TOP

Donate hair, donate love!

Πάντα ήθελα να είμαι μακρυμάλλα. Μια φορά η μαμά μου είχε αποφασίσει όταν ήμουν μικρή να κουρέψει πολύ κοντά τα μαλλιά μου, στυλ αγορέ, κι ήταν τόσο μεγάλη αποτυχία που δε της μιλούσε κανείς μέχρι να μακρύνουν. Θέλω να καταλήξω στο γεγονός ότι οι εμπειρίες μου με κοντό μαλλί δεν είναι κι ό,τι καλύτερο, οπότε δεν ήθελα να με ξαναδώ με κοντό. Ανά τα χρόνια τα κούρευα κάπως πιο κοντά αλλά και πάλι ανυπομονούσα να μακρύνουν. Μέχρι πριν λίγες μέρες είχαν μακρύνει τόσο πολύ που έφταναν στη μέση της πλάτης μου κι είχα αρχίσει να κουράζομαι. Αποφάσισα, λοιπόν, να κουρευτώ. 

Μια φίλη μου πριν λίγους μήνες δώρισε τα μαλλιά της για περούκα κι από τότε άρχισα να σκέφτομαι κι εγώ σοβαρά να τα δωρίσω. Η αλήθεια είναι ότι είχα ενδοιασμούς επειδή θα έφευγε πολύ μαλλί και θα με ξαναέβλεπα με κοντό, αλλά έχοντας στο νου μου ότι θα το κάνω για καλό σκοπό, η σκέψη αυτή έφυγε αμέσως.

Έτσι κι έγινε. Πήγα στο κομμωτήριο, ξεκίνησε τη διαδικασία και πλέον έχω κόψει 30 εκατοστά μαλλιών για να τα δωρίσω προκειμένου να φτιαχτεί μια περούκα για ένα παιδάκι που την έχει ανάγκη. Διότι όταν σκέφτεσαι ότι ένα παιδί δεν έχει μαλλιά λόγω κάποιας σοβαρής ασθένειας, δε χωράνε οι σκέψεις ότι δε θα σου πηγαίνει το κοντό ή η αίσθηση του ψαλιδιού που σου κόβει την κοτσίδα. Είναι τρίχες και θα μακρύνουν. 

52607958_404905493648571_9189795223780196352_n

Ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για τη συλλογή κοτσιδών είναι ο Donate Hair Greece (donatehair.gr). Ένας οργανισμός αποκλειστικά δημιουργημένος από ανθρώπους που αγαπούν τα παιδιά και θέλουν το καλύτερο γι’ αυτά. Μέσα στα δύο χρόνια ύπαρξής του, έχουν γίνει δωρεές 10 χιλιάδων κοτσιδών, αριθμός τόσο ικανοποιητικός, που μέχρι στιγμής δε δέχονται άλλες κοτσίδες επειδή είναι υπεραρκετές για τις πρώτες περούκες που έχουν ζητηθεί. Δεν είναι, δηλαδή, ότι πλέον σταμάτησε η συνεισφορά τους, αλλά ακριβώς επειδή είναι τόσο μεγάλη και σημαντική, κινητοποιήθηκε πολύς κόσμος για να βοηθήσει και να γίνει το όνειρό τους πραγματικότητα. 

Πολλοί κακοπροέραιτοι θα σκεφτούν ότι οι κοτσίδες δε χρησιμοποιούνται για περούκες αλλά για άλλες χρήσεις. Κατόπιν επικοινωνίας μου με εκπρόσωπο του οργανισμού, μου διαβεβαίωσε πως οι κοτσίδες χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για την κατασκευή περουκών και χρησιμοποιείται μόνο η φυσική τρίχα. Επομένως, οι περούκες είναι από 100% φυσική τρίχα. Εκτός αυτού, μόλις χρησιμοποιηθούν τα μαλλιά κάθε δωρητή, ο οργανισμός αμέσως τους ενημερώνει για τη χρήση.

Η διαδικασία δωρεάς των μαλλιών είναι πάρα πολύ απλή. Αρχικά, τα μαλλιά πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 εκατοστά, διότι τα περισσότερα παιδιά ζητούν πλέον περούκες με μακρύτερο μαλλί κι έτσι τα 20 εκατοστά που ζητούνταν αρχικά δε φτάνουν για τη δημιουργία μιας περούκας. Επίσης, τα μαλλιά πρέπει να είναι πλυμένα με σαμπουάν και προαιρετικά και με conditioner, δεν πρέπει να έχουν ψεκαστεί με λακ ή κάποιο άλλο προϊόν styling και δεν πρέπει να είναι βαμμένα. Πιάνετε τα μαλλιά με ένα λαστιχάκι ακριβώς πάνω στο σβέρκο και μετράτε το μήκος από το σημείο ακριβώς πάνω από το λαστιχάκι μέχρι τις άκρες.

52436978_378520512880570_5256814132333641728_n

Αν είναι τα εκατοστά που χρειάζονται, ο κομμωτής κόβει ακριβώς πάνω από το λαστιχάκι και με μεγάλη προσοχή τα τοποθετείτε σ’ ένα σακουλάκι τροφίμων που κλείνει αεροστεγώς. Μεγάλη προσοχή τα μαλλιά να είναι πολύ καλά στεγνωμένα για να μη δημιουργηθεί υγρασία στο σακουλάκι. Μπορείτε να κρατήσετε την κοτσίδα στο σακουλάκι μέχρι να βγει ενημέρωση από τον οργανισμό πότε θα ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος δωρεάς.

52855243_2256875671246390_2886144007740588032_n

Ακολουθώντας όλα αυτά τα βήματα, θα έχετε ολοκληρώσει τη δωρεά σας στον οργανισμό και θα έχετε δώσει δύναμη και χαμόγελο σ’ ένα παιδάκι που το έχει ανάγκη. Τόσο λίγη διαδικασία για μια πράξη τόσο τεράστιας σημασίας!

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Όποιον ρωτήσεις για την Αγγελική θα σου πει μία λέξη: τρελή. Στη βάφτιση της έριξαν κερκυραϊκό, κρητικό και μανιάτικο λάδι κι απορείς με το χαρακτηρισμό; Την πήρες την απάντησή σου. Ισορροπώντας μεταξύ σοβαρότητας και παράνοιας, τελείωσε Δημοσιογραφία στο Πάντειο κι επειδή το ένα πτυχίο είναι pass, τελείωσε και Digital & Social Media στον Ant1 MediaLab. Στον ελεύθερό της χρόνο της αρέσει να διαβάζει βιβλία, να βλέπει σειρές και ταινίες, ν’ ακούει μουσική, να κάνει γυμναστική (χαχαχα) κι αν δεν το κάνει αυτό, ψάξτην στην κουζίνα γιατί θα ψαχουλεύει να βρει να φάει γλυκό. Προορισμός των ονείρων της η Νέα Υόρκη ελπίζοντας να πάει η τρέλα της μέχρι εκεί σύντομα.

Post a Comment