TOP

Η τέχνη του Vlog. #YouTubeaddiction

Vlog= video blog/ video log.

Τί σημαίνει; Τα vlogs είναι ιστοσελίδες τύπου blog, στην οποία οι δημοσιεύσεις γίνονται υπό τη μορφή video και όχι υπό τη μορφή άρθρων.

Vlogger= video blogger, αντίστοιχα.

Το YouTube αποτελεί σήμερα το μέσο φιλοξενίας των videos αυτών, τα οποία έχουν τεράστια απήχηση, ιδιαίτερα στο νεανικό κοινό. Η ποικιλία των vlogs είναι μεγάλη και η πλειονότητα αυτών σχετίζεται με videos που αφορούν είτε κάποιες μέρες διακοπών, είτε πιο απλά, μέρες από την καθημερινή ζωή των bloggers.

vlogs

(Πηγή εικόνας: womeningermanstudies.com )

Τα vlogs δεν αποτελούν κάτι καινούριο, όπως λανθασμένα πιστεύουν οι περισσότεροι. Μπορεί τα τελευταία 5 χρόνια το φαινόμενο να βρίσκεται σε έξαρση, αλλά η πρώτη σχετική δημοσίευση έγινε 17 χρόνια πριν. Η αρχή της ιστορίας έγινε από τον Adam Kontras, όταν στις 2 Ιανουαρίου του 2.000, δημοσίευσε ένα video μαζί με ένα εισαγωγικό blog, με σκοπό να ενημερώσει τους συγγενείς και τους φίλους του για τις αλλαγές που ήρθαν στη ζωή του και αποτέλεσε τη βάση και το πρότυπο όσων ακολούθησαν.

Το ρεκόρ των περισσότερων καθημερινών vlogs το κατέκτησε ο Charles Trippy με το κανάλι «Internet killed Television». Ο τίτλος του βραβείου; «Τα περισσότερα διαδοχικά, ημερήσια video blogs που δημοσιεύτηκαν στο YouTube». Ο αριθμός τους; 2.200!

images

(Πηγή εικόνας: fjaloret.com )

Τα είδη των vlogs είναι πολλά και όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Υπάρχουν μικρής ή μεγάλης διάρκειας, περισσότερο ή λιγότερο περιγραφικά, άλλα περιέχουν μεγάλης διάρκειας σκηνές με μουσική στο backround και άλλα όχι. Το μέσο της βιντεοσκόπησης, όπως και το μοντάζ είναι εξίσου σημαντικά και ορίζουν την ποιότητα του τελικού αποτελέσματος. Ο καθένας δημιουργεί ανάλογα με το δικό του style. Δε χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας προκειμένου να δημιουργήσεις ένα πετυχημένο vlog και αυτό είναι το καλύτερο. Όρεξη για δημιουργία και μοντάζ αρκούν.

Η Μικρή Ολλανδέζα (Δανάη Γεωργαντά) είναι εδώ και σου δίνει τις καλύτερες συμβουλές για τη δημιουργία του δικού σου vlog. Αξίζει να σημειωθεί ότι θεωρείται «η guru» του είδους στην ελληνική Youtube κοινότητα.  Κάθε YouΤuber που σέβεται τον εαυτό του εμπεριέχει στο κανάλι του κατηγορία “Vlogs”. Τα περισσότερα views στη συγκεκριμένη κατηγορία έχουν πετύχει οι Felix Kjellberg (PewDiePie), Tanya Burr, Zoe Sugg, Joe Sugg, Alfie Deyes, Jim Chapman και Marcus Butler.

Δύο από τα κορίτσια του Cosmogony, η Κωνσταντίνα και η Μαρία, σας παρουσιάζουν το δικό τους. (Εξάλλου, το vlog αυτό γυρίστηκε στη λατρεμένη Θεσσαλονίκη, γινόταν να μην το αναφέρουμε;) Enjoy!

Για όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον κόσμο των video blogs, θα βρουν τα πάντα στο www.vlognation.com. Χρήσιμες πληροφορίες και νέα, οι καλύτεροι του είδους, ακόμα και συμβουλές για το δικό σου vlog, βρίσκονται εκεί.

Πηγή κεντρικής εικόνας: bhphotovideo.com

Πηγή πληροφοριών: wikipedia.org

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Μεγαλωμένη στην Αθήνα και ανερχόμενη δασκάλα. Γεννημένη 1η του Μάη, έχει αδυναμία στην άνοιξη και στα χαμόγελα. Στον ελεύθερό της χρόνο δε χάνει ευκαιρία να δει ξένες σειρές και να ασχοληθεί με το YouTube. Η παρέα με καλούς φίλους είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής της και όταν αυτή συνδυάζεται με ταξίδια και καλό φαγητό, αποτελεί το φάρμακο για όλα. Εκτιμά το καλό χιούμορ κι ας πιστεύουν το αντίθετο οι άνθρωποι γύρω της!

Post a Comment