TOP

Γιόγκα στην παραλία. Γίνεται;

Είμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και είτε σε βρίσκω σε μια ξαπλώστρα να κάνεις scroll down στο κινητό για το άρθρο αυτό, είτε το διαβάζεις περιμένοντας τις καλοκαιρινές διακοπές, είτε βρίσκεσαι εντός της πόλης μιας και δεν θα πας κάπου φέτος. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις, αυτό το καλοκαίρι θα σε βρει σίγουρα έστω μια φορά στην παραλία, ακόμη και αν ξεφύγεις για μερικές ώρες μόνο απ’ το κλεινόν άστυ.  Αντί λοιπόν να παραμείνεις στα κοινότυπα, – ρακέτες, κολύμπι, ηλιοθεραπεία και στην καλύτερη beach volley, γιατί να μην δοκιμάσεις κάτι καινούριο; Σου έχω ήδη την πρόταση: Yoga!

Όσο σύνθετο και αν σου ακούγεται, όσο και αν ήδη λες μέσα σου, σιγά μη βρω εγώ την γαλήνη και την ηρεμία και αρχίζω να κάνω κινήσεις και πόζες σαν γαλλικό σίγμα, να σε πληροφορήσω, ότι τίποτα απ’ αυτά δεν θα συμβεί μιας και τίποτα στην γιόγκα δεν είναι τόσο σύνθετο όσο το λένε όλοι.

adult-aerobics-backlit-248139

Το κόνσεπτ είναι απλό. Παίρνεις την πετσέτα ή την ψάθα σου και την απλώνεις στην άμμο, την πέτρα ή το χαλίκι. Εδώ να τονίσω ότι προτιμούμε ψάθα για λόγους υγιεινής. Αφού λοιπόν την στρώσεις, ξεκινάς με απλές κινήσεις που μπορείς πολύ εύκολα να βρεις στο YouTube, να γυμνάζεις το σώμα σου. Η θέση οκλαδόν, οι στροφές κορμού από θέση οκλαδόν, η σανίδα, η βάρκα, ο κάτω σκύλος, και οι χαιρετισμοί στην γιόγκα, αμέσως θα ξυπνήσουν το σώμα σου, θα τονώσουν τον οργανισμό και θα δουλέψουν συλλογικά στους μύες σου, ως θέσεις ενδυνάμωσης. Στο πακέτο αυτό, πρόσθεσε και την αναπνοή. Στην αρχή της πρακτικής, αφιέρωσε 3 λεπτά στο ν’ αναπνεύσεις βαθιά και μακριά, ν’ αρχίσεις να καταλαβαίνεις τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η αναπνοή, ενώ στο τέλος, αφιέρωσε ακόμη 5 λεπτά στην βαθιά χαλάρωση. Ξάπλωσε στην ψάθα κλείσε τα μάτια, αν σε ενοχλεί ο ήλιος φόρεσε ένα καπέλο ή μια μπλούζα πάνω στα μάτια σου και χωρίς να κινείσαι, ανάπνευσε. Διώξε για 5 μόνο λεπτά τις σκέψεις και ό, τι σε προβληματίζει και απόλαυσε την ξεκούραση, μετά απ’ το πρόγραμμα της πρακτικής.

Συνολικά μπορείς να γυμναστείς με τη μέθοδο της γιόγκα από μισή μέχρι μια ώρα και ένα τέταρτο, αναλόγως τη διάθεση και το χρόνο που διαθέτεις. Μετά το πέρας όμως της πρακτικής, να είσαι σίγουρος/η ότι το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει. Θα νιώσεις ευεξία, θα έχεις όρεξη να συνεχίσεις την ημέρα σου και θ’ απολαύσεις τη συνέχειά σου στην παραλία. Τα κοινότοπα τα έχουμε χιλιοκάνει, τι θα έλεγες να δοκίμαζες κάτι διαφορετικό φέτος το καλοκαίρι; Η πρακτική σου σε περιμένει!

 

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Γεννημένη στο αστικό χάος, βρίσκεται σχεδόν πάντα, είτε βουτηγμένη ανάμεσα σε φύλλα χαρτιού, στυλό και ανοιχτό λάπτοπ, είτε στην κορυφή ενός βράχου ν’ ατενίζει ηλιοβασιλέματα. Με την περιέργεια του δημοσιογράφου, την ενσυναίσθηση ενός γιόγκι και την τρέλα ενός ανθρώπου που βρίσκει την ουσία ακόμα και στα πιο μικρά, θαυμάζει, ψάχνει και αποτυπώνει, αυτό το κάτι που υπάρχει σε όλα. Στον άνθρωπο, στην φύση, στα πράγματα, στην ζωή!

Post a Comment