TOP

Χρήσιμα tips για αυτοπεποίθηση στα ύψη

Νιώθετε ότι έχετε χάσει την αυτοπεποίθησή σας; Αισθάνεστε μειονεκτικά για τον εαυτό σας; Το Cosmogony σας έχει τα κατάλληλα tips για να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας και να την φτάσετε στα… ύψη!

Το θέμα της αυτοπεποίθησης είναι κάτι που μας απασχολεί όλους. Είναι αλήθεια ότι το να έχει κάποιος υψηλή αυτοπεποίθηση και ειδικά στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούμε είναι πολύ δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο! Δυστυχώς υπάρχει μια μεγάλη λίστα πραγμάτων στη ζωή που δεν μπορούμε να ελέγξουμε και τα οποία, κάποια σε μικρό και κάποια σε μεγάλο βαθμό, επηρεάζουν την άποψή μας για εμάς. Ποια είναι, όμως, τα tips που πρέπει να ακολουθήσετε για να επανακτήσετε την “χαμένη” σας αυτοπεποίθηση;

Καλή διάθεση

Το νούμερο ένα συστατικό για αυτοπεποίθηση στα ύψη είναι η διάθεση. Αυτή κινεί τα νήματα. Αυτή επηρεάζει τα πάντα. Σε περίπτωση που κάνετε συνέχεια αρνητικές σκέψεις και θεωρείτε ότι σε κάθε βήμα σας θα αποτύχετε, ελκύετε αρνητική ενέργεια. Επιχειρήστε να αντικαταστήσετε τις αρνητικές σκέψεις με θετικές και θα παρατηρήσετε θεαματικές αλλαγές στην αυτοπεποίθηση αλλά και στη ζωή σας.

confident - girl

Θέστε στόχους

Πάρτε ένα χαρτί και ένα στυλό και οργανώστε τα όνειρα και τις επιθυμίες σας. Και λέω χαρτί και στυλό, ώστε να έχετε τη δυνατότητα κάθε φορά που εκπληρώνετε κάποιον στόχο να τον “σβήνετε”. Έτσι, όταν θα σκέφτεστε αρνητικά και θα αναρωτιέστε “Μα τι έχω καταφέρει στη ζωή μου;” να ανατρέχετε στη λίστα σας και να φρεσκάρετε τη μνήμη σας! Η εκπλήρωση κάθε μικρού ή μεγάλου στόχου θα σας γεμίζει με αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.

Αλλαγή στη ρουτίνα και τη διατροφή σας

Άλλο ένα σημείο στο οποίο θα πρέπει να σταθούμε είναι οι συνήθειες και η διατροφή. Αν αισθάνεστε ότι κάποια συνήθεια επηρεάζει αρνητικά τη ζωή σας, μπορείτε πολύ απλά να την αλλάξετε. Ακόμα και στα απλά καθημερινά πράγματα, όπως για παράδειγμα το μαγαζί απ’ όπου παίρνετε τον καφέ σας. Δοκιμάστε γενικά κάτι νέο. Ξεκινώντας σιγά σιγά τις μικρές αλλαγές, θα ανανεωθείτε κι εσείς. Σημαντικό είναι, επίσης, να καθιερώσετε τις αλλαγές αυτές και στη διατροφή σας. Η σωστή διατροφή, όπως όλοι γνωρίζουμε, μας δημιουργεί καλύτερη διάθεση. Εφοδιάζοντας το σώμα σας με σωστές τροφές, νιώθετε υγεία και ευεξία, επειδή ακριβώς κάνετε μια πιο υγιεινή ζωή. Αυτό σας κάνει να νιώθετε ευχαρίστηση με τον εαυτό σας και τις επιλογές σας. Και είναι σίγουρα ένας σοβαρός λόγος να δείχνετε αυτοπεποίθηση και να χαμογελάτε πιο συχνά.

healthy - food - wellbeing

Επιμελημένη εμφάνιση

Για να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας δεν φτάνει μόνο να επιμεληθείτε τον εσωτερικό σας κόσμο, αλλά και την εμφάνισή σας. Ο τρόπος που ντύνεστε και το κατά πόσο πολύ φροντίζετε και επιμελείστε την εμφάνισή σας επηρεάζει την εικόνα που έχουν οι άλλοι για εσάς. Αφού αναδείξετε τα δυνατά σας σημεία και φροντίσετε να είστε πάντα περιποιημένοι, όλα τα άλλα γίνονται από μόνα τους. Για εμάς τις γυναίκες, ένα είναι το σίγουρο: ένα καλό και έντονο κραγιόν και ένα ζευγάρι ψηλές γόβες τα διορθώνουν όλα από μόνα τους. Και μην ξεχνάτε· η εμφάνισή σας είναι ο καθρέφτης της ψυχής σας.

Αποδοχή

Αφού καταφέρετε να επιμεληθείτε τόσο τον εσωτερικό όσο και τον εξωτερικό σας κόσμο, να τον αποδεχτείτε. Να μην σκέφτεστε και να μην στεναχωριέστε για πράγματα που δεν μπορείτε να αλλάξετε. Το ύψος μας, ο σωματότυπός μας, το χρώμα των ματιών ή των μαλλιών μας είναι δώρα που μας δόθηκαν από την οικογένειά μας ή, αν το θέλετε, από τη φύση. Μην κοιτάτε να αλλοιώνετε τα χαρακτηριστικά σας απλά για να μοιάζετε σε κάποιον άλλο. Ο κάθε ένας από εμάς είναι ξεχωριστός και μοναδικός. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Μόνο τότε θα είστε πραγματικά ευτυχισμένοι και η ευτυχία αυτή θα ξεχειλίζει. Τότε, η αυτοπεποίθησή σας θα φτάσει στα ύψη!

ΥΓ: Και μην ξεχνάτε να χαμογελάτε…γιατί σας πάει! 

ΥΓ²: Μην ψάχνετε άλλου την ευτυχία. Βρίσκεται μέσα σας!

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
2
+1
3
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Αν και έχει καταγωγή από το Αγρίνιο (μην ακούτε τις κακές τις γλώσσες, δεν είναι όλοι τόσο κακοί όσο λένε από εκείνα τα μέρη) έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αθήνα και έχει τρελή αδυναμία στη Θεσσαλονίκη. Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Επικοινωνίας του Παντείου Πανεπιστημίου και ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Ρητορική των Μέσων. Όταν έχει ελεύθερο χρόνο τον περνάει με την οικογένεια και τα δύο σκυλιά της. Λατρεύει τα ψώνια, τη μουσική, τις ατελείωτες βόλτες στις γειτονιές της Αθήνας, τα ταξίδια και εννοείται το... ΦΑΓΗΤΟ! Όνειρό της να επισκεφθεί όσες περισσότερες χώρες γίνεται (εντός και εκτός Ευρώπης).