TOP

3 μυστικά για έντονο βλέμμα χωρίς καλλυντικά

Πολλές φορές το πρόσωπο μας φαίνεται άτονο (λόγω κούρασης, αβιταμίνωσης ή αφυδάτωσης). Κι αυτό που μας ενοχλεί αισθητικά είναι τα θαμπά χαρακτηριστικά μας. Σύμφωνα με παλαιότερες θεωρίες του μακιγιάζ αλλά και προσωπολόγων, τα πρωτεύοντα χαρακτηριστικά (δηλαδή αυτά που παίζουν τον βασικό ρόλο στην συνολική γνώμη για ένα ελκυστικό πρόσωπο) είναι φυσικά τα μάτια και τα χείλη. Στα παραπάνω προστέθηκαν και τα φρύδια τον τελευταίο καιρό κι όχι άδικα, αν  θέλετε την γνώμη μου, γιατί συμπληρώνουν την περιοχή των ματιών αναντικατάστατα και ενισχύουν το βλέμμα (αν δεν την θέλετε αγνοήστε την τελευταία πρόταση😂).

Για εσάς που δεν έχετε καλή σχέση με το μακιγιάζ έχω 3 λύσεις που θα σας δώσουν (ημι)μόνιμα αποτελέσματα με φυσικότητα και θα σας γλιτώσουν χρόνο στην καθημερινότητα σας.

Βαφή βλεφαρίδων

Είναι βαφή συγκεκριμένα δημιουργημένη για το πρόσωπο και την περιοφθαλμική περιοχή (κι όχι βαφή μαλλιών), η οποία σκουραίνει το χρώμα των βλεφαρίδων και δίνει την ψευδαίσθηση ενός πιο έντονου βλέμματος. Είναι ανώδυνη φυσικά και διαρκεί έως ότου πέσουν οι φυσικές μας βλεφαρίδες και αντικατασταθούν από τις καινούριες (21-28 μέρες). Μπορεί αρκετά επάξια να αντικαταστήσει την μάσκαρα, ειδικά αν συνδυαστεί με ένα ψαλιδάκι βλεφαρίδων για καμπυλότητα. Οι συνηθέστερες αποχρώσεις είναι σκούρο καστανό, μαύρο και blue black.

eye-lashes-keratin-procedure-salon

Βαφή φρυδιών

Είναι η ίδια φιλοσοφία και ουσιαστικά το ίδιο προϊόν με το παραπάνω τοποθετημένο στα φρύδια αυτήν την φορά και σε  πιο φυσικά και απαλά χρώματα. Τι εννοώ: Οι βαφές για βλεφαρίδες και φρύδια είναι τα ίδια προϊόντα συνήθως, αλλά φυσικά τα χρώματα διαφέρουν. Ενώ στις βλεφαρίδες μπορούμε να πάμε μέχρι και στο απολυτό μαύρο στα φρύδια προτείνουμε μέχρι καστανό αλλιώς το αποτέλεσμα θα είναι μη ρεαλιστικό. Τα αποτελέσματα είναι φοβερά, φυσικότατα και σε γλυτώνουν από το μολύβι φρυδιών (που όσο μάστερ και να είσαι δεν γίνεται κάθε μέρα να το κάνεις το ίδιο σωστά).

Αν λοιπόν θες να ανεβάσεις level στην ένταση του βλέμματός σου συνδύασε τις 2 παραπάνω τεχνικές.

beautician-doing-eyebrow-treatment-her-client

Brow lamination

Αν γνωρίζεις τι είναι το lash lift τότε εύκολα θα καταλάβεις την λογική του brow lamination. Αν όχι σου δίνω μια σύντομη περιγραφή αμέσως τώρα. Υπάρχουν προϊόντα ειδικά για να “κοκκαλώνουν” τις τρίχες σε συγκεκριμένη θέση ή καμπυλότητα. Αυτή διαρκεί μέχρι να πέσουν οι τρίχες και να εμφανιστούν καινούριες στην θέση τους, δηλαδή περίπου ένα μηνά. Στις βλεφαρίδες λέγεται lash lift, μια τεχνική που τις γυρνάει και τους δίνει καμπυλότητα, ενώ τις ανορθώνει κιόλας δίνοντας ένα αποτέλεσμα σαν μόνιμη μάσκαρα.

Στο brow lamination, η ιδία φιλοσοφία εφαρμόζεται στα φρύδια κοκκαλώνοντας τα βουρτσισμένα ανοδικά και λοξά ώστε να μας δίνουν την ψευδαίσθηση των πυκνών νεανικών fluffy φρυδιών. Μπορεί να συνδυαστεί με βαφή ή και όχι. Μια life changing υπηρεσία αισθητικής, ανώδυνη και ρεαλιστική που ανακαλύφθηκε τα τελευταία χρόνια.

Οι 3 παραπάνω προτάσεις υπερέχουν κατ’ εμέ σε σχέση με άλλες τεχνικές γιατί δίνουν φυσικό αποτέλεσμα το όποιο θέλει ανανέωση κάθε 30-40 ημέρες. Χρονικό διάστημα που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε για να συνδυάσετε και άλλες beauty υπηρεσίες, όπως πεντικιούρ, σχήμα φρυδιών ή αποτρίχωση.

Ce ca λοιπόν! That’s all for now. Θα ήθελα τις γνώμες ή εμπειρίες σας πάνω στις παραπάνω τεχνικές στο @lil_bit_ofme στο Instagram.

Διαβάστε επίσης: 6 tips για φρέσκο και νεανικό «no makeup» μακιγιάζ

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, όπου αποφοίτησε από τα ΤΕΙ Αισθητικής. Την κέρδισε το μακιγιάζ, το nail art και η face yoga. Από μικρή είχε αδυναμία σε όλες τις μορφές του καλλιτεχνικό χώρου, γι’ αυτό και ασχολήθηκε με την ζωγραφική, την συγγραφή, την urban φωτογραφία και τον χορό. Αγαπάει τις ευρωπαϊκές κομεντί, τα μυθιστορήματα δράσης, αλλά κυρίως την μουσική. Προτιμάει τα παρεΐστικα μικρά μαγαζάκια, τα bistrot και τις pubs. Ζει με τον σκυλάκο της και πηγαίνουν μαζί μεγάλες βόλτες και εκδρομές, αγαπημένος τους προορισμός είναι η Θάσος. Το μότο που την εκφράζει ‘’stay true to yourself’’.