TOP

Christmas mood: Εναλλακτικές ιδέες διακόσμησης

Και ναι…..είμαστε πλέον μία ανάσα μακριά από τα Χριστούγεννα!

Για εμάς που έχουμε μια παραπάνω αδυναμία σε αυτή την εποχή του χρόνου, θα σας πούμε πως ο Δεκέμβριος δεν είναι απλώς ένας μήνας, αλλά ένα συναίσθημα από μόνος του – συναίσθημα μίας απερίγραπτης ζεστασιάς και ενθουσιασμού που παραπέμπει στα παιδικά μας χρόνια. Και ενώ σίγουρα αρκετοί από εσάς θα έχετε ήδη μπει στο κλίμα στολίζοντας ανάλογα, πάντα υπάρχουν και οι κάπως πιο αναβλητικοί της υπόθεσης που το καθυστερούν. Για εσάς τους δεύτερους, και για να σας μεταδώσουμε έστω και λίγο το mood στο οποίο βρισκόμαστε, συλλέξαμε μερικές ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση λίγο πιο ιδιαίτερες.

Το δέντρο που δεν είναι δέντρο

Όλοι στο μυαλό μας,μιλώντας για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση,φέρνουμε πρώτο το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα παρελκόμενα του – μπάλες, φωτάκια, αγγελάκια κτλ. Αν φέτος θέλετε κάτι το διαφορετικό, τι θα λέγατε για ένα δέντρο που μόνο δέντρο δεν είναι; Τι εννοούμε με αυτό; Οι φωτογραφίες παρακάτω θα σας δώσουν μία πιο ξεκάθαρη εικόνα, αλλά το δέντρο που δεν είναι δέντρο δύσκολα το περιγράφει κανείς,καθώς έγκειται στην διάθεση του καθενός: πάσης φύσεως αντικείμενα, χριστουγεννιάτικα ή μη, συνδυασμένα με τον κατάλληλο τρόπο και με γενναία δόση φαντασίας, θα μπορούσαν να μετατραπούν στο πιο ιδιαίτερο και πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

2d97294f3ff63d77574f2251010d3642

c3e93b474253ab65d9577216e383355d

Τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια

Δεν ξέρω για εσάς, για μένα όμως τα πάντα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων φαίνονται πιο “ζεστά’, πιο φωτεινά. Και πιστεύω πως τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια αξίζουν μία αναφορά παραπάνω,καθώς η παρουσία τους δίνει ακριβώς αυτό το εφέ. Ενώ λοιπόν εμείς τα έχουμε συνηθίσει τοποθετημένα πάνω στο δέντρο, σε συνδυασμό με άλλα διακοσμητικά εσωτερικού χώρου η σαν κομμάτι μιας διακοσμητικής σύνθεσης, θα μπορούσαν να κάνουν την ατμόσφαιρα το ίδιο γιορτινή και cozy.

Αξιοποιήστε την παλιά ξύλινη σκάλα

Ναι ναι, καλά το διαβάσατε. Όσο κι αν ακούγετε περίεργο, μία ξύλινη σκάλα μπορεί να κάνει την διαφορά σαν κομμάτι της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης, είτε ντύνοντας την με γιρλάντες και φωτάκια, είτε μετατρέποντας της σε σύνθεση με ράφια.

635eb0ee2ae58759e21ee0aa3a2dbc7f

Λοιπά διακοσμητικά

Από ρεσώ, συνθέσεις με κεράκια, μέχρι και διακοσμητικά που ίσως δεν παραπέμπουν και τόσο σε Χριστούγεννα, αλλά με μερικές παρεμβάσεις μπορούν να δώσουν μία πιο γιορτινή νότα στον χώρο σας. Επειδή και η εποχή από μόνη της χαρακτηρίζεται από μία κάποια υπερβολή, χρησιμοποιείστε τα άφοβα.

Για το τέλος, πέρα από τις ιδέες, αφήσαμε την πιο σημαντική συμβουλή: σε ό,τι κι αν κάνετε,βάλτε μια περίσσεια αγάπης. Διότι η αγάπη ήταν, είναι και θα είναι το αόρατο μα τόσο σημαντικό στοιχείο που μπορεί να δώσει νόημα και ζεστασιά ακόμη και σε ό,τι πιο συνηθισμένο και κοινότυπο. Ακόμη κι έτσι όμως, αν η διαδικασία του στολίσματος σας φαίνεται κάπως ανιαρή, αν την μοιραστείτε με την κατάλληλη παρέα ίσως σας κάνει να την δείτε με διαφορετικό μάτι.

Τι περιμένετε λοιπόν; Μαζέψτε την παρέα για μία christmas-themed βραδιά και απολαύστε το!

Πηγή Εξωφύλλου:www.fanpop.com 

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Οδοντίατρος σε αυτή τη ζωή, εξερευνήτρια σε όλες τις άλλες. Πως να εξηγηθεί αλλιώς το ανήσυχο της πνεύμα και η τρέλα για ταξίδια και τη θάλασσα; Λατρεύει τα βιβλία, τη μουσική, το μωβ χρώμα και θεωρεί το να της μιλάς πριν πιει καφέ το πρωί κακούργημα. Κατά τα αλλά πεθαίνει για συζητήσεις: για όσα λέγονται, αλλά κυρίως για όσα δεν λέγονται. Ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που λατρεύουν το πολύ και καλό φαγητό. Πιστεύει στο κάρμα..και στο ότι η σοκολάτα είναι η λύση σε κάθε πρόβλημα. Αν κάτι θέλει να πετύχει στη ζωή της, είναι να χαρίζει και να φτιάχνει χαμόγελα και να μην μεγαλώσει ποτέ, έχοντας την πεποίθηση οτι το γράμμα της για το Hogwarts απλώς έχει λίγο καθυστερήσει.

Post a Comment