TOP

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι…!

Αλλιώς, αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάς. Θα μου πεις, έχω τόσα πολλά που πρέπει να θυμάμαι μέσα στην καθημερινότητά μου, τι θέλεις να μου προσθέσεις και άλλο;

Κι όμως, φίλε και φίλη, είναι ένα πράγμα που το ξεχνάς διαρκώς και που δυστυχώς, χωρίς αυτό δεν πηγαίνεις παρακάτω. Ή μάλλον νομίζεις ότι πηγαίνεις, αλλά ουσιαστικά η ζωή σου τρέχει, με εσένα απλά να την παρακολουθείς. Και επειδή πολύ μακρηγόρησα, θα μπω στο θέμα.

flat,550x550,075,f.u1

Εσένα λοιπόν. Εσύ ξεχνάς εσένα και αντί να ζεις για εσένα, ζεις τη ζωή σου χωρίς τον εαυτό σου. Δεν είναι τόσο πολύπλοκο όσο διαβάζεται. Η καθημερινότητά σου διαμορφώνεται πολλές φορές με τέτοιο τρόπο που δεν παίρνεις ανάσα. Υποχρεώσεις, η δουλειά σου, η σχολή σου, η ζωή σου στο τρέξιμο, οι φίλοι, οι σύντροφοι και από πίσω εσύ να τρέχεις με ένα παπούτσι – γιατί το άλλο δεν πρόλαβες να το φορέσεις – να τις προφτάσεις. Ζωή που έχει βάλει 5η ταχύτητα και φεύγει στην αριστερή λωρίδα Αθηνών – Κορίνθου. Απ’ την άλλη, ο εαυτός σου έχει μείνει με 2α στη δεξιά λωρίδα του ίδιου δρόμου και όπου να’ ναι θα σταματήσει στη ΛΕΑ γιατί κουράστηκε. Το πρόγραμμα είναι διαμορφωμένο με δουλειές και δραστηριότητες που είτε σου αρέσουν, είτε όχι, είσαι πάντα εκεί να τις φέρεις εις πέρας. Και πού είσαι πραγματικά εσύ; Μπορεί όλα να σου αρέσουν. Μπορεί να μη σου αρέσει τίποτα. Μπορεί ν’ ανήκεις στην κατηγορία εκείνη που είναι πολύ ευχαριστημένοι με την ζωή τους, ή στην εντελώς αντίθετη. Όπου και αν συμπεριλαμβάνεσαι, το νόημα είναι ένα: Να μην χάνεις εσένα. Τον ένα και μοναδικό άνθρωπο που ζει και κατοικεί στο σώμα σου.

flat,550x550,075,f.u2

Πώς θα γίνει αυτό; Σίγουρα όχι ως δια μαγείας, μιας και δεν μπορείς να κάνεις delete σε πράγματα, καταστάσεις και ανθρώπους, μπορείς όμως να πατήσεις pause σε διάφορες ώρες της ημέρας και ν΄ αφοσιωθείς σε εσένα. Κάτσε για μια στιγμή στο αυτοκίνητο, τον καναπέ ή απλά στον δρόμο και σκέψου μόνο εσένα. Τι θα ήθελες εκείνη την στιγμή, που θα ήθελες να είσαι, τι να κάνεις και τι σου έχει λείψει. Μπορεί να είναι μια συνήθεια που λόγω χρόνου έχεις σταματήσει και ήταν αποκλειστικά δική σου. Έβρισκες τον εαυτό σου με αυτή και ένιωθες καλά. Για φέρε την ξανά στην επιφάνεια λοιπόν. Βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι και τραγούδα στη διαπασών. Ασχολήσου με κάτι που έχεις παραμελήσει σε σχέση με τον εαυτό σου. Δώσε χώρο και χρόνο σε εσένα. Μόλις το κάνεις αυτό, θα δεις αμέσως ένα ξαλάφρωμα στην καρδιά και τη διάθεσή σου και αμέσως θα πάρεις δύναμη να συνεχίσεις την καθημερινότητά σου. Kαι αυτή την φορά θα ξέρεις ότι η καθημερινότητά σου θα έχει τον ίδιο σου τον εαυτό σκηνοθέτη και σεναριογράφο και όχι μόνο πρωταγωνιστή!

Πηγή εικόνας εξωφύλλου: lorenlahav.com

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Γεννημένη στο αστικό χάος, βρίσκεται σχεδόν πάντα, είτε βουτηγμένη ανάμεσα σε φύλλα χαρτιού, στυλό και ανοιχτό λάπτοπ, είτε στην κορυφή ενός βράχου ν’ ατενίζει ηλιοβασιλέματα. Με την περιέργεια του δημοσιογράφου, την ενσυναίσθηση ενός γιόγκι και την τρέλα ενός ανθρώπου που βρίσκει την ουσία ακόμα και στα πιο μικρά, θαυμάζει, ψάχνει και αποτυπώνει, αυτό το κάτι που υπάρχει σε όλα. Στον άνθρωπο, στην φύση, στα πράγματα, στην ζωή!

Post a Comment