TOP

Ο παράδεισος είναι δίπλα σου

Ποίος είπε ότι οι άγγελοι είναι μόνο αυτά τα θεϊκά δημιουργήματα με τα μεγάλα άσπρα φτερά, τη φωτεινή τους όψη και στα πάντα αλάνθαστοι; Σαν να έγινε το ξεκαθάρισμα στους ουρανούς και κάποιοι μοιραία εκδιώχθηκαν και βρέθηκαν στη γη. Είναι όλοι αυτοί που πέρα από την καλοσύνη και την αγγελική χάρη έχουν και τα ελαττώματά τους. Άλλοι οξύθυμοι, νευρικοί, ντροπαλοί, εσωστρεφής, ψηλοί, κοντοί, δυνατοί, αδύναμοι μα πάντα ειλικρινείς με όπλο την αλήθεια και την καλοσύνη. Δεν είναι παρά άνθρωποι που είναι δίπλα σου, δεξιά, αριστερά ακόμα και χιλιόμετρα μακριά.

21632_1_m

(Πηγή εικόνας: www.artsper.com)

Μπορεί να είναι φίλοι, οι γονείς σου, το ταίρι σου, ακόμα και άγνωστοι που σε βοηθούν και σε στηρίζουν από το παρασκήνιο. Υπάρχουν για τον καθένα από εμάς, ένας ή και παραπάνω. Είναι όλοι αυτοί που μας βοηθούν στην κάθε μας προσπάθεια χωρίς να ζητούν τίποτα, παρά μόνο ένα πράγμα θέλουν, να τους αφήσεις να δίνουν. Είναι αυτοί που είδαν κάτι σε εμάς, που μας ξεχώρισαν ανάμεσα σε τόσους άλλους και είναι πάντα εκεί για να μας στηρίζουν και να μας κρατούν το χέρι σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Όλοι εκείνοι που κλάψαμε στον ώμο τους, που ήταν εκεί όταν τους χρειαστήκαμε, που μας είπαν δεν πειράζει όταν αποτύχαμε. Άλλοι είναι φίλοι ή συγγενείς που θα τους δεις καθημερινά, άλλους δεν τους έχεις δει ποτέ, μα είναι πάντα εκεί για εσένα. Άνθρωποι που ούτε έχεις φανταστεί, είτε γιατί σε ερωτεύτηκαν, είτε γιατί είδαν κάτι ξεχωριστό σε εσένα που όμοιο του δεν είχαν ξαναδεί. Άνθρωποι που θέλουν να μπουν στη ζωή σου απλά δεν τους έδωσες την ευκαιρία, παρ’ όλα αυτά μένουν και επιμένουν χωρίς να ζητούν τίποτα ούτε καν ένα ευχαριστώ. Κάτι σαν τους πραγματικούς αγγέλους που ακόμα και αν δεν είναι ορατοί σε εμάς, αυτοί μας προσέχουν παρατηρώντας κάθε στιγμή της ζωής μας. Είναι εκεί σε κάθε μας βήμα για να μας διδάξουν ότι σε κάθε δυσκολία πρέπει να βλέπουμε μια ευκαιρία κι όχι το αντίστροφο. Αν έχεις έναν άγγελο κοντά σου, μην τον αφήσεις ποτέ να φύγει, κράτα τον σφιχτά και μην του θυμώνεις ακόμα και αν καμία φορά φανερώνει τα ελαττώματά του. Να θυμάσαι, στον παράδεισο δεν του συγχωρήθηκαν. Έχουν πονέσει, μα μέσα από τον πόνο τους αυτοί γέννησαν αγάπη και την έδωσαν σε εσένα.

Guy-Denning-Paradis-est-ici-2015

(Πηγή εικόνας: Guy Denning)

Αν κάποιος από αυτούς είναι έξω από τη ζωή σου, άνοιξε του την πόρτα να περάσει, γιατί σε ξεχώρισε και σε στήριξε χωρίς καν να το διαφημίσει. Ίσως αν του δώσεις την ευκαιρία να σε πείσει ότι αξίζει να τον κρατήσεις στην ζωή σου, σε εκπλήξει. Αν πάλι δεν σε πείσει, τότε κράτα τον στην απόσταση που θες, αλλά να εκτιμάς πάντα ότι σε βοήθησε χωρίς να έχει την παραμικρή υποχρέωση. Με τη σειρά σου, γίνε και εσύ ένας από τους αγγέλους για κάποιον που το αξίζει και μην ξεχνάς ποτέ, ότι ο παράδεισος είναι εδώ. Ο παράδεισος είναι δίπλα σου, είσαι εσύ και ο καθένας από εμάς, αρκεί να τον ανακαλύψουμε μέσα μας και να τον δείξουμε σε όλο το κόσμο που θέλουμε στη ζωή μας.

Πηγή Κεντρικής Εικόνας: gr.pinterest.com

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Φοιτητής παλαιάς σχολής, μεταφορικά και κυριολεκτικά, καθώς η σχολή έχει αλλάξει τρία ονόματα και εννιά προγράμματα σπουδών από τότε που εισήχθη. Ο ελεύθερος χρόνος του μοιράζεται ανάμεσα σε βόλτες, φίλους, βόλτες με φίλους, ποδόσφαιρο και κυρίως αμερικάνικες σειρές χωρίς φίλους, γιατί μιλάνε πολύ. Όνειρό του ένα ταξίδι στο Θιβέτ για να εξισορροπήσει τα τσάκρα του και αν διαβάσεις άρθρο του, θα καταλάβεις γιατί πρέπει οπωσδήποτε να το κάνει.

Post a Comment