TOP

Αγαπημένε μου ‘Αγιε Βασίλη…

Αθήνα, 23/12/2017

Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη,

Πάει πολύς καιρός απ’ την τελευταία φορά που σου έγραψα γράμμα. Για την ακρίβεια, πάνε χρόνια. Δεν είμαι πια παιδάκι και με το πέρασμα των χρόνων ξέχασα ότι υπάρχεις ή καλύτερα, σταμάτησα να πιστεύω. Φέτος όμως, ένας πολύ δικός μου άνθρωπος μου θύμισε ότι, αυτή την εποχή, υπάρχει μια μαγεία στην ατμόσφαιρα και ότι εσύ είσαι εδώ και μπορώ να σου ζητήσω ό,τι δώρο θέλω, μιας και υπάρχεις ακόμα και θα μου το φέρεις. Και ενώ στην αρχή γέλασα και σκέφτηκα εντάξει, αυτά είναι για μικρά παιδάκια και όχι για εμάς, σιγά σιγά γεννήθηκε η επιθυμία μου να σου γράψω αυτό το γράμμα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι είναι αληθινό και τι όχι.

christmas-lights-tumblr-tremendous-wallpaper

Πηγή εικόνας: hairloves.com

Ας έρθουμε λοιπόν στο πιο βασικό! Τι θέλω ως δώρο; Χμ… δύσκολη η απόφαση. Ξέρεις, μικρούλα σου ζητούσα Μπάρμπι, κουκλόσπιτο, αρκουδάκια και πολλά παιχνίδια, που ήξερα ότι 1/1/… θα μου τα είχες κάτω απ’ το δέντρο και εγώ θα έτρεχα στις σκάλες με το που ξυπνούσα για να τ’ ανοίξω με λαχτάρα. Τώρα πια όμως η επιθυμία μου έχει αλλάξει. Θα ήθελα λοιπόν, μιας και είσαι κάπου εκεί έξω με τους ταράνδους και το έλκηθρο σου, το ζεστό σπίτι και την κόκκινη στολή σου και όλα τα βλέπεις και όλα τα γνωρίζεις, να φέρεις τα εξής:

Αγάπη σε όλον τον κόσμο. Είναι πολύ δύσκολο να ξυπνάω κάθε πρωί, να βγαίνω για δουλειά και στο δρόμο οι περισσότεροι να είναι σκυθρωποί, χαμένοι στις σκέψεις τους και να μην επικοινωνούν μεταξύ τους. Πολλοί τσακώνονται, άλλοι φέρονται εκδικητικά, ενώ όλοι έχουν κάτι αρνητικό να πουν για τον συνάνθρωπό τους. Έχουν ξεχάσει ότι υπάρχει αυτή η πολύ όμορφη λέξη! Είναι τόσο μικρή, αλλά έχει τόσο μεγάλη σημασία, που αν τη δίνουν όλοι απλόχερα, ο κόσμος μας θα γίνει λίγο πιο όμορφος.

Θα ήθελα επίσης όλες οι χώρες του κόσμου να σταματήσουν να έχουν διαφορές μεταξύ τους, να κοιτάνε το κοινό καλό και να νοιάζονται ο ένας για τον άλλο. Ακόμη και αν είναι διαφορετικοί σε χρώμα, ιδεολογίες, φύλο ή σεξουαλικές επιθυμίες. Άλλωστε όλοι στον ίδιο πλανήτη δε γεννηθήκαμε; Τι σημασία έχει τι επιλογές κάνουμε; Δεν πειράζουμε κανέναν.

