TOP
soma-daxtyla-podia

5 πράγματα που δε θα έχει το σώμα μας σε λίγα χρόνια

Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί γιατί να έχεις κάτι στο σώμα σου, αφού στην ουσία (για σένα) είναι άχρηστο. Βέβαια, μπορεί να έχεις και δίκιο. 

Διότι στο κάτω κάτω, ορισμένα πράγματα είναι και υπερκτιμημένα. 

Υπάρχουν όντως σημεία στο σώμα μας που τα έχουμε από τη “ζωική” μορφή μας και τώρα πια δεν χρησιμεύουν σε τίποτα. Λογικά, λοιπόν, το ανθρώπινο DNA θα τα αποβάλει κάποια στιγμή. Βέβαια, δεν θα ζούμε για να το δούμε αυτό και θα χαιρετήσουμε τον μάταιο ετούτο κόσμο έχοντας και τα 5 πάνω μας, αφού για να εξαφανιστούν, θα περάσουν εκατοντάδες χρόνια.  

Ποια θα εξαφανιστούν, όμως; 

Τρίχες στο σώμα 

Ήδη έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται σε μερικούς. Ο άνθρωπος έχει χάσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό το “τρίχωμά” του και θα συνεχίσει να το χάνει όσο δεν το έχει ανάγκη (για να κρατάει τη θερμοκρασία του, δηλαδή, και να προστατεύεται από το περιβάλλον). Το λες και καλό νέο για τις γενιές που έρχονται, αφού δεν θα ταλαιπωρούνται με ξυρίσματα κι αποτριχώσεις. Thank God, θα μας μείνουν τα μαλλιά! 

via GIPHY

Φρονιμίτες 

Αν μιλάμε για άχρηστα δόντια, παίρνουν την πρωτιά. Στην ουσία, δεν προσφέρουν τίποτα, κάνουν εμφάνιση (αν κάνουν κιόλας) σε μια ηλικία που οι αντοχές σου για να βγάλεις νέα δόντια είναι μηδαμηνές και κατά πολύ μεγάλο ποσοστό βγαίνουν στραβά, πονάνε και θέλουν αφαίρεση – κάτι που πάλι οι αντοχές σου είναι μηδαμηνές για να το διαχειριστείς. Επομένως, πολύ σοφά το σώμα μας αποφασίζει να τους αποβάλει σιγά σιγά. 

via GIPHY

Δάχτυλα ποδιών 

Ναι, καλά διάβασες. Πάρε τον χρόνο σου να συνειδητοποιήσεις τι διάβασες μόλις. Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι οι άνθρωποι έχουν αλλάξει τον τρόπο που περπατούν και το κέντρο ισορροπίας τους είναι πλέον στο πέλμα κι όχι στα δάχτυλα όπως κάποτε. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι τα δάχτυλα του ποδιού δεν έχουν τεράστια χρησιμότητα πια και δεν είναι απίθανο σε μερικά (πολύ μερικά) χρόνια να μην τα έχουμε καθόλου. 

via GIPHY

Ιγμόρεια 

Ανύπαρκτος ο λόγος ύπαρξής τους, οπότε θα εξαφανιστούν κι αυτά, μαζί με τους πονοκεφάλους, την ιγμορίτιδα και τις ημικρανίες. 

via GIPHY

Αντρικές ρώγες 

Είναι ξεκάθαρο ότι οι άντρες δεν τις χρειάζονται (σχεδόν) καθόλου, άρα θα τις αφήσουν πίσω κάποια στιγμή. Ωστόσο, με δεδομένο ότι οι ρώγες σχηματίζονται σε μία περίοδο που το έμβρυο δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει τον δρόμο που τελικά θα ακολουθήσει (αρσενικό ή θηλυκό), δεν ξέρουμε πώς μπορεί να γίνει αυτό. Οι επιστήμονες, παρ’ όλα αυτά, δηλώνουν βέβαιοι ότι μετά από μερικές εκατοντάδες χρόνια, οι άντρες δεν θα έχουν ρώγες. 

via GIPHY

 

Πηγή Εξωφύλλου: Provocateur

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Όποιον ρωτήσεις για την Αγγελική θα σου πει μία λέξη: τρελή. Στη βάφτιση της έριξαν κερκυραϊκό, κρητικό και μανιάτικο λάδι κι απορείς με το χαρακτηρισμό; Την πήρες την απάντησή σου. Ισορροπώντας μεταξύ σοβαρότητας και παράνοιας, τελείωσε Δημοσιογραφία στο Πάντειο κι επειδή το ένα πτυχίο είναι pass, τελείωσε και Digital & Social Media στον Ant1 MediaLab. Στον ελεύθερό της χρόνο της αρέσει να διαβάζει βιβλία, να βλέπει σειρές και ταινίες, ν’ ακούει μουσική, να κάνει γυμναστική (χαχαχα) κι αν δεν το κάνει αυτό, ψάξτην στην κουζίνα γιατί θα ψαχουλεύει να βρει να φάει γλυκό. Προορισμός των ονείρων της η Νέα Υόρκη ελπίζοντας να πάει η τρέλα της μέχρι εκεί σύντομα.