TOP

5 μύθοι για τα μοναχοπαίδια

Καθώς τα χρόνια περνούν, διαπιστώνεται ότι οι οικογένειες αποτελούνται από ένα παιδί. Οι λόγοι ποικίλουν, με τον επικρατέστερο να είναι ο οικονομικός. Κυκλοφορούν διάφορες απόψεις (φήμες θα τις πω εγώ) σχετικά με τα μοναχοπαίδια και βάσει πείρας, είμαι εδώ για να τις καταρρίψω όλες.

Τα μοναχοπαίδια νιώθουν μοναξιά

Η αλήθεια είναι ότι για πολλά χρόνια έπρηζα τους γονείς μου να μου κάνουν ένα αδερφάκι, αλλά όχι γιατί ήθελα απαραίτητα την παρέα του. Περισσότερο ήθελα να το φροντίζω και να το αγαπήσω όσο δεν πάει. Τα μοναχοπαίδια δε νιώθουν μοναξιά, αφού από πολύ μικρά έχουν βρει τους φίλους τους που μια χαρά καλύπτουν ένα αδερφικό κενό. Μη σας πω ότι με τα πολλά που ακούμε, οι φίλοι είναι καλύτερα αδέρφια από τα πραγματικά αδέρφια, οπότε μη στεναχωριέστε που δε μας έδωσε ο Θεός άλλο ένα μούλικο σαν τα μούτρα μας. Επίσης, η καλύτερη παρέα ενός μοναχοπαιδιού είναι ο ίδιος του ο εαυτός και ποτέ δε θα νιώσει μοναξιά, γιατί αυτοκρίνεται, αυτοελέγχεται και δεν έχει την ανάγκη κανενός. Ίσα ίσα που πολλές φορές χρειαζόμαστε τη μοναξιά μας και νιώθουμε όμορφα με αυτό. Η μόνη στιγμή που τα μοναχοπαίδια θα νιώσουν μοναξιά είναι όταν θα έχουν να διαχειριστούν τη φροντίδα και την απώλεια των ηλικιωμένων γονιών τους. 

only_child2

Τα μοναχοπαίδια είναι πιο εγωκεντρικά

Προφανώς και όχι. Έχετε δει αδέρφια να ζηλεύει το ένα το άλλο επειδή το ένα μπορεί να έχει περισσότερα παιχνίδια, ή περισσότερη προσοχή από τους γονείς τους, ή επειδή το ένα έχει καλύτερη φάτσα από το άλλο, ξέρω γω; Δε λέω ότι όλα τα αδέρφια είναι έτσι, αλλά υπάρχει μεγάλη μερίδα που επικρατεί ζήλια και πραγματικά είναι λυπηρό. Πολλά παιδιά με αδέρφια είναι πιο εγωκεντρικά από τα μοναχοπαίδια για τους παραπάνω λόγους. Τα μοναχοπαίδια έχουν τόση αγάπη μέσα τους, που τη δίνουν απλόχερα στους φίλους τους και σε όποιους αγαπούν, γίνονται πολύ δοτικοί και γενναιόδωροι. 

giphy (1)

Τα μοναχοπαίδια είναι κακομαθημένα

Κλαίω και ξανακλαίω. Η αλήθεια είναι ότι κάποια μπορεί και να είναι, αλλά δε φταίνε αυτά. Φταίνε ξεκάθαρα οι γονείς τους κι ο τρόπος που τα μεγάλωσαν. Κακομαθημένα παιδιά μπορεί να είναι κι αδέρφια χωρισμένων παιδιών, γιατί ο κάθε γονέας κάνει τα πάντα για να είναι πιο αγαπητός από τον άλλον. Αν υπάρχουν όρια και κανόνες σε μια οικογένεια, κανένας δε γίνεται κακομαθημένος. Επομένως, τα μοναχοπαίδια έχουν τις ίδιες πιθανότητες να είναι κακομαθημένα όσο και τα άλλα παιδιά

giphy

Τα μοναχοπαίδια δεν είναι κοινωνικά

Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πολύ καλά ότι κάθε άλλο από αντικοινωνική είμαι. Αποδεδειγμένο κι από πολλές έρευνες, τα μοναχοπαίδια αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες από τις πολύ μικρές σχολικές ηλικίες, οπότε τα περισσότερα είναι κι η ψυχή της παρέας τους καθώς μεγαλώνουν.

giphy (2)

Τα μοναχοπαίδια είναι προβληματικά παιδιά

Προβληματικοί είστε και φαίνεστε. Τα μοναχοπαίδια μεγαλώνουν σ’ ένα περιβάλλον που έχουν την αμέριστη προσοχή των ενηλίκων (δεν εννοώ ότι τα κακομαθαίνουν), που τους εμπλουτίζουν με διάφορα ερεθίσματα κι έτσι αναπτύσσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, βάζουν υψηλούς στόχους και εξασκούν την ευφυΐα τους. Γι’ αυτό άλλωστε γινόμαστε καλύτεροι μαθητές (φυτά για πάντα ρε).

 

Πηγή Εικόνας Εξωφύλλου: https://www.wbur.org/cognoscenti/2015/05/27/family-size-laurie-edwards 

 

 

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Όποιον ρωτήσεις για την Αγγελική θα σου πει μία λέξη: τρελή. Στη βάφτιση της έριξαν κερκυραϊκό, κρητικό και μανιάτικο λάδι κι απορείς με το χαρακτηρισμό; Την πήρες την απάντησή σου. Ισορροπώντας μεταξύ σοβαρότητας και παράνοιας, τελείωσε Δημοσιογραφία στο Πάντειο κι επειδή το ένα πτυχίο είναι pass, τελείωσε και Digital & Social Media στον Ant1 MediaLab. Στον ελεύθερό της χρόνο της αρέσει να διαβάζει βιβλία, να βλέπει σειρές και ταινίες, ν’ ακούει μουσική, να κάνει γυμναστική (χαχαχα) κι αν δεν το κάνει αυτό, ψάξτην στην κουζίνα γιατί θα ψαχουλεύει να βρει να φάει γλυκό. Προορισμός των ονείρων της η Νέα Υόρκη ελπίζοντας να πάει η τρέλα της μέχρι εκεί σύντομα.

Post a Comment