TOP

Επέλαση του «Ζορμπά» : Πού διακόπηκε η κυκλοφορία

Η κακοκαιρία που έπληξε ολόκληρη τη χώρα, έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στους δρόμους. Πτώσεις δέντρων, αποκολλήσεις αντικειμένων, συσσώρευση υδάτων είναι μόνο μερικά παραδείγματα της καταστροφής που έφερε μαζί του ο μεσογειακός κυκλώνας που ακούει στο όνομα «Ζορμπάς».

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζουν να ταλαιπωρούν και σήμερα τους οδηγούς, μιας και η ισχυρή βροχόπτωση των ημερών πλημμύρισε τους δρόμους, μετατρέποντας τους σε αστικούς χειμάρρους. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Τροχαία η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στα παρακάτω σημεία:

-Επί της Λ. Σχιστού από το ύψος των φαναριών Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού, ρεύμα προς Αιγάλεω

-Επί της Λ. Αθηνών, ρεύμα προς Κόρινθο στο ύψος του κόμβου Παραδείσου

Κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι και στις οδούς:

-Π.Ε.Ο Ελευσίνας-Θηβών από την 5 χιλιομετρική θέση ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα

-Π.Ε.Ο Αθηνών-Κορίνθου από την 38 έως 57 χιλιομετρική θέση και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

-Πέριξ Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος οι οδοί που περικλείονται μεταξύ Ναυάρχου Βότση, Ισμήνης και Παλιάς Παραλιακής

Μέτρα Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Εν όψει των ακραίων καιρικών φαινομένων, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε τους πολίτες σχετικά με τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας που χρειάζεται να λάβουν τις ημέρες της κακοκαιρίας.

Αναλυτικότερα: 

-Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

-Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

-Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

-Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

-Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

«Φωτιά» πήρε το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας. Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο πρόβλημα από την επέλαση του «Ζορμπά» είχε η Κορινθία και η Αργολίδα, ενώ 162 κλήσεις δέχθηκε στην Αττική.

Ο κυκλώνας χτυπά την Πελοπόννησο – Δορυφορικές εικόνες

Πηγή Κεντρικής Εικόνας: www.meteo.gr 

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Τριγυρνάει στους δρόμους της πόλης προσπαθώντας να ξεκλειδώσει τις συμπεριφορές των ανθρώπων και να μάθει τις ιστορίες τους. Ως δημοσιογράφος βλέπεις, δε διστάζει να γράψει για αυτά ή ακόμη και να τα φωτογραφίσει. Εξερευνεί στέκια και μυστικές γωνιές της Αθήνας. Αδημονεί για τις καλοκαιρινές συναυλίες, εκεί που ο κόσμος είναι ελεύθερος και μυρίζει αγάπη παντού. Θέλει να μάθει κιθάρα για να τραγουδάει μαζί με τους φίλους της κάτω από τα αστέρια. Ονειρεύεται μια ζωή γεμάτη ταξίδια και κυνηγάει στιγμές ανεμελιάς και ξεγνοιασιάς.

Post a Comment