TOP

3+1 ανοιξιάτικοι προορισμοί εξωτερικού

Μπορεί να απομένουν μόλις δύο μήνες και κάτι για την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού, αλλά όσο να είναι δεν το λες και κοντινό. Πριν πάρουμε παραμάζωμα λοιπόν τις παραλίες και τα ελληνικά νησιά, ποιος θα έλεγε όχι σε μια ανοιξιάτικη απόδραση; Σας προτείνουμε 3+1 ανοιξιάτικους προορισμούς εξωτερικού για όλα τα γούστα και κυρίως για όλα τα πορτοφόλια.

Βουδαπέστη

IMG-1dbdddb525f012642ba5e4a4fce0b1ac-V

(Πηγή εικόνας από το αρχείο του Παύλου Κωστή: www.instagram.com)

Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας δεν υστερεί σε τίποτα από άλλες πιο διαφημισμένες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Μια πόλη που χωρίζεται κυριολεκτικά στα δύο, καθώς ο Δούναβης χωρίζει τα δύο προάστια της πόλης, δηλαδή τη Βούδα και την Πέστη, εξ ου και το όνομα αυτής. Το διαμάντι του Δούναβη, όπως την αποκαλούν, και όχι άδικα, συνδυάζει τόσο την περίτεχνη αρχιτεκτονική, όσο και τη νυχτερινή ζωή. Κάστρα, γέφυρες, ανάκτορα και περίτεχνης αρχιτεκτονικής κτήρια διαμορφώνουν μια πόλη που θυμίζει μια άλλη εποχή. Τα σημαντικότερα αξιοθέατα είναι το κτήριο του κοινοβουλίου, ο ναός του Ματίας και φυσικά οι γέφυρες που ενώνουν τα δύο μέρη της πόλης. Τη νύχτα ο φωτισμός αντανακλάται στα νερά του ποταμού και όλη η πόλη λάμπει κυριολεκτικά.

budapest-4

(Πηγή εικόνας: citycampus.gr)

Το κόστος ζωής είναι ιδιαίτερα χαμηλό, με διαμονή και φαγητό να μην ξεπερνούν τα πενήντα ευρώ ημερησίως (υπό φυσιολογικές συνθήκες πάντα) ενώ τα αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής πάντα θέσης διατίθενται από σαράντα ευρώ. Ο καιρός τους ανοιξιάτικους μήνες είναι χαρακτηριστικά καλός (για τα δεδομένα της Ουγγαρίας πάντα). Ένα low budget ταξίδι που θα σε αποζημιώσει.

Υ.Γ.1: Πριν επιλέξεις τη διαμονή σου να έχεις υπόψιν ότι η Βούδα αποτελεί το ιστορικό κέντρο της πόλης ενώ η Πέστη είναι αυτή που κρατάει τα σκήπτρα της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας, κοινώς εστιατόρια, bars, clubs βρίσκονται στη Πέστη. Παρ’ όλα αυτά μην ανησυχήσεις ιδιαίτερα, γιατί το πέρασμα από την μια πλευρά στην άλλη είναι σχετικά εύκολο.

Υ.Γ.2: Σε τρεις-τέσσερις μέρες έχεις γυρίσει όλη την πόλη.

Κρακοβία

989272_GP_Krakow

(Πηγή εικόνας: thebody.gr )

H Κρακοβία μπορεί να μην είναι πρωτεύουσα της Πολωνίας, παρ’ όλα αυτά κρατάει τα σκήπτρα του νούμερο ένα προορισμού της χώρας. Σε αντίθεση με τη Βαρσοβία, η Κρακοβία δεν υπέστη καμία υλική ζημιά κατά την εισβολή των Ναζί στην Πολωνία, καθώς ο ρώσικος στρατός κατάφερε κυριολεκτικά τη τελευταία στιγμή να την σώσει. Τα κτήρια έχουν παραμείνει άθικτα και η πόλη θυμίζει παραμύθι. Στα αξιοθέατα που μπορεί κάποιος να επισκεφθεί συγκαταλέγονται το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Αuschwitz (απέχει μόλις πενήντα λεπτά από τη Κρακοβία), το Wawel Castle, η παλαιά πόλη, το Planty Park καθώς και το Αλατωρυχείο Βιελίτσκα (δεκαπέντε μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης). Η Κρακοβία φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή, καθώς την έχουν προτιμήσει για τη φοίτησή τους περίπου διακόσιοι χιλιάδες φοιτητές. Τα αεροπορικά εισιτήρια δεν ξεπερνούν τα εβδομήντα ευρώ και το κόστος ζωής είναι πραγματικά εξευτελιστικό, με τη διαμονή να υπολογίζεται στα είκοσι ευρώ την ημέρα και το φαγητό να μην ξεπερνά τα δέκα με δεκαπέντε ευρώ ημερησίως, ενώ το ποτό κοστίζει μόλις δύο ευρώ.

Υ.Γ.1: Ακόμα και αν γνωρίζετε τα βασικά της Αγγλικής γλώσσας, ξέρετε σίγουρα περισσότερα αγγλικά από τον μέσο Πολωνό, κάτι που καθιστά την συνεννόηση επικίνδυνα δύσκολη.

