TOP

Πάρε με αγκαλιά και πάμε

Ενώνει τα κομμάτια σου, σε γεμίζει με ενέργεια, σε παρηγορεί, σε παροτρύνει, σε προστατεύει, σε καταλαβαίνει. Στις 21 Ιανουαρίου, η αγκαλιά είχε την τιμητική της μιας και έχει καθιερωθεί την συγκεκριμένη ημερομηνία ως Παγκόσμια Ημέρα. Με αφορμή λοιπόν τον προ ολίγων ημερών εορτασμό της, θυμήθηκα τις φορές που μια αγκαλιά με ‘’έσωσε’’, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Νομίζεις ότι μπορείς ν’ ανταπεξέλθεις στα πάντα, ότι η καθημερινότητα σε έχει σκληραγωγήσει και είναι αχρείαστο ένα χάδι. Άλλωστε στους τόσο έντονους ρυθμούς, τι να το κάνεις όταν καλά καλά δεν προλαβαίνεις εσύ ο ίδιος να φροντίσεις τον εαυτό σου; Και έπειτα, λες, εντάξει το σκ θα βγω, θα μιλήσω γι’ αυτά που με απασχολούν και όλα θα ηρεμήσουν, θα πιω και ένα κρασί και μετά ξεκούραση ν’ αντέξω τις επόμενες μέρες. Και η πραγματικότητα, πάνω κάτω αυτή είναι. Τα μέτρα και τα σταθμά της πόλης, σε θέλουν βαλμένο σε πλαίσια, διεκπεραιωτικό  και σχεδόν ρομπότ. Υπάρχουν όμως εκείνες οι στιγμές, που το συναισθηματικό σου χάος αναδύεται, εξαπλώνεται και σε κατακλύζει. Εκείνες οι φορές που μια φορτισμένη στιγμή χτυπάει την αχίλλειο πτέρνα σου και ένα δάκρυ θέλει να κυλήσει, μια κραυγή να βγει και ένα παράπονο να εκφραστεί. Εκεί είναι που έρχεται η αγκαλιά. Συνήθως στις έντονες στιγμές και τις βαθιές συγκινήσεις. Δυο φίλοι συναντιούνται μετά από καιρό, ένας γονιός παρηγορεί το παιδί του, ένας σύντροφος δείχνει τον έρωτά του. Όλες αυτές οι σκηνές έχουν στο πλάνο δυο χέρια που μπλέκονται το ένα στο άλλο, ένα προσωπικό απάγκιο.

original

Και σε αυτό το σημείο, του πλήρους παραδοτέου αγγίγματος, έρχεται η εξής συμβουλή: Μην περιμένεις την κατάλληλη στιγμή, το τρανταχτό γεγονός ή την έντονη συναισθηματική κατάσταση για να πάρεις αγκαλιά τους δικούς σου ανθρώπους. Άπλωσε τα χέρια, αγκάλιασε εκείνον/η που θες και απόλαυσε τα δευτερόλεπτα αυτά. Το αποτέλεσμα μετά την απομάκρυνση θα είναι μαγικό. Άλλωστε, η ζωή μας γίνεται ξεχωριστή, επειδή μέσα σε αυτή βρίσκονται οι άνθρωποι που αγαπάμε, οι άνθρωποί μας! Και αξίζει όχι μόνο μια, αλλά πολλές αγκαλιές, σε καθημερινές στιγμές για να τους εκφράζουμε με αυτόν τον τρόπο την αγάπη, την τρυφερότητα και το δεδομένο που γίνεται άθελά μας ζητούμενο, το ότι είμαστε ‘’εκεί’’ γι’ αυτούς. Χωρίς περιττά λόγια, μόνο με μια πράξη.

Πριν σε αφήσω να δώσεις απλόχερα τις αγκαλιές που ήδη έχεις σκεφτεί, σου δίνω extra bonus τα οφέλη της αγκαλιάς στον άνθρωπο, έτσι για να τα θυμάσαι σε τυχαίες στιγμές και να αγκαλιάζεις αυτόν/αυτή που θέλεις.

  1. Απομακρύνει το στρες
  2. Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα
  3. Διώχνει την μοναξιά
  4. Ισχυροποιεί την σχέση
  5. Ισχυροποιεί την σεξουαλική επαφή
  6. Μειώνει τους φόβους
  7. Μειώνει την αρτηριακή πίεση
  8. Τα παιδιά που έχουν δεχτεί πολλές αγκαλιές, μεγαλώνοντας έχουν λιγότερο στρες

Καλές και ποιοτικές αγκαλιές!

Πηγή Εξωφύλλου: https://psiloveyou.xyz 

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Γεννημένη στο αστικό χάος, βρίσκεται σχεδόν πάντα, είτε βουτηγμένη ανάμεσα σε φύλλα χαρτιού, στυλό και ανοιχτό λάπτοπ, είτε στην κορυφή ενός βράχου ν’ ατενίζει ηλιοβασιλέματα. Με την περιέργεια του δημοσιογράφου, την ενσυναίσθηση ενός γιόγκι και την τρέλα ενός ανθρώπου που βρίσκει την ουσία ακόμα και στα πιο μικρά, θαυμάζει, ψάχνει και αποτυπώνει, αυτό το κάτι που υπάρχει σε όλα. Στον άνθρωπο, στην φύση, στα πράγματα, στην ζωή!

Post a Comment