TOP
toilet-paper

5+1 πράγματα στο σπίτι που χρησιμοποιούμε λάθος

Πράγματα καθημερινής χρήσης. Πράγματα που περνάνε απαρατήρητα από τη συνείδησή σου, κι όμως τα χρησιμοποιείς λάθος.

Όλοι έχουμε τις ιδιαιτερότητές μας όταν πρόκειται για τα σπίτια μας. Ας μη μιλήσουμε για τους ψυχαναγκαστικούς που μας βλέπουν όλοι με μισό μάτι. Έχουμε έναν συγκεκριμένο τρόπο, ρε παιδί μου, να κάνουμε και να τακτοποιούμε κάποια πράγματα μέσα στο σπίτι. Έλα μου, όμως, που τα κάνουμε λάθος.

Ποτέ δεν είναι αργά να μάθεις να χρησιμοποιείς αυτά τα πράγματα σωστά. Σημείωνε.

ΞΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΨΩΜΙ

Εάν η κουζίνα μας (όταν την αγοράσαμε) συνοδεύτηκε από μια πτυσσόμενη πλάκα από ξύλο ενσωματωμένη σε πάγκο, πιθανότατα να υποθέσαμε ότι ήταν σανίδα για κοπή και τεμαχισμό προϊόντων καθώς μαγειρεύουμε.

Ο αρχικός σκοπός δημιουργίας τους ήταν να επεκταθεί ο πάγκος, ώστε να υπάρχει χώρος για ζύμωμα ψωμιού. Θα μπορούσαμε, επίσης, να το χρησιμοποιήσουμε για να κόψουμε ψωμί. Αλλά να κόψουμε και λαχανικά; Όχι.

Παρόλο που μπορεί να μην ζυμώνουμε ψωμί, δεν είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις ξύλινες επιφάνειες για κοπή. Δεν έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν πολλά κι η υγρασία μπορεί να προκαλέσει στρέβλωση και μούχλα.

via GIPHY

ΒΕΝΤΟΥΖΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ

Αυτή η βεντούζα που βρίσκεται δίπλα στην τουαλέτα σε περίπτωση επείγουσας κατάστασης (you know what I mean), μάλλον δεν είναι η σωστή για την δουλειά. Η τυπική περίπτωση με ένα κόκκινο, σε σχήμα κουδουνιού, κύπελλο έχει σχεδιαστεί για να ξεμπλοκάρει νεροχύτες και μπανιέρες.

Η χρήση αυτής της βεντούζας δεν θα είναι πολύ αποτελεσματική στις τουαλέτες. Για αυτή τη δουλειά, χρειαζόμαστε ένα ειδικό εργαλείο τουαλέτας, το οποίο έχει μια φλάντζα στο άκρο που ταιριάζει άνετα στο άνοιγμα. Γκρεμίστηκαν τα πάντα γύρω σου, ε;

via GIPHY

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΟΡΟΦΗΣ

Οι ανεμιστήρες οροφής είναι πραγματικά σχεδιασμένοι για χρήση όλο το χρόνο, βοηθώντας μας να εξοικονομήσουμε κόστος ενέργειας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ρυθμίσουμε την κατεύθυνση που περιστρέφονται.

Το χειμώνα, θα πρέπει να ρυθμίσουμε τον ανεμιστήρα να περιστρέφεται δεξιόστροφα. Αυτό τραβά τον αέρα προς τα πάνω, προς την οροφή, μετατοπίζοντας τον θερμότερο αέρα που ανέβηκε και ωθώντας τον προς τα κάτω, προς τους τοίχους και το πάτωμα. Ας το κρατήσουμε στην χαμηλότερη ταχύτητα για να αποφύγουμε τυχόν ψύξη του ανέμου.

Το καλοκαίρι, ο ανεμιστήρας μας θα πρέπει να περιστρέφεται αριστερόστροφα για να βελτιώνει τη ροή του αέρα και να δημιουργεί αεράκι. Συνήθως μπορούμε να βρούμε τον διακόπτη για να αλλάξουμε την κατεύθυνση του ανεμιστήρα μας στο περίβλημα της «μηχανής» του ανεμιστήρα.

via GIPHY

ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ

Οι μπαταρίες κινητών τηλεφώνων φαίνεται να «πεθαίνουν» στις πιο δύσκολες στιγμές. Για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε μια σταθερή φόρτιση όλη την ημέρα, πιθανότατα αφήνουμε το τηλέφωνό μας συνδεδεμένο στον φορτιστή όλη τη νύχτα. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε πραγματικά να κάνει την μπαταρία του τηλεφώνου μας λιγότερο αποτελεσματική.

