TOP
φενγκ σούι

10+1 βασικές αρχές του φενγκ σούι για καλοτυχία

Η φιλοσοφία του φενγκ σούι είναι ένα σύστημα παραδοσιακής κινεζικής γεωμαντείας.

Στη σύγχρονη εποχή, με τον όρο «φενγκ σούι» αποκαλείται η τοποθέτηση διαφόρων αντικειμένων σε ένα χώρο, έτσι ώστε να υπάρχει καλή ενέργεια και τύχη.

Ωστόσο, στην αρχαιότητα είχε σκοπό την εύρεση οικοπέδου με καλή ενέργεια για τη δημιουργία πόλεων. Στα κινεζικά σημαίνει αέρας και νερό και το όνομα αυτό δόθηκε από τα δύο σημαντικότερα χαρακτηριστικά ενός οικοπέδου, δηλαδή τον αέρα (επηρεάζεται από τα δάση ή τα βουνά κτλ) και το νερό (ποτάμια, λίμνες κτλ).

ενέργεια φενγκ σούι

Η φιλοσοφία του «φενγκ σούι» είναι κοινή και στην αρχαία και τη σύγχρονη μορφή του. Κοινή βάση είναι ότι τα πάντα αποτελούνται από την ενέργεια που λέγεται «τσι». Αυτή η ενέργεια μπορεί να πάρει τις μορφές 5 βασικών στοιχείων: Νερό, φωτιά, ξύλο, μέταλλο και γη. Αυτά τα 5 στοιχεία αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και αλληλοσχετίζονται.

Παρακάτω θα δείτε 10+1 βασικές αρχές φενγκ σούι για το σπίτι σας:

 • Μην τοποθετείτε καθρέφτες απέναντι απ’ το κρεβάτι σας, γιατί αντανακλάται η αρνητική ενέργεια.
 • Tο κρεβάτι πρέπει πάντα να «κοιτάζει» προς την Ανατολή, ενώ πόδια του κρεβατιού δεν πρέπει να έχουν κατεύθυνση προς την είσοδο του υπνοδωματίου, γιατί σύμφωνα με την κινέζικη παράδοση, αυτή είναι η στάση που βγαίνουν οι νεκροί απ’ το δωμάτιο.
 • Τα αποξηραμένα ή τεχνητά λουλούδια δεν έχουν θέση στο σπίτι σας, καθώς απαγορεύεται οτιδήποτε νεκρό μέσα στο σπίτι.
 • Η ροή της ενέργειας δεν πρέπει να βρίσκει εμπόδια, γι’ αυτό καναπέδες, καρέκλες και κρεβάτια δεν πρέπει να τοποθετούνται με την πλάτη προς τα παράθυρα και τις πόρτες.
 • Ο καναπές πρέπει να «κοιτάζει» προς την κεντρική είσοδο του σαλονιού.
 • Λέμε «όχι» σε γωνίες και προτιμάμε οβάλ τραπέζια αντί για ορθογώνια ή τετράγωνα και μαξιλάρια ή πουφ αντί για καρέκλες.
 • Απαγορεύεται η ακαταστασία, καθώς όταν ένα σπίτι είναι τακτοποιημένο, τότε και οι σκέψεις των ενοίκων είναι και αυτές σε τάξη.
 • Η είσοδος του σπιτιού πρέπει να είναι όμορφη, για να προσελκύουμε όμορφα πράγματα και ανθρώπους στη ζωή μας ( πχ. καθαρό χαλάκι πόρτας, κάποιο φυτό)
 • Διορθώνουμε ό,τι είναι χαλασμένο και πετάμε ό,τι δεν χρειαζόμαστε ή δε λειτουργεί, για να έχουμε τύχη στα οικονομικά μας.
 • Παράλληλα, βάζουμε τάπες στα σιφώνια, κατεβάζουμε το καπάκι της τουαλέτας και κλείνουμε την πόρτα του μπάνιου, προκειμένου να μας περισσεύουν λεφτά στο τέλος του μήνα.
 • Απαγορεύονται ρητά οι ηλεκτρονικές συσκευές μέσα στην κρεβατοκάμαρα.
Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Αγαπάει το αστικό τοπίο και όλα τα καλλιτεχνικά δρώμενα που το ακολουθούν, ενώ λατρεύει τα ταξίδια. Της αρέσει να κάνει φωτογραφικά αφιερώματα από τα μέρη που πηγαίνει. Ακόμα δεν ξέρει γιατί ακολούθησε το δρόμο της δημοσιογραφίας, μάλλον γιατί πιστεύει πως αυτός ο κλάδος είναι ένας είδος εξερεύνησης και δεν θα την κάνει να «βαλτώσει» ποτέ. Ιδανικά θα ήθελε να ακολουθήσει καριέρα ως πολεμική ανταποκρίτρια.