TOP

Το ‘’Παράξενο Ζευγάρι’’ σήκωσε την αυλαία του στο θέατρο ‘’Ζίνα’’

Την Τετάρτη 29/11 η θεατρική παράσταση ‘’Παράξενο Ζευγάρι’’, με πρωταγωνιστές τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη και τον Γιάννη Ζουγανέλη, σήκωσε για μια ακόμη φορά την αυλαία της παράστασής της, μέσα σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, με το κοινό να χειροκροτεί και με μία ιστορία που προκαλεί γέλιο και συγκίνηση μαζί.  Το Cosmogony είχε την τιμή να παρευρεθεί εκεί και σας μεταφέρει τα εξής!

Atairiasto zevgari Theatro zina

Το έργο πραγματεύεται τη φιλία, καθώς οι πρωταγωνιστές μας είναι χρόνια φίλοι και ο βασικός άξονας της υπόθεσης περιστρέφεται γύρω από τους ίδιους. Όταν ξαφνικά ο ένας απ’ τους δυο χωρίζει, ο άλλος καλείται ν’ αναλάβει δράση και να φιλοξενήσει τον απαρηγόρητο φίλο του. Μέσα από χιουμοριστικά γεγονότα, τονίζεται η σημασία τόσο του όρου φιλία, όσο και η δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων. Αναδεικνύονται επίσης διάφοροι τύποι προσωπικοτήτων, οι οποίοι βρίσκουν αντίκρισμα και στους ανθρώπους του σήμερα, εντός της κοινωνίας που ζούμε. Και ενώ η παράσταση διαδραματίζεται σε ένα μόνο χώρο, το σπίτι του Όσκαρ, τα τεκταινόμενα είναι τόσα πολλά, που δεν αφήνουν τον θεατή να βαρεθεί! Χαρτοπαίκτες, φοβισμένοι σύζυγοι, νταήδες, άνδρες πιστοί, άνδρες χωρισμένοι, γυναίκες χωρίς “κοφτερό” μυαλό, γυναίκες ευαίσθητες και μια παρέα που βρίσκεται κάθε Πέμπτη για το καθιερωμένο της παιχνίδι, είναι όλοι οι άνθρωποι που αποτελούν τα κομμάτια αυτού του παζλ!

Atairiasto zevgari Theatro zina

Για όλους εμάς που έχουμε ξεχάσει να είμαστε φίλοι, που έχουμε ξεχάσει να είμαστε κοντά στους δικούς μας ανθρώπους και για όλους εμάς που καθημερινά γράφουμε τη δική μας ιστορία και έχουμε το δικό μας “παράξενο ζευγάρι”, αυτή η παράσταση κάτι έχει να μας πει. Αλλά και για εσένα, που πελαγώνεις στα καθημερινά προβλήματά σου, για εσένα, που ζεις ερωτικά δράματα και τέλος για εσένα, που ψάχνεις πώς μπορείς να γίνεις λίγο καλύτερος άνθρωπος απ’ αυτόν που είσαι τώρα, αυτή η παράσταση κάτι έχει να σου πει. Και μάλιστα μέσα από ένα ακατάπαυστο ταξίδι γέλιου, περνάει τα μηνύματά της χωρίς να το καταλάβεις. Μόνο όταν, εκείνη την ώρα που έχεις γυρίσει σπίτι σου και αναλογίζεσαι τι είδες, θα συνειδητοποιήσεις πόσα ερεθίσματα έλαβες και πόσο μπορείς να σκεφτείς μέσα απ’ αυτήν την παράσταση τόσο για εσένα τον ίδιο, όσο και για τις φιλίες ή τις ανθρώπινες σχέσεις που συνάπτεις.

Τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη και τον Γιάννη Ζουγανέλη πλαισιώνουν οι ταλαντούχοι ηθοποιοί: Βάσω Γουλιελμάκη, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιώργος Χατζής, Ντίνος Σπυρόπουλος, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Ερμόλαος Ματθαίου.

[wp-svg-icons icon=”location-2″ wrap=”i”]  Στο θέατρο “Ζίνα”, Λεωφ. Αλεξάνδρας 74, Αθήνα

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων μπες εδώ: viva.gr

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Γεννημένη στο αστικό χάος, βρίσκεται σχεδόν πάντα, είτε βουτηγμένη ανάμεσα σε φύλλα χαρτιού, στυλό και ανοιχτό λάπτοπ, είτε στην κορυφή ενός βράχου ν’ ατενίζει ηλιοβασιλέματα. Με την περιέργεια του δημοσιογράφου, την ενσυναίσθηση ενός γιόγκι και την τρέλα ενός ανθρώπου που βρίσκει την ουσία ακόμα και στα πιο μικρά, θαυμάζει, ψάχνει και αποτυπώνει, αυτό το κάτι που υπάρχει σε όλα. Στον άνθρωπο, στην φύση, στα πράγματα, στην ζωή!

Post a Comment