Υ.Γ.2: Αν έχετε σκοπό να χρησιμοποιήσετε τρένα ή λεωφορεία για τη μετακίνησή σας από και προς το αεροδρόμιο, φροντίστε να έχετε κλείσει τα εισιτήρια σας από την Ελλάδα, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες και η μη γνώση αγγλικών από μεριάς ντόπιων δε βοηθάει ιδιαίτερα τη κατάσταση.

Μπρυζ

IMG_20171015_151651

(Πηγή εικόνας: Προσωπικό Αρχείο)

Εκεί που η λέξη παραμύθι γίνεται πραγματικότητα. Το Μπρυζ απέχει σχεδόν μια ώρα από τη πρωτεύουσα του Βελγίου, τις Βρυξέλλες, και είναι το λιγότερο ονειρικό. Μια πόλη χτισμένη πάνω στο νερό και περικυκλωμένη από πράσινο. Τα γραφικά κτήρια, το πλακόστρωτο στους δρόμους, οι γέφυρες που ενώνουν τα μέρη της πόλης, καθώς τα χωρίζει το νερό συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο. Το Μπρυζ μπορεί ειλικρινά να εντυπωσιάσει οποιοδήποτε επισκέπτη. Ενδείκνυται για ζευγάρια περισσότερο από παρέες φίλων λόγω του ότι δεν διαθέτει ούτε ίχνος νυχτερινής ζωής. Ωστόσο στα γραφικά σοκάκια θα βρεις υπέροχες μπυραρίες στις οποίες μπορείς να δοκιμάσεις μεγάλη εμπειρία από ντόπιες και μη μπύρες σε κάθε χρώμα και περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Το κόστος διαμονής δεν είναι απαγορευτικό, κατά μέσο όρο στα τριάντα ευρώ ενώ τα αεροπορικά εισιτήρια για Βρυξέλλες κοστίζουν περίπου εξήντα ευρώ ενώ το τρένο κοστίζει εφτά ευρώ

Υ.Γ.1: Οι τιμές για φαγητό και ποτό στο Μπρυζ όπως και σε όλο το Βέλγιο είναι αρκετά υψηλές, οπότε μην εκπλαγείτε αν σας χρεώσουν έως και εικοσιπέντε ευρώ για μια πίτσα.

Υ.Γ.2: Οι μπύρες έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε αλκοόλ, οπότε αν θέλετε να αποφύγετε το μεθύσι προσέξτε την.

Φλωρεντία

florentia1

(Πηγή εικόνας: messiniaradio.gr )

Η πόλη της αναγέννησης μπορεί να γεννήσει τον ενθουσιασμό ακόμα και στον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Κάθε οικοδόμημα στη Φλωρεντία είναι ένα έργο τέχνης, μουσεία και αξιοθέατα ξεπηδούν σε κάθε γωνιά της πόλης. Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί ταξιδιώτες παθαίνουν το σύνδρομο της Φλωρεντίας ή αλλιώς το σύνδρομο του Στεντάλ. Πρόκειται για μια ψυχοσωματική ασθένεια που εμφανίζεται ως αντίδραση στην τέχνη ιδιαίτερα σε χώρους που συγκεντρώνονται πολλά έργα τέχνης ή όταν ένα έργο τέχνης είναι ιδιαιτέρα ελκυστικό στο θεατή και ικανό να του δημιουργήσει έντονα συναισθήματα τα οποία όμως σωματοποιούνται. Έτσι, έχουμε αντιδράσεις όπως έντονο άγχος, ζάλη, λιποθυμία, ταχυκαρδία ακόμα και παραισθήσεις. Τα σημαντικότερα αξιοθέατα της είναι το Duomo (βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης), το Μουσείο τέχνης της Φλωρεντίας στο οποίο φιλοξενείται  το γλυπτό του Μιχαήλ Άγγελου, Δαβίδ, η Uffizi Gallery, το Palazzo Pitti, οι Κήποι Boboli, το Pon Vecchio. Το κόστος ζωής δεν απέχει πολύ από αυτό της Ελλάδας και είναι προσιτό όπως και σε όλη τη γειτονική χώρα. Η διαμονή σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και ξενοδοχεία κοστίζει από δεκαπέντε έως τριάντα ευρώ το άτομο ανά ημέρα. Η ιταλική κουζίνα δεσπόζει, με πίτσες και ζυμαρικά να έχουν την τιμητική τους και μπορείς να γευτείς μεσογειακά πιάτα που ξεκινούν από τα εφτά ευρώ.

Υ.Γ. Το μόνο υστερόγραφο είναι ότι πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε τη Φλωρεντία κάποια στιγμή στη ζωή σου.

Καλό Ταξίδι!

Πηγή Κεντρικής Εικόνας:toptraveller.gr 

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Φοιτητής παλαιάς σχολής, μεταφορικά και κυριολεκτικά, καθώς η σχολή έχει αλλάξει τρία ονόματα και εννιά προγράμματα σπουδών από τότε που εισήχθη. Ο ελεύθερος χρόνος του μοιράζεται ανάμεσα σε βόλτες, φίλους, βόλτες με φίλους, ποδόσφαιρο και κυρίως αμερικάνικες σειρές χωρίς φίλους, γιατί μιλάνε πολύ. Όνειρό του ένα ταξίδι στο Θιβέτ για να εξισορροπήσει τα τσάκρα του και αν διαβάσεις άρθρο του, θα καταλάβεις γιατί πρέπει οπωσδήποτε να το κάνει.

Post a Comment