TOP

Δουλειά, εφήμερο σεξ, κυνισμός, τάσεις της εποχής. Ζεις πραγματικά τη ζωή που θες;

Σε έναν κόσμο που κυριαρχούν τα στερεότυπα, οι εφήμερες σχέσεις, ο αυτοματισμός, ο κυνισμός και οι γρήγοροι ρυθμοί, εσύ να είσαι αυτός που ονειρεύεται, πιστεύει σε σχέσεις με γερά θεμέλια, είναι ρομαντικός, βάζει στόχους για τον εαυτό του και αρνείται να προσαρμοστεί σε έναν κόσμο “προβάτων”.

quotes-about-being-yourself

Πηγή εικόνας: buzz.com

Οι κοινωνίες αλλάζουν, το πέρασμα των χρόνων διαμορφώνει νέα πρότυπα πράξεων και συμπεριφορών που μόνο ουσιώδη δεν είναι. Τα ΜΜΕ προβάλλουν εικόνες μοντερνισμού, η τεχνολογία προχωράει και ω!, υπάρχει εξέλιξη στον κόσμο, γιατί ναι, ζούμε στο 2017, αυτό έλειπε να φερόμαστε σαν πρωτόγονοι! Το θέμα όμως φίλε μου, είναι ότι, από πρωτόγονοι σε τρόπους, εξοπλισμό και βιοτικό επίπεδο, καταλήξαμε πρωτόγονοι συναισθημάτων και συμπεριφορών. Ξενόφερτες νεανικές τάσεις και λεξιλόγιο, 24/7 δουλειά και μόνο δουλειά, σεξ που θα ικανοποιήσει εφήμερες ορμές και “θα κάνει το κοντέρ να γράφει” (πραγματική φράση που μου είπε ένας 25χρόνος σε διακοπές μου στην Αίγινα, όταν τον ρώτησα για ποιο λόγο να πηγαίνει με τόσες γυναίκες ενώ δεν τις θέλει ΚΑΝ). Ο κόσμος έχει διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο, που αν δεν λειτουργείς βάσει των όσων σου επιβάλλουν, ΧΑΝΕΙΣ. Τι ακριβώς χάνεις;

Χάνεις να είσαι πρώτος στην δουλειά σου και να βγάζεις πολλά λεφτά. Χάνεις να είσαι μέσα στις παρέες αυτός που θα έχει κάνει one night stand με την γκόμενα στο κλαμπ. Χάνεις το θάψιμο σε κάποιον “φίλο” ή “φίλη”, επειδή δεν πληροί τα δικά σου δεδομένα, συνεπώς πρέπει να πεις την κακία σου έτσι για το εφέ. Χάνεις το να είσαι μέσα στη μόδα και να ακολουθείς διάσημα στυλ. Χάνεις να έχεις τη γαμάτη άποψη για κάθε τι που αποτελεί trend της εποχής. Και το σημαντικότερο; Χάνεις το να ακολουθείς την μάζα και κατ’ επέκταση το αίσθημα του “ανήκειν”.

tumblr_nj5jn7gFq41u3i50ho1_1280

Πηγή εικόνας: keepkindproject.tumblr.com

Ξέρεις όμως, υπάρχει ένα πράγμα που ΔΕΝ χάνεις! Τον εαυτό σου. Δεν ξέρω αν το έχεις συνειδητοποιήσει, αλλά επικράτησες ως το πιο ισχυρό σπερματοζωάριο και βγήκες σε αυτόν τον κόσμο, που σημαίνει ότι είσαι μοναδικός. Και ευτυχώς για εμάς, ο άνθρωπος νιώθει, αισθάνεται και διαμορφώνει το χαρακτήρα του όπως θέλει εκείνος. Έχεις μοναδικά χαρακτηριστικά που αποτελούν το “ΕΓΩ” σου και δυστυχώς τα αφήνεις να χάνονται, μόνο και μόνο για να προβάλλεις ένα εγώ που θα αρμόζει στην εποχή. Μάθε πως το να νιώθεις, να αφήνεσαι, να κάνεις πράγματα που τρέφουν την ψυχή σου, απελευθερώνουν στον οργανισμό σου τόσα κύματα χαράς και ευτυχίας που θα σε βοηθήσουν να τα βγάζεις πιο εύκολα πέρα στη δική σου καθημερινότητα. Βάζε εσύ μια άνω τελεία στις δουλειές σου, άλλωστε δεν τελειώνουν και ποτέ. Δώσε χώρο στην καρδιά σου για εκείνον τον άνθρωπο που κάτι είδες μέσα του, σου έκανε κλικ αλλά η υπόλοιπη παρέα σου είπε (έλα ρε για τέτοια είσαι, πέρνα καλά, δεν είσαι γέρος, άσε τους έρωτες, σε πληγώνουν), άφησε τη φίλη/φίλο σου να σου ξεδιπλώσει τη δική του προσωπικότητα, πού ξέρεις, μπορεί να σου αρέσει τελικά, πάρε τ’ αγαπημένα σου πρόσωπα μια Κυριακή και πήγαινε μια εκδρομή.

Πολλές φορές χανόμαστε μέσα σε μια κοινωνία που απαιτεί συνέχεια να δίνουμε κομμάτια του εαυτού μας σε πολλά επίπεδα. Και με τον καιρό χάνουμε εμάς. Δεν πειράζει αν πληγωθείς, δεν πειράζει αν δεν είσαι πρώτος, δεν πειράζει αν καθυστερήσεις μια προθεσμία… Ξέρεις γιατί; Γιατί θα είσαι ΕΣΥ. Και αν έχεις σύμμαχο τον εαυτό σου, πού ξέρεις; Ίσως βοηθήσεις και κάποιον άλλον να βρει τον δικό του. Όταν όλοι βλέπουν μονοδιάστατα τη ζωή, εσύ να βλέπεις το άπειρο σε αυτή!

Πηγή εικόνας εξωφύλλου: lifehack.org

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Γεννημένη στο αστικό χάος, βρίσκεται σχεδόν πάντα, είτε βουτηγμένη ανάμεσα σε φύλλα χαρτιού, στυλό και ανοιχτό λάπτοπ, είτε στην κορυφή ενός βράχου ν’ ατενίζει ηλιοβασιλέματα. Με την περιέργεια του δημοσιογράφου, την ενσυναίσθηση ενός γιόγκι και την τρέλα ενός ανθρώπου που βρίσκει την ουσία ακόμα και στα πιο μικρά, θαυμάζει, ψάχνει και αποτυπώνει, αυτό το κάτι που υπάρχει σε όλα. Στον άνθρωπο, στην φύση, στα πράγματα, στην ζωή!

Post a Comment