TOP

Σχέσεις από απόσταση. Πόσο δύσκολες είναι – Το μυστικό για να αντέξουν

Σχέση εξ αποστάσεως… «παπούτσι απ’ τον τόπο σου κι ας είναι μπαλωμένο» έλεγαν οι παλιοί. Ε, λοιπόν, κάθε σοφία κρύβεται στις παροιμίες που έλεγαν οι ημών πρόγονοι. Βλέπεις όμως εσύ πήγες να σπουδάσεις σε μεγάλη πόλη, είτε στο εξωτερικό και ερωτεύτηκες.

Ξέρω ξέρω, δύσκολη η απόσταση και «μάτια που δε βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται». Ωστόσο, αν λάβουμε υπόψιν μια μια τις παροιμίες δε θα τελειώσουμε ποτέ. Και για να μη φτάσουμε στις αλήθειες που κρύβουν οι παροιμίες, εγώ είμαι εδώ!!!

Γνωρίζω, καλή μου φίλη, πως η απόσταση πονάει και για μας τα κορίτσια λίγο παραπάνω. Όχι γιατί δεν είμαστε ανεξάρτητες, δυναμικές και τόσο δραστήριες που δεν προλαβαίνουμε να σκεφτούμε, όμως γιατί εκ φύσεως είμαστε λίγο πιο συναισθηματικές. Έτσι λοιπόν σε διαβεβαιώ πως κάθε ερωτευμένη κοπέλα που σέβεται τον εαυτό της αυτό το διάστημα του εγκλεισμού νιώθει ακριβώς τα ίδια. Ξέρω, ξέρω, θέλεις να πάρεις το αυτοκίνητο, το αεροπλάνο, το πλοίο και σαν να μη σε νοιάζει τίποτα, αγωνιάς να πέσεις στην αγκαλιά του αγαπημένου σου. Όμως, επειδή σε νοιάζει και είσαι και σύννομη, ξέρεις πως δε γίνεται. Αν είσαι και φρέσκια στη σχέση, «βαστάτε Τούρκοι τ’ άρματα». Άσε το άλλο, αν δεν απαντήσει στο τηλέφωνο κατευθείαν ανησυχείς. Όταν σου λέει ότι είναι με τον κολλητό του, εσύ νομίζεις ότι αλωνίζει εδώ και κει. Και εσείς αγόρια δε λέω σας λείπει· όμως λίγο το PlayStation, λίγο οι κολλητοί, ξεχνιέστε για τα καλά…δε σας κατηγορώ, είστε ρομαντικοί όταν το θέλετε!!!

long-distance-relationship-concept

Η σχέση από απόσταση έχει τις δυσκολίες της, δε ζείτε την καθημερινότητα του άλλου που τόσο λαχταράτε, δεν περνάτε ώρες ατελείωτες συζητώντας και ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική, δε χουχουλιάζετε μαζί στην τηλεόραση καθώς σας παίρνει ο ύπνος αγκαλιά και με έναν ποτήρι κρασί στο χέρι, δε μαγειρεύετε μαζί βάζοντας τον παράγοντα του παιχνιδιού μεταξύ σας κάνοντας χάλια την κουζίνα…

Σίγουρα όλα αυτά σας λείπουν…γιατί σχέση πάει να πει ότι μοιράζομαι τα πάντα με το άλλο μου μισό.

Ξεκινάμε να δούμε μερικά τιπς και μυστικά για το πώς θα διατηρήσουμε τη σχέση μας και γιατί όχι να την αναθερμάνουμε;

Το ξέρω στην εξ αποστάσεως τα μόνα μέσα που έχουμε είναι το κινητό και οι βιντεοκλήσεις. Ωστόσο και εδώ υπάρχουν σημεία που έχουν ενδιαφέρον.

Το να μιλάτε στο τηλέφωνο 24 ώρες το 24ωρο μόνο φθορά θα φέρει στη σχέση σας. Είναι λογικό γιατί σίγουρα δεν κάνουμε πλέον όσα καναμε πριν τον εγκλεισμό στην καθημερινότητά μας. Επομένως τα νέα μας είναι περιορισμένα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρούμε παύσεις μεγάλης διάρκειας στη συνομιλία μας και να χάνεται τελείως το όλο ενδιαφέρον, γεγονός σίγουρα που δεν το επιδιώκουμε.

Ο συνεχόμενος έλεγχος. Το ότι μιλάμε διαρκώς δε μας δίνει αυτομάτως το δικαίωμα να κάνουμε ανάκριση στον/στην άλλον/η. Πού ήσουν, γιατί άργησες να σηκώσεις το τηλέφωνο, πού θα πας, με ποιον είσαι; Η καλλιέργεια εμπιστοσύνης σε μια σχέση φυσικά είναι μια διαδικασία που συνεχώς χτίζεται. Όταν θα δείξεις εμπιστοσύνη, αυτός/αυτή που είναι μαζί σου σίγουρα θα το εκτιμήσει και θα βρει σε σένα την ηρεμία και τη σταθερότητα που πάντα έψαχνε.

Να μιλάτε όταν νιώθετε ανάγκη. Όσο πιο λίγο μιλάτε μέσα στη μέρα θα νιώθετε μεγαλύτερη ανάγκη να ακούσει ο ένας τον άλλον.

Να είστε γλυκιές κορίτσια  και ευγενικοί αγόρια μαζί του/της. Δε σας λεω να παριστάνετε κάποιον άλλον/η όμως οι ερωτευμένοι πάντα θέλουν να δείχνουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους στον άνθρωπο που αγαπάνε.

