TOP

Δέκα μέρη που απαγορεύεται να επισκεφθείς (Μέρος 1ο)

Μπορεί με την εξέλιξη της τεχνολογίας οι ταξιδιώτες να έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη, ωστόσο, υπάρχουν ακόμα μερικά μέρη που παραμένουν αυστηρώς απρόσιτα για τον κόσμο. Τα παρακάτω μέρη του πλανήτη είναι άκρως ενδιαφέροντα, αλλά το καθένα για ξεχωριστό λόγο απαγορεύεται να τα επισκεφθούμε.

#1. RAF Menwith Hill, Ηνωμένο Βασίλειο

1280px-Menwith-hill-radomes

Η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία βρίσκεται σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από το Harrogate στο Βόρειο Yorkshire και καλύπτει 640 τετραγωνικά μέτρα βαλτώδους περιοχής. Διευθύνεται από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), που πιστεύεται ότι είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία παρακολούθησης στον κόσμο. Οι διακριτικές δομές του που μοιάζουν με μπάλες του γκολφ και είναι γνωστές ως σφαιρικοί θόλοι, πιστεύεται, ότι παρακολουθούν κρυφά τις τηλεπικοινωνίες.

Εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αντιπαράθεση, ειδικά ανάμεσα στους ακτιβιστές, που δεν μπορούν να αποφανθούν, αν οι μυστικές δραστηριότητες που συμβαίνουν εκεί μέσα είναι αποδεκτές ή όχι.

#2. Bohemian Grove, H.Π.Α.

Bohemian-Grove-500

Περίπου 75 χιλιόμετρα βόρεια του Σαν Φρανσίσκο υπάρχει το Redwood, μια περιοχή 2.700 στρεμμάτων, που ονομάζεται Bohemian Grove. Κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων του Ιουλίου, συγκεντρώνονται οι πλουσιότεροι και ισχυρότεροι άντρες του κόσμου για να πιουν ένα ποτό και να ανταλλάξουν μυστικές συνομιλίες. Για να μπορέσεις να έχεις πρόσβαση στην συγκεκριμένη λέσχη, πρέπει να είσαι μέλος του Bohemian Group. Παρόλα αυτά έχουν υπάρξει μερικοί που μπόρεσαν να εισχωρήσουν στην λέσχη, όπως ο σκηνοθέτης Alex Jones, που τρύπωσε μέσα με μια κρυφή κάμερα και ο συντάκτης του Vanity Fair, Alex Shoumatoff, ο οποίος συνελήφθη για παράνομη είσοδο το 2008.

#3. Το θησαυροφυλάκιο με την μυστική συνταγή της Coca-Cola

weekendtelah

H Coca-Cola δημιουργήθηκε από τον φαρμακοποιό John S. Pemberton και η αυθεντική συνταγή της παραμένει μέχρι και σήμερα μυστική. Το 2011, η Coca-Cola μετακίνησε μετά από 125 χρόνια την μυστική αυτή συνταγή από την SunTrust Bank της Ατλάντα στο World of Coca-Cola..

Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το World of Coca-Cola, αφού περάσουν πρώτα από πολύ αυστηρό έλεγχο, και να πάρουν μια μικρή γεύση. Βέβαια, το θησαυροφυλάκιο με την συνταγή παραμένει επτασφράγιστο. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές παρόμοιες συνταγές, αλλά καμία δεν έχει επιβεβαιωθεί για την αυθεντικότητά της.

#4. Τα μυστικά αρχεία στο Βατικανό.

vatican-archives-752x450

Στο μυστικό και απόρρητο αρχείο του Βατικανού φυλάσσονται αρχεία και προσωπικά έγγραφα από όλες τους Πάπες από τον 8ο αιώνα μέχρι σήμερα. Μεταξύ αυτών των εγγράφων είναι ένα αντίγραφο της Παπικής βούλας του Πάπα Λέοντα, που αφόρησε τον Λούθηρο, τον οποίο στην συνέχεια έκαψε σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Αν και τα αρχεία παρέμεναν απόρρητα για το κοινό στο παρελθόν, ο  Πάπας Λέων ο 13ος παρείχε πρόσβαση σε ειδικούς ερευνητές στα τέλη του 19ου αιώνα.

#5. Σπήλαιο Lascaux, Γαλλία

Lascaux_painting

Το Lascaux ανακαλύφθηκε στη νοτιοδυτική Γαλλία το Σεπτέμβριο του 1940 και παρέχει πολλές πληροφορίες για την προϊστορική τέχνη και την προέλευση του ανθρώπου. Το 1979, μαζί με άλλα σπήλαια στην κοιλάδα Vézère, το Lascaux τιμήθηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στο παρελθόν η σπηλιά ήταν προσβάσιμη από το κοινό, αλλά μετά ανακαλύφθηκε ένας μύκητας, που πιστεύεται, ότι οφείλεται στο σύστημα εξαερισμού που εγκαταστάθηκε και στους συχνούς επισκέπτες. Η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη και έτσι οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν το 2008 να κλείσουν την σπηλιά για 3 μήνες, ακόμα και για τους ερευνητές.

