TOP
space-hotel

Ετοιμάσου για το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο!

Ξενοδοχείο στο διάστημα; Κι όμως, το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο είναι γεγονός και τα εγκαίνιά του αναμένονται το 2027!

Διότι ο τουρισμός που μας προσφέρει η Orbital Assembly είναι διαστημικός. Ισχυρίζεται, μάλιστα, ότι έχει τα σχέδια και εκτιμά πως δεν χρειάζεται να περιμένει καμία καινούργια τεχνολογία. 

Η start-up από την Καλιφόρνια, Orbital Assembly, ανακοίνωσε και επισήμως τα σχέδιά της να οικοδομήσει το διαστημικό ξενοδοχείο Voyager Station το 2025 και να υποδεχτεί τους πρώτους αστρο-τουρίστες το 2027. Στα εντυπωσιακά σχέδια που έχουν επιρροές από τη διαστημική αρχιτεκτονική της ταινίας επιστημονικής φαντασίας «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» , το Voyager Station διαθέτει εστιατόρια, κινηματογράφο, σπα και δωμάτια για σχεδόν 300 επισκέπτες. 

Αν το «αστρονομικό πρότζεκτ» προχωρήσει, το αιωρούμενο ξενοδοχείο θα περιφέρεται ψηλότερα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σε ύψος 500-550 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης. Η τροχιά του θα του επιτρέπει σχεδόν αδιάλειπτη τροφοδοσία ενέργειας από τον ήλιο. 

space-hotel-interior

Η Orbital Assembly, που αυτοπροσδιορίζεται ως η πρώτη κατασκευαστική εταιρεία για διαστημικά πρότζεκτ μεγάλης κλίμακας, σχεδιάζει το Voyager Station σε σχήμα ακτινωτού «τροχού», με ωφέλιμους χώρους συνολικής επιφάνειας 11.600 τετραγωνικών μέτρων. Η διάμετρός του θα είναι 200 μέτρα και το βάρος του θα ξεπερνά τους 2.400 τόνους. 

Θα είναι τριώροφο με 24 ξεχωριστούς χώρους που θα οικοδομηθούν στην περιφέρεια του «δαχτυλιδιού». Οι πολυτελείς σουίτες θα είναι 126 τετραγωνικών μέτρων και τα «φτηνά» δωμάτια 30 τετραγωνικών μέτρων. 

«Για το Voyager Station δεν θα χρειαστεί να αναπτύξουμε καμία νέα τεχνολογία, και αρκούν οι ήδη υφιστάμενες τεχνολογίες. Απλώς θα τις εφαρμόσουμε με νέους τρόπους για να υλοποιήσουμε μια τέτοια δομή», λέει η Orbital Assembly. 

space-hotel-restaurant

Ο CEO της εταιρείας, John Blincow, δήλωσε στην Washington Post πως η πανδημία κορωνοϊού ίσως καθυστερήσει λίγο την κατασκευή αλλά «μόλις ξεκινήσει, θα ολοκληρωθεί γρήγορα, και δεν θα είναι το μόνο. Θα είναι πολλά. Έχουμε ήδη αγοραστές για άλλους σταθμούς. Πολύ δελεαστικά πακέτα».

Οι τουρίστες θα πρέπει να περάσουν από ειδική εκπαίδευση πριν επιβιβαστούν σε κάποιον πύραυλο της Space X για το Voyager Station που θα μπορεί να εξυπηρετεί ταυτόχρονα 280 επισκέπτες με 112 μέλη πληρώματος.

Το «πακέτο» για 3,5 ημέρες στο Διάστημα αναμένεται να κοστίζει 5 εκατομμύρια δολάρια και θα υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία. Το ποσό μπορεί να ακούγεται μεγάλο, αλλά είναι «εξωφρενικά φτηνότερο» από τα 55 εκατομμύρια δολάρια της Axiom Space, για οχτώ ημέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. 

«Θα είναι ιστορική στιγμή», λέει ο Blincow. «Θα έχουμε κορυφαίους σεφ και πραγματικά πολύ καλό φαγητό. Και όταν πληρώνεις 5 εκατομμύρια δολάρια για να πας κάπου, δεν τρως μπέργκερ και τηγανητές πατάτες.» 

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Όποιον ρωτήσεις για την Αγγελική θα σου πει μία λέξη: τρελή. Στη βάφτιση της έριξαν κερκυραϊκό, κρητικό και μανιάτικο λάδι κι απορείς με το χαρακτηρισμό; Την πήρες την απάντησή σου. Ισορροπώντας μεταξύ σοβαρότητας και παράνοιας, τελείωσε Δημοσιογραφία στο Πάντειο κι επειδή το ένα πτυχίο είναι pass, τελείωσε και Digital & Social Media στον Ant1 MediaLab. Στον ελεύθερό της χρόνο της αρέσει να διαβάζει βιβλία, να βλέπει σειρές και ταινίες, ν’ ακούει μουσική, να κάνει γυμναστική (χαχαχα) κι αν δεν το κάνει αυτό, ψάξτην στην κουζίνα γιατί θα ψαχουλεύει να βρει να φάει γλυκό. Προορισμός των ονείρων της η Νέα Υόρκη ελπίζοντας να πάει η τρέλα της μέχρι εκεί σύντομα.