πει μία λέξη: τρελή. Στη βάφτιση της έριξαν κερκυραϊκό, κρητικό και μανιάτικο λάδι κι απορείς με το χαρακτηρισμό; Την πήρες την απάντησή σου. Ισορροπώντας μεταξύ σοβαρότητας και παράνοιας, τελείωσε Δημοσιογραφία στο Πάντειο κι επειδή το ένα πτυχίο είναι pass, τελείωσε και Digital & Social Media στον Ant1 MediaLab. Στον ελεύθερό της χρόνο της αρέσει να διαβάζει βιβλία, να βλέπει σειρές και ταινίες, ν’ ακούει μουσική, να κάνει γυμναστική (χαχαχα) κι αν δεν το κάνει αυτό, ψάξτην στην κουζίνα γιατί θα ψαχουλεύει να βρει να φάει γλυκό. Προορισμός των ονείρων της η Νέα Υόρκη ελπίζοντας να πάει η τρέλα της μέχρι εκεί σύντομα.

Post a Comment