TOP

«Κωνσταντίνου & Ελένης» : Tο Θαύμα

Ήταν εκείνο το ωραίο βράδυ της 12ης Οκτωβρίου του 1998 που μια ανόητη ημιόνα και μία κατακουζήνα εισέβαλαν ευχάριστα στη ζωή μας μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας του Ant1, από εκείνο το σημείο και μετά πήρε φωτιά το κοντέρ της AGB και όπως ήταν αναμενόμενο η σειρά έγραψε την δική της ιστορία και συνεχίζει να την γράφει.

Το “Αποχετευτικό σύστημα στο Βυζάντιο” έγινε το best seller της τηλεοπτικής χρονιάς και όλοι περιμέναμε εναγωνίως να δούμε τους ομηρικούς καβγάδες του Κωνσταντίνου Κατακουζηνού και της Ελένης Βλαχάκη. Κάθε επεισόδιο ήταν και μια έκπληξη με όλους τους ηθοποιούς της σειράς να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και να πετούν τις ατάκες αβίαστα.

dailymedia_20186_054438_156925-842x480

“Λάμπεις Μπάμπη μου, λάμπεις!”, “Φιόνα, μοναδική μου αγάπη”, “Σκύλες της λύσσας, ξαμολυθείτε που έχουν σύναξη οι κόρες του Κάδμου!”

Ατάκες που έμειναν και σήμερα τις επαναλαμβάνουμε στις συζητήσεις μεταξύ μας έχοντας στο μυαλό μας την ίδια στιγμή και την αντίστοιχη σκηνή της σειράς.

Χαρακτήρες όπως η ατάλαντη γκαρσονοθεατρίνα, το ταπεινό χαμομηλάκι, η γκαρσόνα α’, η δεσποινίς σαχλοκώδων ήταν πρόσωπα με τα οποία μπορεί να ταυτίσαμε πολλούς γνωστούς μας ακόμη και εμάς τους ίδιους – εφόσον αντέχουμε τον αυτοσαρκασμό.

κονου

Είκοσι ένα χρόνια πέρασαν από τότε και η σειρά είναι ακόμη παρούσα πιο επίκαιρη από ποτέ καθώς οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, η αίσθηση του χιούμορ είναι εκείνη όμως που ολοένα και εξαλείφεται λόγω των δύσκολων συγκυριών που διανύουμε. Έχει εκλείψει το γέλιο από τη ζωή μας και οτιδήποτε είναι αυτό που μας το ξαναφέρνει θα πρέπει να φροντίσουμε να το διατηρήσουμε και το  “Κωνσταντίνου & Ελένης” το επιβεβαιώνει περίτρανα με τα νούμερα τηλεθέασης που ακόμη παρουσιάζει.

Το “Δε μιλάτε κυριλάτα” με την δις Μπάρα συνάντησε το “I cut me lorda” με την Πετούλα Ράφινστόουν και όλα αυτά μαζί συνέθεσαν ένα εκρηκτικό σκηνικό που έφερε στα όριά του τον επίκουρο καθηγητή της Βυζαντινολογίας. Γέλιο μέχρι δακρύων, σκηνές που κέντριζαν το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού που διψούσε για καλή κωμωδία και μια Ματίνα Μανταρινάκη να προσπαθεί να ρίξει στα δίχτυα της τον οινοχόο με την πρόταση “Νύχτα μου είσαι για έναν μάγκα που ποτέ κανείς δεν θα μας τον ξεχάσει;”

Η απήχηση της σειράς είναι τόσο μεγάλη που ακόμη και στις πολύ νεαρές ηλικίες οι ατάκες είναι ήδη γνωστές.

cut-me-lorda

Αν με ρωτήσετε για πόσο ακόμη θα προβάλλεται η σειρά, δεν το γνωρίζω, ελπίζω όμως για πάντα αν και ξέρω πως κάποιοι μπορεί να αγανακτήσετε ή και να σταυροκοπηθείτε. Κι όμως η σειρά φαινόμενο για πολλούς απέδειξε πως αντέχει στο χρόνο γιατί δεν είναι μόνο το πρωτότυπο σενάριο αλλά και αυτό το αίσθημα που προκαλεί στο φιλοθεάμον κοινό… το αίσθημα της χαράς ή το έναυσμα να ξεχαστεί από μια δύσκολη στιγμή.

Σίγουρα ο καθένας από εμάς μπορεί να βρει ακόμη έναν λόγο παραπάνω που να δικαιολογεί την επιτυχία της σειράς αυτής, ο δικός μου;

” Ποιός είναι αυτός ο παχουλοκομψός; Θέλουμε και άλλο ΟΣάκης!”

Πηγή εικόνας εξωφύλλου:  altsantiri.gr 

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Καθηγήτρια Γαλλικών (Bonjour, Madame!) και ιδιωτική υπάλληλος (όνομα εταιρείας δε λέμε, μην είμαστε περίεργοι...), ευγενική, αυστηρή (εκεί που πρέπει), με πολλή φαντασία, ενθουσιώδης, με ιδιαίτερη αντιπάθεια στη ρουτίνα και με μεγάλη αδυναμία στα σκυλιά. Στον ελεύθερό μου χρόνο διαβάζω βιβλία (μυθιστορήματα, ψυχολογίας, προσωπικής ανάπτυξης κ.α.). Όνειρό μου; Ένα ταξίδι στο Μεξικό με εισιτήριο άνευ επιστροφής! Μία έκφραση που με χαρακτηρίζει; "Ποτέ μη λες ποτέ!", Οπότε Vamos Cosmogony!

Post a Comment