TOP

Όσα λες και όσα κάνεις

Λέξεις VS Πράξεις. Το γνωστό σε όλους, άλλα λέω και άλλα κάνω. Είναι αυτή η τάση να εκφράζεσαι με έναν συγκεκριμένο τρόπο, αλλά οι πράξεις σου να δείχνουν το αντίθετο. Ή αντιστρόφως, πράττεις, αλλά τα λόγια δεν συμπνέουν με τα όσα έχεις κάνει. Και κάπως έτσι μπερδεύεις τον εαυτό σου και τους γύρω σου, δημιουργώντας χαοτικό κλίμα στις πάσης φύσεως σχέσεις σου. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό και σε ποια προβλήματα οδηγεί;

Ανασφάλεια, μπέρδεμα, φόβος, είναι μερικές απ’ τις αιτίες για το φαινόμενο «γλώσσεψα τις πράξεις μου» (μόλις τώρα βγήκε, ας το κρατήσουμε ως τίτλο). Δεν έχεις αυτοπεποίθηση για ένα συγκεκριμένο γεγονός σε σχέση με κάποιον ή κάτι και έτσι αποφεύγεις να μιλήσεις, ή να πράξεις, ενώ πολλές φορές πράττεις τ’ αντίθετα απ’ αυτά που έχεις πει. Ο αποδέκτης της κατάστασης αυτής μπερδεύεται και δεν καταλαβαίνει ακριβώς τα μηνύματα που θες να περάσεις. Θα το πω λιγάκι πιο απλά για να μπορέσουμε να μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά. Ενώ νιώθεις, κρύβεσαι, λες ότι δεν θες ενώ στην πραγματικότητα θέλεις. Την πρόταση αυτή πάρε την και αντίστροφα. Δείχνεις με πράξεις ότι δεν θέλεις, αλλά στα λόγια λες ότι θέλεις. Είτε αυτό αφορά κάποιον άνθρωπο, είτε μια κατάσταση. Το αποτέλεσμα είναι ένα. Μπερδεμένες σχέσεις, κρυμμένα θέλω, άνθρωποι που φεύγουν ή έρχονται και εν τέλει εσύ στην μέση να σκέφτεσαι τι πήγε λάθος.

black-background-close-up-colors-1356300

Κάνε μια παύση και οργανώσου. Δες αρχικά τα βαθύτερα θέλω σου. Αυτά που βρίσκονται κάτω απ’ την επιφάνεια των φανερών προτιμήσεων και που πολλές φορές δεν τ’ αντιμετωπίζεις, φοβούμενος τις συνέπειες. Έπειτα άρχισε να πράττεις και να μιλάς, βάσει αυτών. Βάσει δηλαδή του ποιος είσαι, ποια είναι η αλήθεια σου και πώς θες να την εκφράζεις. Τότε το εξής μαγικό θα συμβεί: Θα υπάρχει σύμπνοια σε λόγια και πράξεις, βάζοντας το μέσα σου σε τάξη και ηρεμία και φέρνοντας δίπλα σου τους σωστούς ανθρώπους και τις κατάλληλες συνθήκες. Είναι αρκετά δύσκολη η επίτευξη αυτού του γεγονότος. Θέλει προσωπική δουλειά και να πάρεις απόφαση ότι θα μιλήσεις και θα κάνεις όλα όσα θέλεις. Στην τελική αν χάσεις κάποιον ή κάτι, σημαίνει ότι ποτέ δεν ήταν για να βρίσκεται στην ζωή σου. Και έτσι, τα χαοτικά κομμάτια του μυαλού και της ζωής σου, θα μπορέσουν να βρουν την θέση τους και λίγο λίγο να σε κάνουν πιο ισορροπημένο και αποφασισμένο να έχεις όσα πραγματικά θέλεις.

Πηγή Εξωφύλλου: www.pexels.com 

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Γεννημένη στο αστικό χάος, βρίσκεται σχεδόν πάντα, είτε βουτηγμένη ανάμεσα σε φύλλα χαρτιού, στυλό και ανοιχτό λάπτοπ, είτε στην κορυφή ενός βράχου ν’ ατενίζει ηλιοβασιλέματα. Με την περιέργεια του δημοσιογράφου, την ενσυναίσθηση ενός γιόγκι και την τρέλα ενός ανθρώπου που βρίσκει την ουσία ακόμα και στα πιο μικρά, θαυμάζει, ψάχνει και αποτυπώνει, αυτό το κάτι που υπάρχει σε όλα. Στον άνθρωπο, στην φύση, στα πράγματα, στην ζωή!

Post a Comment