#6. Pine Gap, Αυστραλία

6dd025e2de8310555ad062485c4ecd6b

Το Pine Gap είναι ένας δορυφορικός σταθμός παρακολούθησης, που βρίσκεται κοντά στην περιοχή Alice Springs στην κεντρική Αυστραλία. Ο μυστικοπαθής αυτός σταθμός διευθύνεται από την Αυστραλία και την Αμερική και πιστεύεται, ότι συνεργάζεται με την CIA. Ο Έντουαρντ Σνόουντεν την είχε κατονομάσει ως μια από τις βασικές εγκαταστάσεις παρακολούθησης των ΗΠΑ.

#7. Το μετρό-2 της Μόσχας

metro-2_1

Δεν πρέπει να συγχέεται με το μετρό της Μόσχας. Το μετρό-2 είναι ένα ειδικό σύστημα σιδηροδρόμου, που φημολογείται, ότι είχε φτιαχτεί την εποχή του Στάλιν. Μερικοί πιστεύουν, ότι σκοπός του ήταν να παρέχει εύκολη πρόσβαση ή διαφυγή, ειδικά στην περίπτωση πυρηνικού πολέμου, σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Κάποιοι περιπετειώδεις άντρες ισχυρίστηκαν, ότι βρήκαν την είσοδό του στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Παρόλο που η ύπαρξη του ούτε έχει επιβεβαιωθεί ούτε διαψευστεί, το όνομά του έχει αναφερθεί σε έγγραφα του Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

#8. Δωμάτιο 39 ή Γραφείο 39

main-qimg-2735527da8d4ce9a22cfaf17ffc5d0cc-c

Η Βόρεια Κορέα δεν θεωρείται από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Σύμφωνα με άρθρο του Business Insider, υπάρχει ένα μυστικό γραφείο στο εσωτερικό της χώρας, που ούτε οι ντόπιοι δεν έχουν πρόσβαση.

Το Δωμάτιο 39 δεσμεύεται να διασφαλίσει το ξένο νόμισμα για τους ηγέτες του έθνους. Το γραφείο δημιουργήθηκε από τον Κιμ Γιονγκ Ιλ στη δεκαετία του 1970, και πιστεύεται ότι είναι ένα κέντρο που χαρακτηρίζεται από παράνομες οικονομικές δραστηριότητες.

#9. Mezhgorye, Μπασκορτοστάν, Ρωσία

1200px-Mezhgorye_Republic_of_Bashkortostan-1024x768

Στη Δημοκρατία της Bashkortosan στη Ρωσία, κοντά στο όρος Yamantau, βρίσκεται η κλειστή στρατιωτική πόλη της Mezhgorye. Διοικητικά υπάγεται στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η οποία έχει την εξουσία να χορηγήσει ή να αρνηθεί την πρόσβαση στους επισκέπτες. Στο παρελθόν ονομαζόταν Ufa-105 και Beloretsk-16 και εικάζεται, ότι είναι αποθήκες κατά πυρηνικής επίθεσης. Κάποιοι υποψιάζονται, ότι είναι μια αναπτυσσόμενη πυρηνική βάση.

#10. Club 33, Άναχαϊμ, Καλιφόρνια. Η.Π.Α.

club-33-in-disneyland_1

Αυτή η λέσχη απευθύνεται μόνο σε λίγους ανθρώπους και ιδρύθηκε από τον Walt Disney. Αρχικά, ο κατάλογος περιείχε διάφορους επισήμους, επενδυτές και celebrities. Η τιμή για κάθε μέλος της λέσχης είναι 11.000 δολάρια τον χρόνο. Η λίστα αναμονής για τα μελλοντικά μέλη είναι μεγάλη και χρονοβόρα. Βέβαια, υπάρχει η δυνατότητα να δειπνήσουν για μια μέρα στην λέσχη. Στην λέσχη αυτή ανήκουν και πολλοί σύγχρονοι celebrities.

Πηγή Εξωφύλλου: www.stopsignsandmore.com 

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Αν και έχει καταγωγή από το Αγρίνιο (μην ακούτε τις κακές τις γλώσσες, δεν είναι όλοι τόσο κακοί όσο λένε από εκείνα τα μέρη) έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αθήνα και έχει τρελή αδυναμία στη Θεσσαλονίκη. Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Επικοινωνίας του Παντείου Πανεπιστημίου και ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Ρητορική των Μέσων. Όταν έχει ελεύθερο χρόνο τον περνάει με την οικογένεια και τα δύο σκυλιά της. Λατρεύει τα ψώνια, τη μουσική, τις ατελείωτες βόλτες στις γειτονιές της Αθήνας, τα ταξίδια και εννοείται το... ΦΑΓΗΤΟ! Όνειρό της να επισκεφθεί όσες περισσότερες χώρες γίνεται (εντός και εκτός Ευρώπης).

Post a Comment