TOP

Δεν πάει το μυαλό σας : Δέκα αντικείμενα που απαγορεύονται στο αεροπλάνο

Τι και αν ετοιμάζεστε για ένα ταξίδι αναψυχής και ξέρετε ποια είναι τα αντικείμενα που δεν επιτρέπονται να έχετε στην βαλίτσα σας ή την χειραποσκευή σας (βλέπε καλλυντικά, αρώματα κ.λ.π.), υπάρχουν και άλλα δέκα αντικείμενα που ούτε καν βάζει ο νους σας πως δεν επιτρέπονται στο ταξίδι σας προς τον προορισμό που επιθυμείτε.

Οπότε σε περίπτωση που είστε λάτρης του μπιλιάρδου, εγκαταλείπετε την ιδέα πως θα πάρετε μαζί σας τις μπάλες και τη στέκα, καθότι και τα δυο αποτελούν απαγορευμένα αντικείμενα για να τα έχετε στο αεροπλάνο.

pexels-photo-1251181

Εσείς που αρέσκεστε στις πολεμικές τέχνες και θέλετε να έχετε μαζί σας ένα σπαθί από αφρολέξ, μάλλον οι κανονισμοί των αεροδρομίων δεν είναι με το μέρος σας, καθώς δεν το επιτρέπουν ούτε και σαν χειραποσκευή!

Το σκέφτεστε κάπως και λέτε δε μπορεί, ακριβό το άθλημα της ξιφασκίας, θα επιτρέπεται η μεταφορά του ξίφους, αμ δε… και αυτό βρίσκεται στη λίστα με τα αντικείμενα που δεν επιτρέπονται εντός αεροπλάνου.

Κι εκεί που αναλογίζεστε πως δε μπορεί όλο και κάποιο έτσι χαλαρωτικό παιχνιδάκι θα σας επιτρέψουν και ο νους σας πάει στα βελάκια, εκεί και πάλι υπάρχει πρόβλημα καθώς είναι αιχμηρά αντικείμενα και μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς εντός της καμπίνας του αεροπλάνου.

Σε περίπτωση τώρα που ο προορισμός σας εμπεριέχει βόλτα και αθλητικές δραστηριότητες σε ποτάμι και επιθυμείτε να πάρετε μαζί σας τα κουπιά για κανό ή καγιάκ, τότε και για εσάς τα νέα δεν είναι ευχάριστα, καθώς και αυτά μένουν εκτός αεροπλάνου.

pexels-photo-1655037

Και για τους λάτρεις της κηπουρικής τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα, καθώς το λίπασμα είναι ένα άλλο αντικείμενο που απαγορεύεται επειδή λόγω των ουσιών που διαθέτει μπορεί να προκληθεί έκρηξη (κάτι που σίγουρα δεν επιθυμεί κανείς)!

Αλλά και εσείς ακόμη που δεν είστε του αθλητισμού και μπορεί να έχετε ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τη μαγειρική αλλά και το αντικολλητικό τηγάνι του σπιτιού σας, σας ενημερώνουμε πως θα πρέπει να αρκεστείτε σε άλλα σκεύη στο μέρος όπου θα πάτε διότι θεωρείται πιθανό όπλο.

pexels-photo-1537166

Για εσάς που έχετε στο μυαλό σας εκεί που έχετε στα πλάνα σας να διαμορφώσετε κάποιο χώρο ή να ανακαινίσετε και χρειάζεστε χρώματα, τότε ξανασκεφτείτε το μιας και ως εύφλεκτη ύλη το χρώμα δεν επιτρέπεται να μπει στο αεροπλάνο.

Τέλος, για εσάς που θέλετε να πάρετε μαζί σας ή να κάνετε δώρο τις γνωστές γυάλινες σφαίρες χιονιού, αυτές δεν απαγορεύονται απλά, αλλά ο κανονισμός επιβάλλει να βρίσκονται στις παραδοτέες αποσκευές.

Όπως βλέπετε ωραία είναι τα αεροπορικά ταξίδια, δημιουργούν ενθουσιασμό (εντάξει όχι και σε όλους), έχουν όμως και κάποιους περιορισμούς αφού για λόγους ασφαλείας τα αεροδρόμια παγκοσμίως έχουν θεσπίσει κανονισμούς που βάζουν ένα φρένο στη δική μας διάθεση για υπερβολικό – σε κάποιες περιπτώσεις – κουβάλημα αντικειμένων.

Καλό σας ταξίδι, λοιπόν και φέρτε και για εμάς μια γυάλινη σφαίρα χιονιού!

Πηγή Εξωφύλλου: www.pexels.com 

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Καθηγήτρια Γαλλικών (Bonjour, Madame!) και ιδιωτική υπάλληλος (όνομα εταιρείας δε λέμε, μην είμαστε περίεργοι...), ευγενική, αυστηρή (εκεί που πρέπει), με πολλή φαντασία, ενθουσιώδης, με ιδιαίτερη αντιπάθεια στη ρουτίνα και με μεγάλη αδυναμία στα σκυλιά. Στον ελεύθερό μου χρόνο διαβάζω βιβλία (μυθιστορήματα, ψυχολογίας, προσωπικής ανάπτυξης κ.α.). Όνειρό μου; Ένα ταξίδι στο Μεξικό με εισιτήριο άνευ επιστροφής! Μία έκφραση που με χαρακτηρίζει; "Ποτέ μη λες ποτέ!", Οπότε Vamos Cosmogony!

Post a Comment