TOP
taxi-in-the-city

Έρχονται τα ηλεκτρικά ταξί!

Ηλεκτρικά ταξί θα φέρει στη ζωή μας το 2021 σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού Θεσσαλονίκης Taxiway, Θεόδωρο Σταυρίδη. Συγκεκριμένα δήλωσε: “Από τις αρχές του επόμενου έτους θα δούμε πολλά ηλεκτρικά ταξί να κυκλοφορούν σε όλη την Ελλάδα. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ελπίζω να ξεπεράσουμε το 50% ως ποσοστό αυτών των οδηγών που θα επιλέξουν να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό όχημα. Είναι σημαντικό εκτός των άλλων να έχουμε καθαρότερες και ήσυχες πόλεις“.

via GIPHY

Ο αγαπημένος μας κλάδος βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική αλλαγή και ήδη τα γραφικόμετρα έχουν αρχίσει και γράφουνε.

1) “Εμείς δώσαμε τεχνογνωσία στον Iron man”

Ο φανατικός υποστηρικτής του κλάδου θα ενσωματώσει γρήγορα την καινούργια πραγματικότητα  και θα την υπερασπίζεται παντού. Ατάκες όπως “Είναι ειδικά ηλεκτρικά αυτά τα έχουμε δώσει και στους ξένους” θα έχουν σίγουρα την τιμητική τους. Στα πλαίσια αυτής της καινούργιας eco- friendly πραγματικότητας, ο συγκεκριμένος τύπος οδηγού θα κόψει και το κλασικό φραπεδάκι και θα το αντικαταστήσει με vegan εσπρεσάκι. Επίσης αλλάζουν και μουσικές επιλογές. Από τα βαριά λαϊκά στο dirty fm, θα έχει έτοιμη playlist με κάποιον ενναλακτικό καλλιτέχνη που παίζει funk alt light rock.

via GIPHY

2) “Το αμάξι έχει τέτοια ενέργεια που φωτίζει τη Θεσσαλονίκη σε blackout”

Ο οδηγός που έχει ψύχωση με το αυτοκίνητό του. Ιδανικά θα έπρεπε να είναι μηχανικός στη φόρμουλα 1 καθώς ξέρει λεπτομέρειες που δεν γνωρίζει ούτε ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου. Παλιά ανέβαζε άλογα, πλέον θα ανεβάζει τα βατ στη μπαταρία με ευκολία που θα ζήλευε ο Τέσλα.

3) “Έχω πάει με μια φόρτιση Γερμανία και πίσω”

Μια κατηγορία οδηγών που έχει μια τάση στην υπερβολή. Εντάξει αν όλη μέρα είσαι πίσω από ένα τιμόνι κάπου έχεις ανάγκη να τα πεις κι όταν βρίσκεις να τα πεις τα λες λίγο παραπάνω. Συμβαίνει. Το κακό εδώ ξεκινά αν πέσει σε γνώστη πελάτη που θα του πει “Μα μια φόρτιση φτάνει για 3,5 ώρες ταξίδι”. Όχι ότι θα αισθανθεί άβολα, ίσα ίσα, θα σου εξηγήσει πως γίνεται το Αθήνα – Μόναχο σε 3,5 ώρες.

via GIPHY

4) “Τα φοβάμαι τα διαόλια μην εκραγούν”

Τυπικός αρνητής. Τα ίδια έκανε όταν από βενζίνη πήγαν σε diesel. Ορκίζεται ότι έχει περάσει λίγο ρεύμα στον οργανισμό του και ότι πλέον μπαίνει μέσα στο δωμάτιο και ανάβουν τα φώτα μόνα τους ή ότι φωσφορίζει καμιά φορά τα βράδια. Κάπως τα συνδέει κιόλας με ένα γενικότερο σχέδιο εξόντωσης των Ελλήνων οδηγών ταξί αλλά κανείς δεν έχει καταλάβει ποτέ την ακριβή σύνδεση.

Μ’ αυτά τα “εκπαιδευτικά” που θ’ ακούμε, θ’ αυξηθεί σίγουρα η ταρίφα στο βωμό της ενημέρωσής μας.

via GIPHY

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Όποιον ρωτήσεις για την Αγγελική θα σου πει μία λέξη: τρελή. Στη βάφτιση της έριξαν κερκυραϊκό, κρητικό και μανιάτικο λάδι κι απορείς με το χαρακτηρισμό; Την πήρες την απάντησή σου. Ισορροπώντας μεταξύ σοβαρότητας και παράνοιας, τελείωσε Δημοσιογραφία στο Πάντειο κι επειδή το ένα πτυχίο είναι pass, τελείωσε και Digital & Social Media στον Ant1 MediaLab. Στον ελεύθερό της χρόνο της αρέσει να διαβάζει βιβλία, να βλέπει σειρές και ταινίες, ν’ ακούει μουσική, να κάνει γυμναστική (χαχαχα) κι αν δεν το κάνει αυτό, ψάξτην στην κουζίνα γιατί θα ψαχουλεύει να βρει να φάει γλυκό. Προορισμός των ονείρων της η Νέα Υόρκη ελπίζοντας να πάει η τρέλα της μέχρι εκεί σύντομα.