800

Πηγή εικόνας: dribbble.com

Ααα! Μην ξεχάσω τον σεβασμό και το ενδιαφέρον. Ξέρεις, πλέον οι άνθρωποι δεν σέβονται κανέναν και τίποτα! Μειώνουν τον άλλο, βρίζουν, χτυπάνε και κακομεταχειρίζονται ανθρώπους και ζώα. Λες και αυτοί είναι ανώτεροι! Εδώ βλέπουμε πολλές φορές παιδάκια να φέρονται άσχημα σε παιδάκια και τους γονείς να μένουν αμέτοχοι. Ο κάθε ένας μας είναι μοναδικός και αξίζει όσο και ο διπλανός του. Γι’ αυτό ο σεβασμός πρέπει να υπάρχει σε κάθε σχέση. Όπως και το ενδιαφέρον. Θα έχεις παρατηρήσει ότι η αδιαφορία δίνει και παίρνει στις μέρες μας. Δε μας ενδιαφέρει, όχι μόνο κάποιος γνωστός αλλά και οι ίδιοι οι δικοί μας άνθρωποι. Κοιτάμε τον εαυτό μας και πώς θα είμαστε εμείς καλά και αδιαφορούμε για ανθρώπους που έχουν κάποια ανάγκη ή που θέλουν να είναι δίπλα μας και εμείς απλά με την στάση μας τους διώχνουμε.

Πριν σε αφήσω θα σου πω και κάτι ακόμα. Θα ήθελα υγεία για όλους τους ανθρώπους που είναι το βασικότερο για να έρθουν και τα υπόλοιπα. Η υγεία είναι η ζωή. Και τέλος θέλω να έχουμε ελευθερία. Να είμαστε ελεύθεροι να ζούμε όπως θέλουμε, χωρίς κανείς να μας κρίνει ή να μας επιβάλλει τα δικά του θέλω, όμως χωρίς και εμείς να παραβιάζουμε την ελευθερία του. Άλλωστε η δική μου ελευθερία αρχίζει εκεί που τελειώνει η δική σου. Έτσι δεν λένε;

square-comp-santa-dribbble

Πηγή εικόνας: dribbble.com

Να μου πεις, τι να πρωτοκάνεις και εσύ. Αυτά που ζήτησα δεν είναι καν απτά αντικείμενα και εσύ είσαι αυτός που φέρνει δώρα. Να σου πω όμως κάτι και εγώ; Ξέρω ότι ο Άγιος Βασίλης είναι η μαγεία των Χριστουγέννων και μέσα στον σάκο του μπορείς να βρεις τα πάντα. Κρατάω λοιπόν την μαγεία της εποχής και πιστεύω σε θαύματα και σε κάθε μαγικό που μπορεί να συμβεί. Αν όλοι πιστέψουμε σε αυτό, τότε ένας ένας θα κάνει το δικό του, προσωπικό θαύμα και ο κόσμος μας θα αρχίσει να γίνεται όλο και καλύτερος. Άλλωστε, ο σάκος σου είναι τόσο μεγάλος που χωράει τα πάντα, οπότε νομίζω ότι αυτά που ζήτησα θα μπορέσουν να μπουν εκεί μέσα, λίγο πριν τον κλείσεις και ξεκινήσεις το ταξίδι σου στα σπίτια. Σε αφήνω τώρα για να αρχίσεις τις ετοιμασίες. Έχεις πολλή δουλειά και λίγες μέρες. Όμως σε αυτόν τον κόσμο όλα γίνονται και όλα τα προλαβαίνουμε. Έτσι δεν είναι;

Με αγάπη,

Μια κοπέλα που όσο και αν μεγαλώσει, πάντα θα πιστεύει στη μαγεία αυτού του κόσμου.

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Γεννημένη στο αστικό χάος, βρίσκεται σχεδόν πάντα, είτε βουτηγμένη ανάμεσα σε φύλλα χαρτιού, στυλό και ανοιχτό λάπτοπ, είτε στην κορυφή ενός βράχου ν’ ατενίζει ηλιοβασιλέματα. Με την περιέργεια του δημοσιογράφου, την ενσυναίσθηση ενός γιόγκι και την τρέλα ενός ανθρώπου που βρίσκει την ουσία ακόμα και στα πιο μικρά, θαυμάζει, ψάχνει και αποτυπώνει, αυτό το κάτι που υπάρχει σε όλα. Στον άνθρωπο, στην φύση, στα πράγματα, στην ζωή!

Post a Comment