TOP

Δυτικά προάστια με θέα!

Θέλεις να απαλλαγείς από τη βαβούρα του κέντρου και τους τοίχους που υψώνονται δεξιά και αριστερά σου, απομονώνοντάς σε από την θέαση του υπόλοιπου κόσμου. Αναζητάς λοιπόν μια εναλλακτική πρόταση να περάσεις το βράδυ σου και κάτι διαφορετικό να δει το μάτι σου. Η λύση είναι δυτικά προάστια και συγκεκριμένα “βράδυ με θέα”. Και όταν λέμε θέα, εννοούμε όλη την Αθήνα στο πιάτο.

  • Προφήτης Ηλίας, Χαϊδάρι: Βρίσκεται ανάμεσα στο Χαϊδάρι και το Δάσος Χαϊδαρίου, στην κορυφή του βουνού. Ο λόγος για την διάσημη- ή και όχι-, θέα του Χαϊδαρίου. Ανεβαίνεις με αμάξι ή με τα πόδια (θα πρότεινα αμάξι γιατί με τα πόδια δε θα έχεις κουράγιο και αντοχές να απολαύσεις το τοπίο, συν του ότι θα κάνεις πολλή, πολλή ώρα να φτάσεις). Οι ταμπέλες με το όνομα της καφετέριας TELESCOPE, θα σε κατευθύνουν. Αφού φτάσεις στον προορισμό σου, η θέα που ξετυλίγεται στα μάτια σου είναι μαγευτική. Ολόκληρη η Αθήνα μπροστά σου. Από τα αριστερά, η “καρδιά” σχηματισμένη στο βουνό του Δάσους Χαϊδαρίου και από δεξιά και ευθεία όλη η υπόλοιπη Αττική. Πάρε μία μπύρα, ένα σουβλάκι ή απλώς την χαλαρή διάθεσή σου και άσε τη θέα να κάνει τα υπόλοιπα.

(Πηγή εικόνας: thatslife.gr)

  • Θέα, Δάσος Χαϊδαρίου: Στο τέρμα των λεωφορείων υπάρχει ένα στενό που σε οδηγεί στην καλύτερη θέα της περιοχής. Μικρή αλλά μαγευτική, μαζεύει καθημερινά από μια μέχρι αμέτρητες παρέες (το νούμερο αυξάνεται τα Σ/Κ), που αναζητούν ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα. Το ιδανικό μέρος για να τελειώσεις την ημέρα σου, να σκεφτείς και –γιατί όχι- να φιλοσοφήσεις. Χωρίς την ώρα να σε κυνηγάει, η θέα του Δάσους σε περιμένει να την ανακαλύψεις και να φτιάξεις τις δικές σου αναμνήσεις εκεί.

(Πηγή εικόνας: mapio.net)

  • Πετρούπολη: Αυτή η θέα δεν είναι σαν τις υπόλοιπες καθώς δεν βρίσκεται σε ανοργάνωτο δημόσιο χώρο, αλλά την απολαμβάνεις από το χειμερινό Apolis ή το καλοκαιρινό Scherzo, στην Πετρούπολη. Με το φεγγάρι να φωτίζει τον ουρανό και το μαγαζί, τα φώτα χαμηλώνουν και η χαλαρή διάθεση παίρνει θέση. Με μεγάλη ή μικρή παρέα, με συντροφιά ή μη, ένα είναι το σίγουρο: τα μαγαζιά αυτά, που βρίσκονται δίπλα δίπλα, σου προσφέρουν το καλύτερο τρίπτυχο: θέα, ποτό, διασκέδαση. Γιατί, πολλές φορές είναι καλύτερο να κοιτάζεις ολόκληρη την Αθήνα από ένα μέρος που προσφέρει τις δικές του ανέσεις και που είναι πάντα έτοιμο να σε εξυπηρετήσει.

(Πηγή εικόνας: mysecretathens.gr)

3 διαφορετικές ιδέες για εναλλακτική έξοδο. 3 ιδέες που περιλαμβάνουν το σημαντικότερο στοιχείο που χρειάζεται ο άνθρωπος για να χαλαρώνει από την χαοτική καθημερινότητά του: “Θέα”. Αν βρεθείτε λοιπόν στα Δυτικά Προάστια, μη διστάσετε να τις επισκεφθείτε!

 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Frank Kotsos Photography

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Γεννημένη στο αστικό χάος, βρίσκεται σχεδόν πάντα, είτε βουτηγμένη ανάμεσα σε φύλλα χαρτιού, στυλό και ανοιχτό λάπτοπ, είτε στην κορυφή ενός βράχου ν’ ατενίζει ηλιοβασιλέματα. Με την περιέργεια του δημοσιογράφου, την ενσυναίσθηση ενός γιόγκι και την τρέλα ενός ανθρώπου που βρίσκει την ουσία ακόμα και στα πιο μικρά, θαυμάζει, ψάχνει και αποτυπώνει, αυτό το κάτι που υπάρχει σε όλα. Στον άνθρωπο, στην φύση, στα πράγματα, στην ζωή!

Post a Comment