TOP

Είναι τελικά το Dark το νέο Lost;

Στις 23/5/2010 η κορυφαία για πολλούς σειρά όλων των εποχών (ένας από αυτούς είμαι και εγώ) το Lost ρίχνει τίτλους τέλους. Από εκείνη τη μέρα λοιπόν τα απανταχού ορφανά του Lost βλέπουν δεκάδες σειρές ψάχνοντας να βρουν κάτι που να τους θυμίζει το γίγαντα που δημιούργησε το ABC και μας κράτησε συντροφιά έξι ολόκληρα χρόνια. Ώσπου ξαφνικά την 1η Δεκεμβρίου 2017 το Netflix παρουσιάζει τη πρώτη του γερμανική παραγωγή, που δεν είναι άλλη από το Dark, όπου σύμφωνα με πολλούς είναι το νέο Lost.

Υπόθεση

Η γερμανική πόλη Winden ζει επί χρόνια από το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας που βρίσκεται στην περιοχή. Το επικείμενο κλείσιμο του εργοστασίου επισκιάζεται από την εξαφάνιση δυο εφήβων αγοριών. Η έρευνα των αρχών αποκαλύπτει πολλά σκοτεινά μυστικά από το παρελθόν και γεγονότα που συνδέονται μεταξύ τους με παράδοξο τρόπο, καθώς το βασικό ερώτημα δεν είναι ποιος έκανε την απαγωγή, αλλά πότε την έκανε.

DARK_106_Unit_01711R2

Πηγή εικόνας: theverge.com

Αν παρακολουθήσει κανείς την πρώτη season του Dark θα βρει πολλά κοινά με το Lost.

Τοποθεσία: Στο Winden υπάρχει εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας (κάτι μου θυμίζει αυτό -τοποθεσία με περίεργες φυσικές δυνάμεις) και μάλιστα το κλείσιμο αυτού επισκιάζεται από την εξαφάνιση δυο εφήβων. Πιστή αντιγραφή όπου το γεγονός συνδέεται άμεσα με την τοποθεσία.

Χαρακτήρες: Τρεις οικογένειες στο Winden συνδέονται μεταξύ τους κατά κάποιο περίεργο τρόπο. Όποιος λάτρεψε το Lost σίγουρα θυμάται την σύνδεση των χαρακτήρων και κάτι παρόμοιο γίνεται και εδώ.

Παρελθόν, παρόν, μέλλον: H σειρά (φαίνεται ξεκάθαρα και από την επίσημη περιγραφή της, πόσο μάλλον εάν δεις έστω και ένα επεισόδιο) εστιάζει στο πότε συμβαίνει κάτι περισσότερο από το ποιος το έκανε και πως. Όπως και στο Lost έτσι και στο Dark οι χρονικές εναλλαγές αν και με διαφορετικό τρόπο είναι πάρα πολύ συχνές και θα μπορούσε να τις χαρακτηρίσει κανείς τρομερά εύστοχες.

DARK_102_Unit_03214R

Μάχη καλού και κακού: Ουδέν σχόλιο η συνέχεια επί της οθόνης

Η αλήθεια είναι ότι ο δημιουργός του Dark Baran bo Odar έχει χρησιμοποιήσει πολλά από τα επιτυχημένα όπλα του Lost, ωστόσο έχει καταφέρει να δημιουργήσει κάτι τόσο όμοιο σαν πρώτη όψη και ταυτόχρονα κάτι τελείως διαφορετικό ως προς το background. Ωραίες ερμηνείες (αν και στα γερμανικά που δεν είναι και η πιο εύηχη γλώσσα), τοποθεσία που ταιριάζει απόλυτα με το σενάριο της σειράς και πλοκή, που αν και εξελίσσεται με σκαμπανεβάσματα, μπερδεύοντας το θεατή για το που και το πως, δένει απόλυτα στο τέλος κάθε επεισοδίου, δίνοντας εξηγήσεις για όλα. Μυστήριο, ένταση, sci-fi και έγκλημα συνθέτουν την νέα εποχή του Dark. Στις καρδιές των απανταχού ορφανών του Lost σίγουρα καμία σειρά δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει όσα ζήσαμε έξι ολόκληρα χρόνια με τους αγνοούμενους, αλλά ναι το Dark είναι ξεκάθαρα μια πολύ καλή σειρά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που μόλις μια εβδομάδα μετά τη προβολή του, το Netflix ανακοίνωσε την ανανέωση για 2η σεζόν (τρομερά αινιγματικό το τέλος της πρώτης season, που παρακαλάς να υπήρχε διαθέσιμη η 2η) πόσο μάλλον ότι το IMDb του χαρίζει απλόχερα 8,8/10 την ώρα που το φαινόμενο Prison Break έχει 8,4/10 στη σχετική βαθμολογία.

 

Πηγή εικόνας εξωφύλλου: radiotimes.com

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Φοιτητής παλαιάς σχολής, μεταφορικά και κυριολεκτικά, καθώς η σχολή έχει αλλάξει τρία ονόματα και εννιά προγράμματα σπουδών από τότε που εισήχθη. Ο ελεύθερος χρόνος του μοιράζεται ανάμεσα σε βόλτες, φίλους, βόλτες με φίλους, ποδόσφαιρο και κυρίως αμερικάνικες σειρές χωρίς φίλους, γιατί μιλάνε πολύ. Όνειρό του ένα ταξίδι στο Θιβέτ για να εξισορροπήσει τα τσάκρα του και αν διαβάσεις άρθρο του, θα καταλάβεις γιατί πρέπει οπωσδήποτε να το κάνει.

Post a Comment