Δεν είναι δυνατή η υπερφόρτιση μιας μπαταρίας κινητού τηλεφώνου. Αλλά το να παραμένει το κινητό μας συνδεδεμένο στον φορτιστή και μετά το 100% προκαλεί κάτι που είναι γνωστό ως «χρέωση φορτίου». Καθώς το τηλέφωνό μας χάνει φυσικά λίγη φόρτιση, ο φορτιστής συνεχώς το ξεπερνά για να διατηρεί μια πλήρη μπαταρία. Αυτό πιέζει την μπαταρία, οδηγεί σε υψηλότερες θερμοκρασίες περιβάλλοντος για το τηλέφωνό μας και μπορεί να μειώσει την χωρητικότητα με την πάροδο του χρόνου.

via GIPHY

ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΑ ΤΑΨΙΑ

Προτιμάμε την ευκολία ενός αντικολλητικού ταψιού έναντι του ανοξείδωτου. Ο ανοξείδωτος χάλυβας μπορεί να είναι μακράς διαρκείας και μη τοξικός, αλλά μπορεί επίσης να είναι εφιάλτης στον καθαρισμό του.

Όπως αποδεικνύεται, μπορούμε να επεξεργαστούμε τα τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα όπως τα άλλα. Κάτι τέτοιο θα τα καταστήσει πολύ εύκολα στο μαγείρεμα και στο καθάρισμά τους, ενώ θα μας επιτρέψει να αποφύγουμε τις αμφισβητήσιμες χημικές ουσίες που καλύπτουν αντικολλητικά σκεύη.

Απλώς, ας επικαλύψουμε το τηγάνι μας με λάδι που έχει υψηλό σημείο καπνού. Ζεσταίνουμε σε μέτρια έως μέτρια υψηλή φωτιά για λίγα λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια απορρίπτουμε την περίσσεια λαδιού. Για να αποφύγουμε το πλύσιμο ας προσπαθήσουμε να το σκουπίσουμε μετά από κάθε χρήση αντί να το τρίψουμε με σαπούνι και νερό.

via GIPHY

ΡΟΛΛΑ ΧΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

Εδώ σ’ έχω. Το καυτό ζήτημα για το αν πρέπει να είναι πάνω ή κάτω επιτέλους μπορεί να διευθετηθεί. Σύμφωνα με απεικονίσεις από ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του 1891, ο εφευρέτης των κυλίνδρων χαρτιού τουαλέτας πρότεινε να πέσει το πτερύγιο πάνω από το ρολό.

Τα πλεονεκτήματα της ανάρτησης του ρολού με αυτόν τον τρόπο είναι ξεκάθαρα. Πρώτον, είναι πολύ πιο εύκολο να βρούμε το τέλος και να ξετυλίξουμε. Επιπλέον, είναι λίγο πιο υγιεινό, καθώς το άκρο διατηρείται μακριά από τον τοίχο του μπάνιου.

via GIPHY

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Όποιον ρωτήσεις για την Αγγελική θα σου πει μία λέξη: τρελή. Στη βάφτιση της έριξαν κερκυραϊκό, κρητικό και μανιάτικο λάδι κι απορείς με το χαρακτηρισμό; Την πήρες την απάντησή σου. Ισορροπώντας μεταξύ σοβαρότητας και παράνοιας, τελείωσε Δημοσιογραφία στο Πάντειο κι επειδή το ένα πτυχίο είναι pass, τελείωσε και Digital & Social Media στον Ant1 MediaLab. Στον ελεύθερό της χρόνο της αρέσει να διαβάζει βιβλία, να βλέπει σειρές και ταινίες, ν’ ακούει μουσική, να κάνει γυμναστική (χαχαχα) κι αν δεν το κάνει αυτό, ψάξτην στην κουζίνα γιατί θα ψαχουλεύει να βρει να φάει γλυκό. Προορισμός των ονείρων της η Νέα Υόρκη ελπίζοντας να πάει η τρέλα της μέχρι εκεί σύντομα.