TOP

Πάει ο παλιός ο χρόνος…

Άλλος ένας χρόνος έφτασε στο τέλος του και σιγά σιγά υποδεχτήκαμε τον καινούριο. Δεν ξέρω για εσάς, όμως αυτή η μετάβαση εμένα πάντα μου άφηνε μία γλυκόπικρη γεύση και η παραμονή πάντα με έβρισκε να σκέφτομαι αυτόν τον χρόνο που πέρασε: Όσα μου έδωσε και όσα μου πήρε, στιγμές, αναμνήσεις, όσα συνέβησαν κατά τη διάρκειά του. Και ξέρετε ποιο είναι το περίεργο; Πως ενώ νιώθουμε πως μέρα με τη μέρα τα πάντα μένουν ίδια, όταν γυρίζουμε προς τα πίσω βλέπουμε πως στο πέρασμα ενός χρόνου όλα είναι πράγματι πολύ διαφορετικά. Εμείς οι ίδιοι αλλάζουμε και μαζί μας και ο κόσμος γύρω μας. Στις ζωές μας μπαίνουν άνθρωποι που μέχρι πρότινος δεν φανταζόμασταν πως θα μπορούσαν να είναι κομμάτι τους και φεύγουν άλλοι που ήταν πρωταγωνιστές. Και ο καθένας μας αφήνει το σημάδι του, μας δίνει ένα δώρο με την παρουσία του ή ένα μάθημα φεύγοντας.

happy-new-year-2018-greetings

Πηγή εικόνας: dontgetserious.com

Και ενώ είμαι πάντα την άποψης πως πρέπει να βλέπουμε την θετική πλευρά των πραγμάτων, οι αλλαγές δεν είναι εύκολη υπόθεση πάντα. Είναι όμως απαραίτητη συνθήκη για να προχωρήσουμε μπροστά, να φτάσουμε πιο ψηλά, να βρούμε λίγο περισσότερο τον εαυτό μας και όσα χρειαζόμαστε που θα μας κάνουν πραγματικά ευτυχισμένους. Να διώξουμε από δίπλα μας αυτά που μας κρατάνε και να τα αντικαταστήσουμε με όσα θα μας δώσουν τη δύναμη να πραγματοποιήσουμε τους στόχους και τα όνειρά μας. Θέλει κόπο και πιθανότατα πολύ χρόνο, αλλά πάντα είχα πίστη στους ανθρώπους και στη δύναμή τους να καταφέρουν τα αδύνατα, αρκεί να υπάρχει θέληση.

Και κάπως έτσι ξεκίνησα να σκέφτομαι για το δικό μου καινούριο χρόνο, τι θα ήθελα να κάνω που δεν πρόλαβα ή που αμέλησα να κάνω κατά την διάρκεια του παλιού. Και η αλήθεια είναι πως μαζεύτηκαν πολλά….Πολλά που δεν είπα και που θα ήθελα να πω, όπως ένα “ευχαριστώ” στους ανθρώπους στη ζωή μου που την κάνουν πιο όμορφη, ένα “συγγνώμη” σε όσους αδίκησα και πλήγωσα, ένα “σ’ αγαπώ” σε όσους έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Πολλά που δεν έκανα και θα ήθελα να κάνω, όπως να χαμογελάω πιο συχνά, να δείχνω στους ανθρώπους κοντά μου πόσα σημαίνουν για μένα, να ζω την κάθε στιγμή λίγο περισσότερο, να βάζω το κινητό στην άκρη και να παρατηρώ λίγο περισσότερο τον κόσμο γύρω μου. Και πάνω απ’όλα να προσέχω λίγο περισσότερο την Αθηνά, να φροντίζω να την κάνω ευτυχισμένη, διότι – κακά τα ψέματα – όλα ξεκινάνε και τελειώνουν μέσα μας. Και δεν θα μπορούσε να υπάρξει ισορροπία στον κόσμο γύρω μας, αν δεν υπάρξει πρώτα ισορροπία μέσα μας.

article-2255224-16B4E8A2000005DC-365_964x634

Όλα αυτά που αναφέρθηκαν λοιπόν παραπάνω σας τα εύχομαι μέσα από την καρδιά μου. Να χαμογελάτε πιο συχνά, να έχετε ανθρώπους στη ζωή σας που αγαπάτε και σας αγαπούν, ανθρώπους που θα σας χαρίσουν αυτά τα χαμόγελα και που θα κάνουν την κάθε σας χρονιά αξιοζήλευτη και λίγο πιο φωτεινή. Να είναι εκείνοι οι άνθρωποι που θα σας δίνουν δύναμη και θέληση στα δύσκολα, που θα σας βοηθάνε να πάτε ψηλά και να κατακτήσετε τους  στόχους σας. Και πάνω απ ‘όλα να κάνετε όσα θα σας κάνουν ευτυχισμένους, θα φέρουν ισορροπία και γαλήνη μέσα σας, θα σας κάνουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας, διότι όπως έλεγε και ο Leo Buscaglia “Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να κάνεις τον εαυτό σου τον σπουδαιότερο, τον πιο θαυμάσιο, τον πιο αξιαγάπητο άνθρωπο του κόσμου, γιατί αυτό θα δώσεις στα παιδιά σου και σε όλους όσους συναντάς”. 

Δεν θα σας ευχηθώ χρόνια πολλά,αλλά χρόνια καλά κι ευτυχισμένα..!

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Οδοντίατρος σε αυτή τη ζωή, εξερευνήτρια σε όλες τις άλλες. Πως να εξηγηθεί αλλιώς το ανήσυχο της πνεύμα και η τρέλα για ταξίδια και τη θάλασσα; Λατρεύει τα βιβλία, τη μουσική, το μωβ χρώμα και θεωρεί το να της μιλάς πριν πιει καφέ το πρωί κακούργημα. Κατά τα αλλά πεθαίνει για συζητήσεις: για όσα λέγονται, αλλά κυρίως για όσα δεν λέγονται. Ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που λατρεύουν το πολύ και καλό φαγητό. Πιστεύει στο κάρμα..και στο ότι η σοκολάτα είναι η λύση σε κάθε πρόβλημα. Αν κάτι θέλει να πετύχει στη ζωή της, είναι να χαρίζει και να φτιάχνει χαμόγελα και να μην μεγαλώσει ποτέ, έχοντας την πεποίθηση οτι το γράμμα της για το Hogwarts απλώς έχει λίγο καθυστερήσει.

Post a Comment