TOP

Εργασία από το σπίτι: Οι 5 πιο αποτελεσματικοί τρόποι

Για όσες ημέρες κληθούμε να παραμείνουμε σπίτι μας λόγω του κορονοϊού, είναι πολύ σημαντικό να εργαζόμαστε παραγωγικά και αυτό διότι με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η θέση μας στην εργασία, επιτυγχάνεται η ομαλή λειτουργία της επιχείρησης στον βαθμό που μας αντιστοιχεί και εμείς από την πλευρά μας παραμένουμε εστιασμένοι στον στόχο μας παρά τις δυσκολίες. Για πολλούς η εργασία εξ’ αποστάσεως είναι ευχάριστη, εντούτοις θα πρέπει να οριοθετηθεί και να βασιστεί σε ένα αυστηρό πρόγραμμα, προκειμένου να μην εμφανιστούν προβλήματα που θα φέρουν δυσφορία, σύγχυση και απομόνωση στον εργαζόμενο.

Για να δούμε λοιπόν με ποιόν τρόπο μπορούμε να εργαστούμε απερίσπαστα από τον χώρο του σπιτιού μας:

  1. Δημιουργούμε έναν χώρο του σπιτιού αποκλειστικά για εργασία

Όπως όλοι γνωρίζουμε το εργασιακό μας περιβάλλον δεν έχει καμία σχέση με αυτού του σπιτιού μας. Στο διάστημα των ωρών εργασίας μας πρέπει να είμαστε απομονωμένοι ώστε να μπορούμε να συγκεντρωθούμε. Δεν είναι και ό,τι καλύτερο να καθόμαστε στον καναπέ ή το κρεβάτι, για αυτό το λόγο θα πρέπει να δημιουργήσουμε έναν χώρο αποκλειστικά για αυτή την ασχολία ακόμη και αν είναι το τραπέζι της κουζίνας. Καλό θα ήταν να αφήσουμε μόνιμα εκεί τον υπολογιστή μας.

disabled-work-from-home-jobs

  1. Θέτουμε όρια σε οικογένεια και φίλους

Θέτοντας όρια καταφέρνουμε έτσι να διατηρήσουμε και υγιείς τις σχέσεις μας. Όταν συμβιώνουμε με άλλους ανθρώπους στο ίδιο σπίτι, μπορεί να μη γνωρίζουν πως χρειαζόμαστε ηρεμία για απόλυτη συγκέντρωση. Ενημερώνουμε λοιπόν το περιβάλλον μας για τις ώρες που δεν θα είμαστε διαθέσιμοι ακριβώς σαν να ήμασταν στον εργασιακό μας χώρο.Εννοείται πως εξαιρούνται οι επείγουσες καταστάσεις.

  1. Διατηρούμε ένα σταθερό ωράριο και έναν στόχο

Το περιβάλλον του σπιτιού μπορεί να παρασύρει και να γίνουν αλλαγές στο χρονικό διάστημα που εργαζόμαστε, εντούτοις καλό θα ήταν να διατηρήσουμε μια σταθερή δομή εργασίας, γιατί αν χαλαρώσουμε πιθανότατα μετά να χάσουμε τη συγκέντρωσή μας και να φτάσουμε σε σημείο να εργαζόμαστε ως αργά το βράδυ.

  1. Διατηρούμε την επικοινωνία με τους συναδέρφους σας

Καλό θα ήταν όλο αυτό το διάστημα να μην χάσουμε την επαφή με τους συνεργάτες μας προκειμένου μη χαθεί το ομαδικό και συνεργατικό κλίμα. Η αλληλεπίδραση είναι βασική ανθρώπινη ανάγκη. Μπορούμε να επικοινωνήσουμε και με κάποιο συνάδερφο που γνωρίζουμε πως διαθέτει όρεξη για δουλειά και το βασικότερο, αυτοπειθαρχία. Η επικοινωνία αυτή μπορεί να μας εμπνεύσει και να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε έτσι κι εμείς το στόχο μας.

10-Jobs-that-Pay-Well-AND-Let-You-Work-from-Home-1024x511

  1. Προσχεδιάζουμε όσα πρέπει να κάνουμε στην αρχή της ημέρας

Τον προγραμματισμό αυτό θα πρέπει να τον κάνουμε και στον χώρο εργασίας μας, πόσο μάλλον όταν εργαζόμαστε στον προσωπικό μας χώρο. Μεριμνούμε για το τι πρέπει να κάνουμε εντός της ημέρας. Καλό θα ήταν να διατηρήσουμε τη συνήθεια αυτή στο σπίτι γιατί σε περίπτωση που βγούμε εκτός προγράμματος, η εργασία μας μπορεί να χάσει τον ρυθμό της, οι στόχοι μας να μην επιτευχθούν και εμείς ως εργαζόμενοι να αγχωθούμε περισσότερο.

[wp-svg-icons icon=”instagram” wrap=”i”] Ακολουθήστε το Cosmogony στο instagram

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Καθηγήτρια Γαλλικών (Bonjour, Madame!) και ιδιωτική υπάλληλος (όνομα εταιρείας δε λέμε, μην είμαστε περίεργοι...), ευγενική, αυστηρή (εκεί που πρέπει), με πολλή φαντασία, ενθουσιώδης, με ιδιαίτερη αντιπάθεια στη ρουτίνα και με μεγάλη αδυναμία στα σκυλιά. Στον ελεύθερό μου χρόνο διαβάζω βιβλία (μυθιστορήματα, ψυχολογίας, προσωπικής ανάπτυξης κ.α.). Όνειρό μου; Ένα ταξίδι στο Μεξικό με εισιτήριο άνευ επιστροφής! Μία έκφραση που με χαρακτηρίζει; "Ποτέ μη λες ποτέ!", Οπότε Vamos Cosmogony!

Post a Comment