TOP
kefali egkefalos

5 τρόποι αποτοξίνωσης για το θολό κεφάλι της πανδημίας

Νιώθετε το κεφάλι σας θολό; Τι πρέπει να κάνετε για να καθαρίσετε τη θολούρα που έχει δημιουργήσει η πανδημία στο κεφάλι σας;

Το άγχος και η έλλειψη ύπνου είναι πλέον δεδομένα με το πέρας της πανδημίας και το χρόνιο στρες που απορρέει από αυτά μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία του εγκεφάλου μας. Αυτό σημαίνει ότι το θολό κεφάλι είναι μια πραγματικότητα – όταν το κεφάλι μοιάζει να είναι γεμάτο από βαμβάκι, ή όταν προσπαθούμε να θυμηθούμε λόγια και είναι αδύνατον. Μπορεί επίσης να δυσκολευόμαστε να κάνουμε υπολογισμούς και ή να παλεύουμε για να λύσουμε και το πιο απλό πρόβλημα.

andras kathetai kai krataei to kefali tou

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΟΛΟΥΡΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ;

«Η ομίχλη του εγκεφάλου δεν είναι διάγνωση, ασθένεια ή διαταραχή», εξηγεί η δρ. Μπρέναν. Εμφανίζεται όταν ο εγκέφαλος δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά. Αυτό μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, όπως: ορμονική ανισορροπία, παρενέργεια της φαρμακευτικής αγωγής, ασθένεια, λοίμωξη, φλεγμονή, αυτοάνοση απόκριση, χρόνιος πόνος, διατροφική ανεπάρκεια, ανεπαρκής ή κακή ποιότητα ύπνου, κακή διαχείριση χρόνιου άγχους και ακόμη και έλλειψη άσκησης.

«Αυτοί οι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου με διάφορους τρόπους»

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ;
  1. Να δώσουμε προτεραιότητα στον ύπνο

Να πηγαίνουμε για ύπνο και να σηκωνόμαστε από το κρεβάτι την ίδια ώρα. Να διαχειριστούμε την έκθεση στο φως. Να παίρνουμε τουλάχιστον 30 λεπτά το φως της ημέρας καθημερινά, να χαμηλώνουμε τα φώτα από τις 20.00 και μετά, να απενεργοποιούμε τις συσκευές που εκπέμπουν μπλε φως μια ώρα πριν από το κρεβάτι, να κοιμόμαστε σε απόλυτο σκοτάδι και να εκθέτουμε τον εαυτό μας στο φως της ημέρας ή στο λευκό φως όταν ξυπνάμε.

via GIPHY

  1. Να διαχειριζόμαστε το στρες

Να διαλέγουμε προσεκτικά τις σκέψεις μας – να αφήνουμε εκτός τις αρνητικές σκέψεις. Να είμαστε ρεαλιστές σχετικά με το τι μπορούμε να πετύχουμε – τόσο εμείς όσο κι οι γύρω μας.

via GIPHY

  1. Να κάνουμε άσκηση

Να πούμε «ναι» στην πρόκληση, να βγάλουμε τους εαυτούς μας από ό,τι είναι βολικό. Να καθόμαστε λιγότερο και να είμαστε όρθιοι περισσότερο. Να ενσωματώσουμε την κίνηση στην ημέρα μας όσο περισσότερο μπορούμε.

via GIPHY

  1. Να τρώμε καλά

Να υιοθετήσουμε μια Μεσογειακού τύπου διατροφή. Να φροντίσουμε την καλή λειτουργία του εντέρου. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό με την άσκηση και με το να συμπεριλαμβάνουμε αρκετές φυτικές ίνες στη διατροφή μας και τρώγοντας μια ποικίλη διατροφή.

via GIPHY

  1. Να έχουμε στρατηγική

Να εστιάσουμε σ′ αυτά που μπορούμε κι όχι σ′ αυτά που δεν μπορούμε να κάνουμε. Να αποσυμπιέσουμε τον εγκέφαλό μας. Ας ξεφορτωθούμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε από τον κεφάλι μας από το χαρτί ή από τις ηλεκτρονικές συσκευές. Να αφαιρέσουμε τους περισπασμούς και να αποφύγουμε τις πολλαπλές εργασίες. Να οργανωθούμε.

via GIPHY

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
3
+1
1
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Όποιον ρωτήσεις για την Αγγελική θα σου πει μία λέξη: τρελή. Στη βάφτιση της έριξαν κερκυραϊκό, κρητικό και μανιάτικο λάδι κι απορείς με το χαρακτηρισμό; Την πήρες την απάντησή σου. Ισορροπώντας μεταξύ σοβαρότητας και παράνοιας, τελείωσε Δημοσιογραφία στο Πάντειο κι επειδή το ένα πτυχίο είναι pass, τελείωσε και Digital & Social Media στον Ant1 MediaLab. Στον ελεύθερό της χρόνο της αρέσει να διαβάζει βιβλία, να βλέπει σειρές και ταινίες, ν’ ακούει μουσική, να κάνει γυμναστική (χαχαχα) κι αν δεν το κάνει αυτό, ψάξτην στην κουζίνα γιατί θα ψαχουλεύει να βρει να φάει γλυκό. Προορισμός των ονείρων της η Νέα Υόρκη ελπίζοντας να πάει η τρέλα της μέχρι εκεί σύντομα.