Να μιλάτε γλυκά και με διαλλακτικότητα. Οι εντάσεις και τα νεύρα δε βοηθούν ιδιαίτερα για δυο λόγους. Πρώτον, όταν απουσιάζει η βλεμματική επαφή, είναι δύσκολο ο άλλος να καταλάβει αυτό που λέτε και τι πραγματικά εννοείτε με αποτέλεσμα να υποπίπτει σε παρεξηγήσεις. Δεύτερον, όταν μαλώνετε σε ρίαλ τάιμ, είναι πολύ πιο εύκολη και ενδιαφέρουσα θα έλεγα η εκεχειρία. Όταν μαλώνετε από απόσταση, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να χαλάσετε τη μέρα σας.

Να μιλάτε με βιντεοκλήση, να συναντιούνται τα βλέμματά σας, να νιώθετε πως τρυπώνετε και γίνεστε μέρος της καθημερινότητάς του/της. Προσοχή, προσοχή! Μην ντύνεστε και βάφεστε υπερβολικά. Ένα ελαφρώς επιμελώς ατημέλητο άουτφιτ ενδείκνυται ως ιδανικό. Ένα σέξι oversize φούτερ, είτε ένα γκέρλι μπέιμπι ντολ είναι ότι πρέπει για να του υπενθυμίσετε ακόμη μια φορά ότι έχει την πιο όμορφη κοπέλα. Όσο για εσάς αγόρια ένα απλό μονόχρωμο t-shirt έστω με μια στάμπα και ένα φαρδύ μπασκετικό σορτσάκι είναι ότι πρέπει για να εξιτάρει τη φαντασία της κοπέλας σας.

Παίξτε μαζί…παίξτε παιχνίδια γνώσεων είτε online είτε σε βιντεοκλήση. Τέτοια παιχνίδια βοηθούν στο να μάθετε ο ένας τον άλλον καλύτερα, να μη χάσετε την πνευματική σας επικοινωνία και να γελάσετε μέχρι δακρύων. Παίξτε αντίπαλοι στα παιχνίδια του αγαπημένου σας αθλήματος. Συνδεθείτε στο PlayStation και δείξτε όλες σας τις ικανότητες.

The-Digital-Age-Long-Distance-Relationships_HI

Κανονίστε να δείτε μια παράσταση, μια ταινία και σειρά ταυτόχρονα την ίδια ώρα. Αυτό σας δίνει την αίσθηση ότι ακόμη και έτσι κανονίζετε πράγματα μαζί, δίνετε ραντεβού και μετά συζητάτε για τα συμπεράσματα που βγάλατε από το θέαμα που παρακολουθήσατε.

Κάντε γυμναστική μαζί μέσω βιντεοκλήσης. Σίγουρα με παρέα η γυμναστική φαντάζει πιο εύκολη πόσο μάλλον όταν γίνεται με τον άνθρωπο που είστε ερωτευμένοι.

Βάλτε ένα κοινό πρόγραμμα διατροφής και ύπνου όσο είναι εφικτό. Πάρτε μαζί απόφαση να τρώτε υγιεινά καθημερινά και να προσπαθείτε να τηρείτε τις ώρες ύπνου που είχατε πριν. Με τον τρόπο αυτό θα νιώθετε ότι περιποιείστε τον/την σύντροφό σας και θέτετε από κοινού στόχους. Είναι πολύ σημαντικό για ένα ζευγάρι να θέτει στόχους και να κινείται σε μια κοινή γραμμή.

Ατενίστε τον ουρανό και στρέψτε το βλέμμα σας στα αστέρια την ίδια ώρα. Ονειρευτείτε, δώστε υποσχέσεις και εκμυστηρευτείτε στον/στην αγαπημένο/η σας, όσα μέχρι στιγμής δεν τολμούσατε να πείτε.

Δείτε τα θετικά της απόστασης. Προβληματιστείτε για συνήθειες και πράγματα που ενοχλούν τον άνθρωπό σας και βελτιωθείτε σε αυτό το κομμάτι. Δώστε το χρόνο και χώρο ο ένας στον άλλον να σκεφτείτε τι θέλετε και τι ζητάτε πρώτα από τον ίδιο σας τον εαυτό και έπειτα από τον σύντροφό σας.

Επιτυχία σε μια σχέση είναι: Ένας γύρος «ταμπού» με εσάς τους δυο ως ομάδα, να βρίσκετε τις περισσότερες λέξεις που είναι δυνατόν να βρεθούν μέσα στο χρόνο και οι περιγραφές των λέξεων να προέρχονται από κοινές σας εμπειρίες.

[wp-svg-icons icon=”instagram” wrap=”i”] Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Γεννημένη τον Μάη, μεγάλωσε στη Νάουσα Ημαθίας. Στα 18 της και με εισιτήριο το μηχανογραφικό της αποφάσισε να ζήσει το όνειρο της πολλά υποσχόμενης φοιτητικής της ζωής, σπουδάζοντας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ. Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές της, γράφτηκε στο μεταπτυχιακό «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» του Πανεπιστημίου Πατρών - Λευκωσίας. Σήμερα η Μάνια εργάζεται σε δικηγορική εταιρία ως γραμματέας και αναζητά νέους δρόμους για να αποκτήσει περισσότερα εφόδια στο ταξίδι των σπουδών της. Στον ελεύθερο χρόνο της αρέσει να ακούει μουσική, να γράφει και να σχεδιάζει φορέματα μιας και η μόδα είναι η κρυφή της αγάπη. Αγαπάει τα ταξίδια και τις εποικοδομητικές συζητήσεις με τους φίλους της.

Post a Comment